Criteriul National

INEDIT! Campania internauţilor greci împotriva Germaniei – #BoycottGermany

iulie 16
14:54 2015

 Valul de nemultumiri din tabara grecilor se observa si-n spatiul on-line! Noul plan de salvare acordat Greciei, în condiţiile luării unor măsuri de austeritate, i-a enervat rau de tot pe internauţi. Acum, activiştii au creat o campanie virtuală, prin care cer internauţilor să nu mai cumpere produse din Germania.

 

Acest lucru este rezultatul logic si firesc al asteptatului plan de austeriatte impus fortat Greciei de catre organismele internationale.

 Vă reamintesc faptul că, după ce  Grecia a adoptat un nou plan de ajutor,  în condiţii dure, cu multe măsuri de austeritate, acest lucru reprezinta  reversul medaliei.

-boycottgermany7

Încă de miercuri, pe reţelele de socializare s-a născut o campanie împotriva Germaniei. Internauţii sunt invitaţi, prin folosirea mesajului „Boicotaţi Germania”, să nu mai cumpere produse nemţeşti, informează BBC.

Supăraţi pe reformele drastice cerute de creditori în cazul Greciei, zeci de mii de utilizatori Twitter au folosit hashtagul #BoycottGermany, postând şi fotografii cu produse nemţeşti de evitat. Mai mult, ei au recomandat utilizatorilor să verifice şi codul de bare al produselor tot pentru a le evita pe cele de provenienţă germană.

Cea mai detestată figură politică este ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, care s-a evidenţiat, de multe ori, prin declaraţii extrem de critice la adresa Greciei şi a lui Alexis Tsipras.

Pe lângă activiştii politici, boicotului virtual s-a alăturat inclusiv un oficial al Greciei, ministrul Apărării. Panos Kammenos a a postat şi el, pe Twitter, o imagine cu steagul Germaniei, sub care era scris „nu mai sprijiniţi cel de-al patrulea Reich”.

germany3   boicotgermania

 

Surse foto : http://www.bbc.com/news/blogs-trending-33538098

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul