Criteriul National

INCREDIBIL!Trei judecători și un procuror sunt anchetați pentru eliberarea violatorilor din Vaslui!

iulie 25
08:28 2015

 

 Asa cum va scriam cu cateva zile in urma despre oroarea de la Vaslui a unor derbedei in numar de sapte ce au siluit o singura fata, evolutia acestui caz este departe de a fi stabilita cumva!

Dupa ce va veti reimprospata cunostintele cu lecturarea acelui contra-editorial, va voi invita sa reflectati asupra acestei situatii in care , in Romania anului de gratie 2015, cu largul „concurs” al legiuitorilor, violatorii se pot bucura de starea de libertate…

violatori Valeni

 Datorita presiunii mediatice extrem de puternice, cazul acesta cunoaste detalii ce pot fi demne de un autentic caz de „fratenitate exclusiva” din partea organelor Justitiei ce au aratat atata clementa fata de violatori.

Si, ca sa nu va mai tin in suspand vreau sa va asigur ca personal voi urmari si va voi informa cu privire la acest terifiant caz ce aduce grave prejudicii de imagine atat institutiilor legal abilitate (Justitie, Procuratura) dar si acelor tinuturi uitate de motrala si dreptate- satul Valeni din judetul Vaslui ce isi apara cu indarjire „eroii” din acest viol!

După finalizarea verificărilor prealabile, Inspecția Judiciară(IJ) a început ieri cercetarea disciplinară față de trei judecători și un procuror implicați în eliberarea violatorilor elevei din Vaslui, judecați la Judecătoria Vaslui pentru viol și lipsire de libertate în mod ilegal.

justitia traditionala

Dintr-un alt punct de vedere, la aceasta concertanta presiune mediatica ,IJ nu a dat nume în această fază a anchetei disciplinare, dar a precizat abaterile disciplinare constatate – art. 99 literele t și m din Legea 303/2004. Conform surselor EVZ, este vorba despre doi judecători de la Judecătoria Vaslui (între care se află și Georgina Moldovan acum formator la Școala Națională de Grefieri), un judecător de la Tribunalul Vaslui, suspectați că și-au exercitat profesia cu rea-credință sau gravă neglijență. Totodată cercetarea disciplinară a fost începută și față de prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, Ingrid Botezatu – care nu a contestat eliberarea a 3 dintre inculpați.

Fara sa am vreun atribut „oficial” in a fi sau in a ma erija in calitate de judecator, insa avand puterea si dorinta de a am exprima pot adauga pe final cate ceva.Poate ca era timpul si cazul ca acesti domni magistrati, legiuitori sa fie nu numai anchetati dar sa fie chiar dati afara din magistratura . Nu de alta, dar din aceasta simplitate si onestitate ce au VIOLAT-O cu rea intentie dandu-le drumul acelor derbedei, pot insinua faptul ca acestia se pot face partasi morali faptelor acestora din urma!

O alta varianta ar fi ca ei ar fi luat spaga serioasa , din cotizatiile stranse de familiile de troglodoti ale celor sapte obsedati si atunci se fac partasi si sunt de asemenea de condamnat sau sunt de o incompetenta crasa si atunci iar trebuie aratati cu degetul si alungati din acest putred sistem!

Si, daca se vrea sunt ferm convins ca tocmai  primul pas spre normnalitate ar fi arestarea imediata acelor sapte degenerati cat si condamnarea lor in regim de urgenta, dimpreuna cu judecarea magistratilor ce le-au inlesnit dereptul de a se bucura de …libertate!

 

Redactia ziarului Criteriul National multumeste domnului prof. dr Daniel Mihai pentru realizarea acestor materiale si il asigura de tot sprijinul si consideratia fata de munca sustinuta de domnia sa, in calitate de redactor-sef!

Surse foto : mahmurintrefantome.blogspot.comspynews.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo