Criteriul National

INEDIT! Banca Regatului Unit se pregateste de iesirea din UE!

mai 25
12:33 2015

 

 Oficialii din Banca Angliei au fost nevoiti sa admita ca lucreaza la estimarea efectelor pe care le-ar avea iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, dupa ce au trimis din greseala un mail pe aceasta tema redactiei unui ziar britanic.

Bank of England in London

Vestea aceasta i-ar  fi infuriat pe opozantii Brexit, care au considerat ca o astfel de masura trebuia facuta publica, asa cum a anuntat postul BBC.

Unul dintre oficialii de rang inalt ai bancii centrale a dat in vileag aceast proiect confidential printr-un e-mail trimis unui editor al ziarului The Guardian.

Veste ca Regatul Unit ar putea parasi UE si faptul ca oficialii Bancii centrale au fost nevoiti sa admita ca lucreaza la estimarea efectelor pe care le-ar avea iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, a creat panica la Bruxelles

Situatia nu este deloc imbucuratoare pentru UE deoarece intr-un moment in care investitorii strategici, din diverse alte motive pe care le vom prezenta intr-un alt document , parasesc UE ,orice vesti legate de intentia Marii Britanii de a parasi UE ofera pe cei care sunt hotariti sa cauta alte destinatii pentru investitiilr lor ,sa faca valiza si sa plece fara de nici un regret.

Din aceste motive oficialii din Banca Angliei au fost nevoiti sa admita ca lucreaza la estimarea efectelor pe care le-ar avea iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana! Acestea ar aduce nu doar preocupari in randul investitorilor strategici ci si anumite tipuri de probleme pe piata muncii.

Cu toate aceasta multi din cei care cunosc modul de actiune a lui David Cameron , inclin sa creada ca o astfel de informatie nu a ajuns in presa dintr-o greseala asa cum ne a lasat sa ne imaginam Banca Centrala a Regatului Unit!

Tinand cont ca de mai multa vreme ca David Cameron doreste sa forteze mana  celor de la Bruxelles si sa-i oblige sa faca o serie de schimbari pe care atat el cat si o buna parte din britanici si zeci de milioane de alti cetateni ai altor tari considera necesar ,atunci am putea sa credem ca nimic din ceea ce s-a intamplat nu este fortat!

Laburistul Chris Leslie, ocupant al fotoliului de ministru al Finantelor in cadrul guvernului din umbra al opozitiei, s-a aratat indignat de tacerea in care a fost invaluit acest proiect.

Acesta a solicitat organizarea „unei dezbateri complete si bine informate si nu efectuarea unor studii clandestine ascunse de ochii publicului”.

Mailul buclucas arata ca o comisie din Banca Angliei va lucra sub conducerea lui Jon Cunliffe, director adjunct pentru stabilitate financiara in cadrul institutiei.

In mail se explica faptul ca oricarei intrebari incomode pe tema proiectului „Bookend” trebuie sa i se respunda in mod evaziv: „lucram la o analiza economica pe teme mai largi care privesc Europa”

Sursa foto : http://www.bbc.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo