Criteriul National

INEDIT! Campania internauţilor greci împotriva Germaniei – #BoycottGermany

iulie 16
14:54 2015

 Valul de nemultumiri din tabara grecilor se observa si-n spatiul on-line! Noul plan de salvare acordat Greciei, în condiţiile luării unor măsuri de austeritate, i-a enervat rau de tot pe internauţi. Acum, activiştii au creat o campanie virtuală, prin care cer internauţilor să nu mai cumpere produse din Germania.

 

Acest lucru este rezultatul logic si firesc al asteptatului plan de austeriatte impus fortat Greciei de catre organismele internationale.

 Vă reamintesc faptul că, după ce  Grecia a adoptat un nou plan de ajutor,  în condiţii dure, cu multe măsuri de austeritate, acest lucru reprezinta  reversul medaliei.

-boycottgermany7

Încă de miercuri, pe reţelele de socializare s-a născut o campanie împotriva Germaniei. Internauţii sunt invitaţi, prin folosirea mesajului „Boicotaţi Germania”, să nu mai cumpere produse nemţeşti, informează BBC.

Supăraţi pe reformele drastice cerute de creditori în cazul Greciei, zeci de mii de utilizatori Twitter au folosit hashtagul #BoycottGermany, postând şi fotografii cu produse nemţeşti de evitat. Mai mult, ei au recomandat utilizatorilor să verifice şi codul de bare al produselor tot pentru a le evita pe cele de provenienţă germană.

Cea mai detestată figură politică este ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, care s-a evidenţiat, de multe ori, prin declaraţii extrem de critice la adresa Greciei şi a lui Alexis Tsipras.

Pe lângă activiştii politici, boicotului virtual s-a alăturat inclusiv un oficial al Greciei, ministrul Apărării. Panos Kammenos a a postat şi el, pe Twitter, o imagine cu steagul Germaniei, sub care era scris „nu mai sprijiniţi cel de-al patrulea Reich”.

germany3   boicotgermania

 

Surse foto : http://www.bbc.com/news/blogs-trending-33538098

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo