Criteriul National

INEDIT! Influența gândurilor asupra corpului fizic! (Partea a CINCEA)

INEDIT! Influența gândurilor asupra corpului fizic! (Partea a CINCEA)
februarie 08
09:57 2016

Sub sloganul-“NOI SPUNEM LUCRURILOR PE NUME !”, redacția ziarului Criteriul Național dorește să vă informeze pe Dumneavoastră deoarece mulți nu știu sau nu vor să înţeleagă ce anume se petrece. Invocând articolul 30 din Constituţia României, un cititor ce și-a dorit să-și păstreze anonimatul  ne-a trimis acest document!De asemenea, considerăm că fiecare cuvânt din această documentare este foarte important. Ca urmare, vă lăsăm curiozitatea și plăcerea de a-l parcurge!

7

„Să ne înțelegem din start: materialul nu se vrea o ofensă la adresa oamenilor bolnavi, nici o lipsă de respect la adresa persoanelor care nu se simt bine, și nici vreo voce ridicată împotriva vreunui sistem sanitar mondial.

Următoarele rânduri conțin propriile mele observații făcute caun…nespecialist și pot fi valabile oricărui locuitor al Terrei.

Orice interpretare făcută în necunoștință de cauză reflectă strict limitările și interpretările  dumneavoastră, la fel ca și graba de a te revolta fără să vezi până la capăt articolul.

Nu vă obligă nimeni să citiți

Totuși, ajuns la finalul acestui serial conceput în cinci părți, promit că vă voi aduce aminte despre unul dintre cele mai interesante lucruri :

 • Cel mai puternic semnal pozitiv care predispune la crestere si dezvoltare a omului este iubirea , ce depaseste nutritia! 
 • Un copil care primeste dragoste va creste , un copil care nu primeste dragoste va incetini procesul sau de crestere .
 • În orfelinatele din estul europei primeau mancare dar nici un fel de atentie , parametri lor de crestere , inteligenta , inaltimea , orice aspect al dezvoltarii  lor era redus cu 30 % sau mai mult , cei mai multi deveneau autisti , adica nu mai raspundeau la mediul exterior .
 • Atunci cand iti e frica opresti mecanismele de dezvoltare, cand iubesti sau esti iubit accelerezi procesele de dezvoltare !
 • Exista si un mecanism ptr asta : in educatia de baza glanda pituitara se numea dirijorul sistemului endocrin , hipotalamusul este aceea portiune din creier care clasifica semnalul , cand semnalul vine , el zice , ” hai sa vedem , e un semnal pozitiv sau e un semnal negativ , daca este unul negativ de exemplu il va trimite pituitarei care modifica forma corpului .
 • De asemnea specialițtii au identificat două forme : forma de crestere si forma de aparare .
 • În situatiile stresante sau de pericol,  glanda pituitara declanseaza starea de pericol .
 • Avem 2 zone in corp :aceasta unde se afla toate organele , aici sunt viscerele , regiunea viscerala care are rolul de a creste si muschi care au rol de protectie .
 • Cand intrăm intr-o situatie de pericol vom folosi muschii .Corpul se umple imediat de adrelanina si de hormoni de stres , procesele psihologice ne-esentiale se opresc, digestia se opreste si sangele este impins cu putere catre muschi ptr o reactie de urgenta , se umfla venele pe maini si inima bate cu putere.
 • Functiunea zonei viscerale era cea de crestere , daca corpul se umple de hormoni de stres si redirectionez energia catre periferie , ce se intampla cu viscera ? Se opreste sau isi incetineste functile .
 • De asemenea sistemul imunitar este un mecanism de protectie dar sistemul imunitar nu ne protejeaza de caini .
 • De ce te protejeaza ? , de bacterii si virusi care se alfa in interior , dar daca fugi de un caine ai nevoie de sistemul  imunitar ? nu ptr ca sistemul imunitar consuma energie , cand adrelalina creste opreste sistemul imunitar , cand este f stresant nu numai ca opresti si cresterea dar opresti si sistemul  imunitar .
 • Cand se apropie examenele la scoala , toata lumea incepe sa fie deosebit de stresanta , atunci se imbolnavesc cel mai mare număr de persoane .

77

 • Motivul este ca stresul opreste sistemul imunitar
 • Este atat de eficient incat doctorii folosesc hormoni de stres pt  a opri sistemul imunitar la oamenii la car li se fac grefe de tesut , de ce ? ptr ca nu vor ca organismul sa respinga acea grefa .deci stresul ne predispune la o seria larga de boli , ne face vulnerabili spre exterior .
 • Un alt lucru interesant :cand esti pe lupta sau fugi sau stare de alerta cum se spune , o sa folosesti comportamentul instinctiv sau gandirea logica ?, o sa folosesti centrul  instinctiv , de ce este acest lucru important ?

Hormonii strang vasele de sange din regiunea viscerala ptr a-l canaliza spre periferie , ei bine acesti hormoni opresc sangele din partea din fata al creierului si il  imping in partea din spate de unde vine comportamentul de reflex .

 • Asadar un alt lucru interesant :cand esti sub stres esti mai putin  inteligent .
 • O stare pozitiva , ca bucuria , rasul , optimismul , aduc un stres mult mai mic asupra organismului si sistemul imunitar e mai puternic , poate face bine fata bolilor sau predispozitilor spre anumite boli! „

 

Autorul acestei vaste documentări este totodată și cel care ne-a furnizat aceste prețioase informații.Fără a-l cunoaște atât de bine, domnia sa a mulțumit acestui ziar independent de opinie și atitudine pentru faptul de a-i fi publicat aceste cercetări.Totodată, întreg corpul redacțional al ziarului Criteriul Național i-a respectat dorința domniei sale de a-i asigura anonimatul!

Sursa foto life-spiritual-coaching.blogspot.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo