Criteriul National

INEDIT! Influența gândurilor asupra corpului fizic! (Partea I)

INEDIT! Influența gândurilor asupra corpului fizic! (Partea I)
ianuarie 30
12:56 2016

Sub sloganul-“NOI SPUNEM LUCRURILOR PE NUME !”, redacția ziarului Criteriul Național dorește să vă informeze pe Dumneavoastră deoarece mulți nu știu sau nu vor să înţeleagă ce anume se petrece. Invocând articolul 30 din Constituţia României, un cititor ce și-a dorit să-și păstreze anonimatul  ne-a trimis acest document!

De asemenea, considerăm că fiecare cuvânt din această documentare este foarte important. Ca urmare, vă lăsăm curiozitatea și plăcerea de a-l parcurge!

mind-bodyconnection

 

Hipotalamusul asamblează pentru fiecare stare interioară o anumită peptidă care este eliberată în sânge .

 • Peptida respectivă este preluată la nivel celular prin anumiți receptori specifici care se află pe suprafața celulei .
 • Hipotalamusul este o mini fabrică unde se asambleaza substanțe chimice corespunzând emoțiilor pe care le experimentăm .
 • În momentul în care apare un gând, senzație..etc. se transmite un mesaj chimic și un mesaj electric creându-se ceea ce numim rețele neuronale .
 • Celulele nervoase care se activează în mod simultan ,în mod repetat se leagă între ele dobândind o relație pe termen lung .
 • Dacă avem obiceiul să ne enervăm zilnic , dacă ne simțim frustrați , dacă suferim sau invidiem..etc.. practic reconfigurăm și reintregrăm rețeaua neuronală .
 • În hipotalamus , micile lanțuri , numite peptide sunt asamblate în anumite neuropeptide sau hormoni neuronali care se potrivesc cu stările emoționale pe care le experimentăm zilnic .
 • Ele sunt alcătuite din mici lanțuri secvențiale de aminoacizi.
 • Corpul fabrică 20 de aminoacizi diferiți , este o mașină care produce proteine, astfel că există substanțe chimice pentru furie ,tristețe , pentru starea de victimă sau autocompătimire, pentru poftă sau gurmantism , pentru frică … etc 
 • De asemenea există chimicale pentru iubire , extaz , compasiune , pace sufletească.
 • Există substanțe chimice care se potrivesc fiecarei stări emoționale pe care o experimentăm.
 • În clipa în care experimentăm aceea stare emoțioanală , în creierul nostru , hipotalamusul va asambla imediat peptida respectivă , apoi o va elibera în fluxul sanguin.
 • Astfel pentru fiecare gând sau emoție , hipotalamusul asamblează o chimicală pe care o trimite în corp.
 • Aceste chimicale odată ajunge în fluxul sanguin își croiesc drum până la diverse părți sau centre ale corpului nostru.
 • Fiecare celulă a corpului nostru are anumiți receptori externi.
 • O singură celulă poate avea mii de receptori, iar atunci când o peptidă ajunge la suprafața celulei se poziționează pe suprafața receptoare fiind asimilată de celula respectivă prin acești receptori .
 • Odată asimilată o peptidă, celula se transformă în multe moduri .
 • Se declanșează o serie întreagă de fenomene biochimice în cascadă,  unele dintre ele pot chiar să producă schimbări în nucleul celulei.
 • Daca bombardăm celula cu aceeași atitudine, cu aceeași compuși chimici… zilnic ,la nesfârșit , celula respectivă hotărăște în cele din urmă să se dividă și produce o celulă soră sau o celulă fiică,  celula următoare având mai multe locații receptoare pentru acele neuropeptide emoțioanale și mai puține locații receptoare pentru vitamine , minerale și alți compuși nutriționali  , pentur schimbul intercelular de hrană sau chiar pentru eliminarea produșilor reziduali .
 • Degeaba mai luăm vitamine și minerale , degeaba mai introducem hrană organismului, procesul nutritiv nu mai are efect .
 • Dacă celula nu mai are nici măcar locațiile receptoare după 20 de ani de abuz emoțional măcar pentru a permite intrarea compușilor nutriționali necesari menținerii sănătății , celula respectivă este practiv o celulă bolnavă , mai mult decât atât este o celulă dependentă.
 • Așa cum putem deveni dependenți de heroină, la fel putem deveni dependenți de orice neuropeptidă , de orice emoție .

Rezultă o întrbare logică, firească, după o simplă constatare personală.Dacă orice proces de îmbătrânire este rezultatul unei producții deficitare de proteine, ce se întâmplă când îmbătrânim ?Iar răspunsul poate veni prompt – pielea își pierde elasticitatea ,elasticitatea fiind o proteină .

 • Ce se întâmplă cu enzimele, cu lichidul sinozial , deoarece nu mai digerăm la fel de bine .Toate acestea sunt proteine fără de care practic ne înțepenim, oasele se subțiaza , deci orice proces de îmbătrânire este rezultatul unei producții inadecvate de proteine .Iar receptorii se schimba din punct de vedere al senzitivității .
 • Dacă un anumit receptor pentru o anumită substanță produsă de corpul nostru este bombardat mult timp și la intensitate mare, va fi practic desenzitivizat , prin  urmare aceeași cantitate din drogul sau  lichidul respectiv va cauza un răspuns mai redus .Corpul va cere o cantitate mai mare de cocaină sau Coca-cola sau de decepţii , aceasta fiind practic instaurarea dependenței.
 • La fel o persoană dependentă de decepții și suferințe va deveni din ce în ce mai posomorâtă și mai decepționată deoarece receptorii celulelor sale vor cere prin intermediul acelei rețele neuronale create o excitație chimică mai puternică .
 • Astfel,contează a ințelege că există ceva mai mult decât poate vedea corpul fizic.
 • Cercetătorii ruși au descoperit recent faptul că celulele pot comunica între ele printr- un câmp asemănător celui electromagnetic.Ei au pus câte jumătate de țesut de cultură în două containere sigilate dar prevăzute cu o fereastră de sticlă .Dacă fereastra era construită din sticlă obișnuită , orice acțiune asupra țesutului dintr• un recipient nu avea niciun efect asupra celuilalt.Dacă fereastra respectivă era confecționată din sticlă de quarț despre care se știe ca permite trecerea radiațiilor UV și peste aceste radiații ,atunci s-a observat că orice acțiune , de exemplu infestare realizată asupra unuia din țesuturi crea un efect asupra celui sănătos în numai câteva ore .
 • Aceasta demostrează că există comunicare chiar și la nivel celular ce se realizează la nivel eteric sau bioplastic.
 • Gândiți-vă la faptul că avem aproximativ… 75 de trilioane de celule care constituiesc corpul nostru .Există o asemănare uimitoare între celulă și organismul uman .

VA URMA!

Sursa foto : astrodeva.wordpress.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro