Criteriul National

INCREDIBIL!Irina Begu s-a calificat în sferturi la Charleston, după ce a avut o revenire de senzație și a salvat o minge de meci!

aprilie 08
10:43 2016

Irina Begu, locul 34 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Charleston, după ce a învins-o pe Monica Puig din Puerto Rico, locul 62 WTA, scor 1-6, 6-2, 7-6.

 

Irina Begu a intrat destul de greu în meci și a reușit să câștige primul game abia la scorul de 5-0 pentru Puig. N-a ajutat-o la nimic, pentru că adversara ei a reușit să închidă setul pe propriul serviciu.

În setul secund, jucătoarea noastră a reușit să se distanțeze rapid la 2-0, însă puertoricana a revenit imediat în joc. Begu a trecut prin destul de multe clipe grele la 2-2, însă a reușit să își facă serviciul după un game extrem de lung, pentru ca mai apoi să nu-i mai acorde nicio șansă adversarei în set.

Decisivul a fost extrem de echilibrat și s-a întins pe durata a 80 de minute. Românca a fost nevoită să revină în trei rânduri după ce Puig reușise break-ul, salvând chiar o minge de meci la scorul de 4-5,pe serviciul său. Cu un ultim efort, Irina a împins meciul într-un tie-break decisiv. Acesta l-a manageriat excelent conducând cu 3-0, avantaj suficient pentru a închide meciul la 7-3.

În sferturi, Begu o va înfrunta pe germanca Angelique Kerber. Acest meci este asemeni unui adevărate repetiții pentru play-off-ul de menținere în Grupa Mondială cu Germania, pe care România îl va disputa la finalul săptămânii viitoare la Cluj.

Sursa foto : http://google.com

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo