Criteriul National

INEDIT! Licitatie ale unor scrisori ale celebrului Albert Einstein releva cam ceea ce gandea despre adulter, bomba atomica si Dumnezeu!

iunie 16
07:36 2015

 

 O parte din scrisorile fizicianului Albert Einstein au fost vandute saptamana trecuta la licitatie insumand 420.000 de dolari. In aceste scrisori, laureatul Nobel isi expune opiniile pe subiecte de la adulter la Dumnezeu.

Einstein-letters-exlarge-169

Organizatorii acestei inedite licitatii au declarat ca cele 27 de scrisori ale lui Einstein includ una din 1945 in care acesta scria despre legatura dintre teoria sa a relativitatii speciale si bomba atomica, informeaza editia electronica a prestigiosului canal american CNN.

Intr-o scrisoare, Einstein o consoleaza pe o prietena inselata de sot sau promite sa trimita probleme de matematica pentru rezolvare.

Fizicianul i-a trimis aceasta scrisoare fiului sau Hans, la mai putin de o luna dupa bombardamentele atomice de la Hiroshima si Nagasaki. Acum,scrisoarea s-a vandut cu 62.500 de dolari.

Einstein a scris ca a regretat intelegerea din 1939 cu presedintele american Franklin Roosevelt pentru construirea bombei atomice. In 1945, el ii scria lui Hans ca munca sa si bomba sunt „conectate doar foarte indirect”.

„Am aratat deja in urma cu 39 de ani ca in teoria speciala a relativitatii exista o echivalenta intre masa si energia unui sistem sau ca ambele sunt manifestari diferite ale aceluiasi lucru. Am mai notat ca energiile emise de descompunerea radioactiva sunt suficient de mari pentru a se exprima intr-o inadvertenta a echilibrului reactiilor radioactive. Asta e tot”, scria acesta.

Scrisorile au fost compuse in engleza si germana si ofera cititorilor posibilitatea de a vedea care erau credintele si opiniile lui Einstein.

Intr-o scrisoare din 1945, Einstein se declara ateu: „Din punctul de vedere al unui preot iezuit sunt, bineinteles, si am fost mereu, un ateu… E intotdeauna inselator sa folosesti concepte antropomorfe in cazul acestor chestiuni aflate in afara sferei umane – analogii copilaresti”, scria acesta.

Patru ani mai tarziu, Einstein nu se mai declara ateu, ci agnostic. „Am spus in mod repetat ca in opinia mea ideea unui Dumnezeu personal este una copilareasca. Prefer o atitudine de modestie care sa corespunda slabiciunii intelegerii noastre intelectuale a naturii si a propriei fiinte”.

Sursa foto : http://edition.cnn.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo