Criteriul National

Indignare la o prestigioasă universitate americană după ce președintele acesteia n-a respectat măsurile anti-Covid și s-a infectat cu coronavirusul – Coronavirus

Indignare la o prestigioasă universitate americană după ce președintele acesteia n-a respectat măsurile anti-Covid și s-a infectat cu coronavirusul – Coronavirus
octombrie 07
16:39 2020
Măsurile stricte impuse la prestigioasa universitate americană Notre Dame, precum respectarea distanțării fizice și purtarea măștilor, nu au fost respectate de președintele instituției, testat pozitiv cu coronavirusul, declanșând un val de furie din partea studenților, relatează AFP și Barrons.

Reverendul John Jenkis se numără printre cele 10 persoane diagnosticate cu COVID-19 după ce au participat în 29 septembrie la ceremonia de nominalizarea de către președintele american Donald Trump a judecătoarei Amy Coney Barrett, o fostă studentă a Notre Dame, pentru Curtea Supremă a Statelor Unite.

Ceremonia, organizată în grădina de trandafiri a Casei Albe, a avut loc afară dar invitații nu au purtat măști și au fost înghesuiți apropiat unii de ceilalți, fără respectarea distanțării fizice.

„Este frustrant fiindcă sora mea, care e în primul an, nici măcar nu poate să mă viziteze în dormitor”, afirmă Julia Tihansky, o studentă în anul 3 la inginerie chimică la Notre Dame, tânăra explicând că niciun student din afara facultății nu poate intra în cămin.

Aceasta este doar una din măsurile impuse de Universitatea Notre Dame pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

„A fost o decizie proastă, indiferent câte teste și-a făcut sau a afirmat că și-a făcut înainte”, afirmă și Michael Lee, un student la biologie în anul trei.


Ceremonia de nominalizare a judecătoarei Amy Coney Barrett

Respectarea regulilor

„[Jenkins] ar fi trebuit să respecte măsurile impuse pentru studenți și angajați întrucât el reprezintă universitatea”, adaugă Lee.

Peste 200 de studenți au semnat o petiție care cere demisia președintelui universității dar liga studenților de la Notre Dame a anunțat că nu susține demersul.

„Îmi regret greșeala de judecată de a nu purta o mască în timpul ceremoniei și de a da mâna cu mulți oameni”, a scris Jenkins într-o scrisoare adresată angajaților și studenților Notre Dame, o universitate catolică din orașul South Bend, Indiana, la est de Chicago.

„Am dat greș în a oferi un exemplu când le-am cerut tuturor membrilor comunității Notre Dame să facă acest lucru”, a adăugat acesta după ce a intrat în autoizolare cu simptome ușoare.

Jenkins a impus măsuri drastice de combatere a coronavirusului în cadrul universității, suspendând de asemenea cursurile în persoană timp de două săptămâni după ce numărul de infecții a început să crească după deschiderea anului universitar în luna august.

Conducerea Notre Dame a instituit obligativitatea purtării măștilor în campus și se asigură că studenții respectă locurile desemnate în timpul cursurilor pentru a respecta distanțarea fizică.

„Aici purtăm măști peste tot”, „Aici practicăm distanțarea fizică”, sunt doar două din anunțurile care au apărut peste tot în campus după ce 785 din cei 12.000 de studenți ai universității au fost testați pozitiv cu coronavirusul.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul