Criteriul National

INEDIT! Influența gândurilor asupra corpului fizic! (Partea I)

INEDIT! Influența gândurilor asupra corpului fizic! (Partea I)
ianuarie 30
12:56 2016

Sub sloganul-“NOI SPUNEM LUCRURILOR PE NUME !”, redacția ziarului Criteriul Național dorește să vă informeze pe Dumneavoastră deoarece mulți nu știu sau nu vor să înţeleagă ce anume se petrece. Invocând articolul 30 din Constituţia României, un cititor ce și-a dorit să-și păstreze anonimatul  ne-a trimis acest document!

De asemenea, considerăm că fiecare cuvânt din această documentare este foarte important. Ca urmare, vă lăsăm curiozitatea și plăcerea de a-l parcurge!

mind-bodyconnection

 

Hipotalamusul asamblează pentru fiecare stare interioară o anumită peptidă care este eliberată în sânge .

 • Peptida respectivă este preluată la nivel celular prin anumiți receptori specifici care se află pe suprafața celulei .
 • Hipotalamusul este o mini fabrică unde se asambleaza substanțe chimice corespunzând emoțiilor pe care le experimentăm .
 • În momentul în care apare un gând, senzație..etc. se transmite un mesaj chimic și un mesaj electric creându-se ceea ce numim rețele neuronale .
 • Celulele nervoase care se activează în mod simultan ,în mod repetat se leagă între ele dobândind o relație pe termen lung .
 • Dacă avem obiceiul să ne enervăm zilnic , dacă ne simțim frustrați , dacă suferim sau invidiem..etc.. practic reconfigurăm și reintregrăm rețeaua neuronală .
 • În hipotalamus , micile lanțuri , numite peptide sunt asamblate în anumite neuropeptide sau hormoni neuronali care se potrivesc cu stările emoționale pe care le experimentăm zilnic .
 • Ele sunt alcătuite din mici lanțuri secvențiale de aminoacizi.
 • Corpul fabrică 20 de aminoacizi diferiți , este o mașină care produce proteine, astfel că există substanțe chimice pentru furie ,tristețe , pentru starea de victimă sau autocompătimire, pentru poftă sau gurmantism , pentru frică … etc 
 • De asemenea există chimicale pentru iubire , extaz , compasiune , pace sufletească.
 • Există substanțe chimice care se potrivesc fiecarei stări emoționale pe care o experimentăm.
 • În clipa în care experimentăm aceea stare emoțioanală , în creierul nostru , hipotalamusul va asambla imediat peptida respectivă , apoi o va elibera în fluxul sanguin.
 • Astfel pentru fiecare gând sau emoție , hipotalamusul asamblează o chimicală pe care o trimite în corp.
 • Aceste chimicale odată ajunge în fluxul sanguin își croiesc drum până la diverse părți sau centre ale corpului nostru.
 • Fiecare celulă a corpului nostru are anumiți receptori externi.
 • O singură celulă poate avea mii de receptori, iar atunci când o peptidă ajunge la suprafața celulei se poziționează pe suprafața receptoare fiind asimilată de celula respectivă prin acești receptori .
 • Odată asimilată o peptidă, celula se transformă în multe moduri .
 • Se declanșează o serie întreagă de fenomene biochimice în cascadă,  unele dintre ele pot chiar să producă schimbări în nucleul celulei.
 • Daca bombardăm celula cu aceeași atitudine, cu aceeași compuși chimici… zilnic ,la nesfârșit , celula respectivă hotărăște în cele din urmă să se dividă și produce o celulă soră sau o celulă fiică,  celula următoare având mai multe locații receptoare pentru acele neuropeptide emoțioanale și mai puține locații receptoare pentru vitamine , minerale și alți compuși nutriționali  , pentur schimbul intercelular de hrană sau chiar pentru eliminarea produșilor reziduali .
 • Degeaba mai luăm vitamine și minerale , degeaba mai introducem hrană organismului, procesul nutritiv nu mai are efect .
 • Dacă celula nu mai are nici măcar locațiile receptoare după 20 de ani de abuz emoțional măcar pentru a permite intrarea compușilor nutriționali necesari menținerii sănătății , celula respectivă este practiv o celulă bolnavă , mai mult decât atât este o celulă dependentă.
 • Așa cum putem deveni dependenți de heroină, la fel putem deveni dependenți de orice neuropeptidă , de orice emoție .

Rezultă o întrbare logică, firească, după o simplă constatare personală.Dacă orice proces de îmbătrânire este rezultatul unei producții deficitare de proteine, ce se întâmplă când îmbătrânim ?Iar răspunsul poate veni prompt – pielea își pierde elasticitatea ,elasticitatea fiind o proteină .

 • Ce se întâmplă cu enzimele, cu lichidul sinozial , deoarece nu mai digerăm la fel de bine .Toate acestea sunt proteine fără de care practic ne înțepenim, oasele se subțiaza , deci orice proces de îmbătrânire este rezultatul unei producții inadecvate de proteine .Iar receptorii se schimba din punct de vedere al senzitivității .
 • Dacă un anumit receptor pentru o anumită substanță produsă de corpul nostru este bombardat mult timp și la intensitate mare, va fi practic desenzitivizat , prin  urmare aceeași cantitate din drogul sau  lichidul respectiv va cauza un răspuns mai redus .Corpul va cere o cantitate mai mare de cocaină sau Coca-cola sau de decepţii , aceasta fiind practic instaurarea dependenței.
 • La fel o persoană dependentă de decepții și suferințe va deveni din ce în ce mai posomorâtă și mai decepționată deoarece receptorii celulelor sale vor cere prin intermediul acelei rețele neuronale create o excitație chimică mai puternică .
 • Astfel,contează a ințelege că există ceva mai mult decât poate vedea corpul fizic.
 • Cercetătorii ruși au descoperit recent faptul că celulele pot comunica între ele printr- un câmp asemănător celui electromagnetic.Ei au pus câte jumătate de țesut de cultură în două containere sigilate dar prevăzute cu o fereastră de sticlă .Dacă fereastra era construită din sticlă obișnuită , orice acțiune asupra țesutului dintr• un recipient nu avea niciun efect asupra celuilalt.Dacă fereastra respectivă era confecționată din sticlă de quarț despre care se știe ca permite trecerea radiațiilor UV și peste aceste radiații ,atunci s-a observat că orice acțiune , de exemplu infestare realizată asupra unuia din țesuturi crea un efect asupra celui sănătos în numai câteva ore .
 • Aceasta demostrează că există comunicare chiar și la nivel celular ce se realizează la nivel eteric sau bioplastic.
 • Gândiți-vă la faptul că avem aproximativ… 75 de trilioane de celule care constituiesc corpul nostru .Există o asemănare uimitoare între celulă și organismul uman .

VA URMA!

Sursa foto : astrodeva.wordpress.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo