Criteriul National

INEDIT! Banca Regatului Unit se pregateste de iesirea din UE!

mai 25
12:33 2015

 

 Oficialii din Banca Angliei au fost nevoiti sa admita ca lucreaza la estimarea efectelor pe care le-ar avea iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, dupa ce au trimis din greseala un mail pe aceasta tema redactiei unui ziar britanic.

Bank of England in London

Vestea aceasta i-ar  fi infuriat pe opozantii Brexit, care au considerat ca o astfel de masura trebuia facuta publica, asa cum a anuntat postul BBC.

Unul dintre oficialii de rang inalt ai bancii centrale a dat in vileag aceast proiect confidential printr-un e-mail trimis unui editor al ziarului The Guardian.

Veste ca Regatul Unit ar putea parasi UE si faptul ca oficialii Bancii centrale au fost nevoiti sa admita ca lucreaza la estimarea efectelor pe care le-ar avea iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, a creat panica la Bruxelles

Situatia nu este deloc imbucuratoare pentru UE deoarece intr-un moment in care investitorii strategici, din diverse alte motive pe care le vom prezenta intr-un alt document , parasesc UE ,orice vesti legate de intentia Marii Britanii de a parasi UE ofera pe cei care sunt hotariti sa cauta alte destinatii pentru investitiilr lor ,sa faca valiza si sa plece fara de nici un regret.

Din aceste motive oficialii din Banca Angliei au fost nevoiti sa admita ca lucreaza la estimarea efectelor pe care le-ar avea iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana! Acestea ar aduce nu doar preocupari in randul investitorilor strategici ci si anumite tipuri de probleme pe piata muncii.

Cu toate aceasta multi din cei care cunosc modul de actiune a lui David Cameron , inclin sa creada ca o astfel de informatie nu a ajuns in presa dintr-o greseala asa cum ne a lasat sa ne imaginam Banca Centrala a Regatului Unit!

Tinand cont ca de mai multa vreme ca David Cameron doreste sa forteze mana  celor de la Bruxelles si sa-i oblige sa faca o serie de schimbari pe care atat el cat si o buna parte din britanici si zeci de milioane de alti cetateni ai altor tari considera necesar ,atunci am putea sa credem ca nimic din ceea ce s-a intamplat nu este fortat!

Laburistul Chris Leslie, ocupant al fotoliului de ministru al Finantelor in cadrul guvernului din umbra al opozitiei, s-a aratat indignat de tacerea in care a fost invaluit acest proiect.

Acesta a solicitat organizarea „unei dezbateri complete si bine informate si nu efectuarea unor studii clandestine ascunse de ochii publicului”.

Mailul buclucas arata ca o comisie din Banca Angliei va lucra sub conducerea lui Jon Cunliffe, director adjunct pentru stabilitate financiara in cadrul institutiei.

In mail se explica faptul ca oricarei intrebari incomode pe tema proiectului „Bookend” trebuie sa i se respunda in mod evaziv: „lucram la o analiza economica pe teme mai largi care privesc Europa”

Sursa foto : http://www.bbc.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro