Criteriul National

INEDIT! Pele a dat în judecată Samsung pentru folosirea imaginii sale în mod abuziv!

INEDIT! Pele a dat în judecată Samsung pentru folosirea imaginii sale în mod abuziv!
aprilie 06
21:34 2016

Legenda fotbalului brazilian Pele a dat in judecată firma coreeană Samsung , dupa ce a afirmat că i-au folosit în mod abuziv identitatea sa pentru a face publicitate produselor acestui brand. Procesul e încă la început. Pele a susținut faptul că această companie a folosit o sosie de a sa într -un material publicitar folosit în New York Times , în luna octombrie a anului trecut. Anunțul nu-l menționează pe brazilianul Pele dar susține că omul folosit ” seamănă cu  legenda braziliană. Samsung poate pierde procesul și poate plăti daune după ce imaginea lui Pele în 2013 a apărut în afara negocierilor de a o utiliza! 

daily

La prima vedere, această reclamă statică nu pare ofensatoare, până în momentul în care nu o priviți mai atent și observați mai multe referințe către Pele, inclusiv fața unui om de culoare care seamănă cu brazilianul fotbalist, fără a fi chiar el. Până și foarfeca făcută de jucătorul de pe televizor, este o mișcare inventată și popularizată în urmă cu câțiva zeci de ani de același personaj. Gestul este cu atât mai agresiv cu cât a avut loc după încetarea unor negocieri pentru această campanie de promovare cu adevăratul Pele, mai precis, cu Pele IP Ownership LLC – compania responsabilă de protejarea mărcii sale comerciale și a drepturilor de promovare la nivel global.

Procesul a fost intentat într-un tribunal din Chicago de către avocații lui Pele, iar până la această oră, niciun oficial din partea Samsung nu a făcut vreo declarație pe marginea sa. În orice caz, nu cred că-i va lua foarte mult unui judecător să ajungă la concluzia corectă.

De-a lungul anilor, cei de la Samsung au făcut multe gesturi condamnabile îndeosebi atunci când vine vorba de marketing. Puține au fost însă la fel de condamnabile precum cel pentru care sunt dați în judecată de Pele.

Nu este prima oară când cei de la Samsung ajung în fața unui tribunal pentru un gest condamnabil. Indiferent însă care este istoricul companiei, prea puțini  s-ar aștepta ca gigantul sud coreean să ofenseze o personalitate atât de populară precum Pele, un adevărat simbol al fotbalului la cel mai înalt nivel din toate timpurile.

 

Sursa foto : www.dailymail.co.uk

Prof. Dr. Daniel Mihai, C.N.A Regina Maria Constanța, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo