Criteriul National

INCREDIBIL!Statele Unite abrogă neutralitatea internetului

INCREDIBIL!Statele Unite abrogă neutralitatea internetului
decembrie 15
11:54 2017

 1Comisia care reglementează comunicațiile în SUA a pus capăt principiului „neutralităţii internetului”, care îi obligă de furnizorii de acces la internet să trateze toate conţinuturile online în acelaşi mod.

FCC a votat ieri 14 decembrie o serie de amendamante cu scopul declarat de a elimina regulile de neutralitate a rețelei, care interzice furnizorilor de internet să ofere un tratament preferențial anumitor conținuturi web sau să le blocheze în întregime,conform ArsTehnica.

 De ce anume contează?

Această abrogare împuternicește furnizorii de internet, cum ar fi Comcast sau AT & T să perceapă servicii web precum taxe suplimentare Netflix sau Facebook dacă doresc să vadă conținutul lor livrat mai repede. Aceștia au, de asemenea, mai multă libertate de a favoriza conținutul pe care îl produc filialele lor sau de a percepe clienților mai mult accesul la anumite site-uri web.

Detaliile

FCC a votat eliminarea celor trei reguli sau ale „liniilor luminoase” care se transpun în principii și acțiuni precum: nu blochează, nu încetinește conținutul și nu oferă site-uri web pentru a-și livra conținutul mai rapid clienților, dacă plătesc privilegiul. Furnizorii de servicii de internet vor trebui să-și dezvăluie practicile către clienți și să facă obiectul supravegherii reglementare din partea Comisiei Federale pentru Comerț, pe care critici susțin că este o agenție prea slabă pentru această slujbă.

De asemenea, Departamentul de Justiție va continua să fie liber să introducă un caz antitrust împotriva furnizorilor. Dezbaterea asupra planului de abrogare al președintelui FCC, Ajit Pai, a fost profund controversată.

Joi dimineața, senatorul republican Maine, Susan Collins, a devenit cel mai proeminent parlamentar republican care a cerut anularea votului. Comisionarii democrați au afirmat că procesul de introducere a publicului a fost corupt de comentariile frauduloase. Și protestatarii s-au convocat în afara clădirii FCC înainte de vot.

Ce urmează ?

Revocarea va fi probabil contestată în instanță. Și unii din Congres sunt îndemnați să ceară o soluție legislativă pentru a rezolva problema o dată pentru totdeauna sau un proiect de lege pentru a elimina în mod direct abrogarea din cărți.

Noile reguli în mare parte nu împiedică furnizorii de internet să facă nimic. Aceștia pot bloca, accelera și pot prioritiza conținutul dacă doresc. Singura regulă reală este că ei trebuie să declare în mod public că o vor face.

Oponenții neutralității rețelei susțin că, în primul rând, regulile nu au fost necesare, pentru că internetul se descurcă foarte bine. „Internetul nu a fost rupt în 2015. Noi trăiam într-o distopie digitală”, a declarat președintele comisiei Ajit Pai. „Principala problemă pe care consumatorii o are cu internetul nu este și nu a fost niciodată că furnizorul lor de internet blochează accesul la conținut. A fost că nu au acces deloc. ”

În timp ce acest lucru ar putea fi în mare parte adevărat, este fals să spunem că toate prejudiciile pe care le-au împiedicat aceste reguli sunt imaginate: chiar și cu regulile existente, am văzut companiile blocându-le clienții de la accesarea aplicațiilor concurente și am văzut companiile implementând politici care au avantaj clar unele servicii de internet peste altele. Fără nicio regulă în vigoare, ei vor avea libertatea de a face acest lucru la o extindere și mai mare.

Internet-censorship-480x240

Ce ar putea să arate peisajul pe Internet acum că regulile au fost abrogate?

Acum, când votul e încheiat, Comisiei îi va lua câteva săptămâni pentru a face ajustări finale ale regulilor. Apoi vor fi depuse la Registrul Federal și vor apărea acolo în câteva luni. În acest moment, neutralitatea rețelei va fi oficial în afara regulilor vechi, iar aceste noi reguli (sau, într-adevăr, absența oricăror) vor intra în vigoare.

Deci, oare la ce ne putem aștepta să schimbăm acum,  când neutralitatea rețelei s-a terminat? Cu o minimă decență și condiție, nu atât de mult – nu peste noapte, cel puțin. Mai degrabă decât în ​​cazul în care accesul la Internet devine dintr-o dată indisponibil sau oferit numai contra unei taxe, furnizorii de internet vor continua probabil să exploreze metode mai subtile de a avantaja ei înșiși și pe partenerii lor, cum ar fi oferirea de date pentru a utiliza anumite servicii gratuit sau pentru a grăbi livrarea propriului conținut . Acestea sunt lucruri care ar putea suna bine inițial. Dar, pe termen lung, ei îi vor dezavantaja pe cei care nu au bani să plătească. Problema este că, în cele din urmă, s-ar putea să nu știm ce produse și servicii am ratat pentru că nu au reușit niciodată să treacă prin această ingrată situație.

Sursa foto : News.ro,Flux24

Sinteza acestui material a fost oferită de catre Prof.Dr.Daniel Mihai,redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo