Oficialii din Banca Angliei au fost nevoiti sa admita ca lucreaza la estimarea efectelor pe care le-ar avea iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, dupa ce au trimis din greseala un mail pe aceasta tema redactiei unui ziar britanic.
Vestea aceasta i-ar fi infuriat pe opozantii Brexit, care au considerat ca o astfel de masura trebuia facuta publica, asa cum a anuntat postul BBC.
Unul dintre oficialii de rang inalt ai bancii centrale a dat in vileag aceast proiect confidential printr-un e-mail trimis unui editor al ziarului The Guardian.
Veste ca Regatul Unit ar putea parasi UE si faptul ca oficialii Bancii centrale au fost nevoiti sa admita ca lucreaza la estimarea efectelor pe care le-ar avea iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, a creat panica la Bruxelles
Situatia nu este deloc imbucuratoare pentru UE deoarece intr-un moment in care investitorii strategici, din diverse alte motive pe care le vom prezenta intr-un alt document , parasesc UE ,orice vesti legate de intentia Marii Britanii de a parasi UE ofera pe cei care sunt hotariti sa cauta alte destinatii pentru investitiilr lor ,sa faca valiza si sa plece fara de nici un regret.
Din aceste motive oficialii din Banca Angliei au fost nevoiti sa admita ca lucreaza la estimarea efectelor pe care le-ar avea iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana! Acestea ar aduce nu doar preocupari in randul investitorilor strategici ci si anumite tipuri de probleme pe piata muncii.
Cu toate aceasta multi din cei care cunosc modul de actiune a lui David Cameron , inclin sa creada ca o astfel de informatie nu a ajuns in presa dintr-o greseala asa cum ne a lasat sa ne imaginam Banca Centrala a Regatului Unit!
Tinand cont ca de mai multa vreme ca David Cameron doreste sa forteze mana celor de la Bruxelles si sa-i oblige sa faca o serie de schimbari pe care atat el cat si o buna parte din britanici si zeci de milioane de alti cetateni ai altor tari considera necesar ,atunci am putea sa credem ca nimic din ceea ce s-a intamplat nu este fortat!
Laburistul Chris Leslie, ocupant al fotoliului de ministru al Finantelor in cadrul guvernului din umbra al opozitiei, s-a aratat indignat de tacerea in care a fost invaluit acest proiect.
Acesta a solicitat organizarea „unei dezbateri complete si bine informate si nu efectuarea unor studii clandestine ascunse de ochii publicului”.
Mailul buclucas arata ca o comisie din Banca Angliei va lucra sub conducerea lui Jon Cunliffe, director adjunct pentru stabilitate financiara in cadrul institutiei.
In mail se explica faptul ca oricarei intrebari incomode pe tema proiectului „Bookend” trebuie sa i se respunda in mod evaziv: „lucram la o analiza economica pe teme mai largi care privesc Europa”
Sursa foto : http://www.bbc.com/
There are no comments at the moment, do you want to add one?
Write a comment