Criteriul National

INEDIT! Pele a dat în judecată Samsung pentru folosirea imaginii sale în mod abuziv!

INEDIT! Pele a dat în judecată Samsung pentru folosirea imaginii sale în mod abuziv!
aprilie 06
21:34 2016

Legenda fotbalului brazilian Pele a dat in judecată firma coreeană Samsung , dupa ce a afirmat că i-au folosit în mod abuziv identitatea sa pentru a face publicitate produselor acestui brand. Procesul e încă la început. Pele a susținut faptul că această companie a folosit o sosie de a sa într -un material publicitar folosit în New York Times , în luna octombrie a anului trecut. Anunțul nu-l menționează pe brazilianul Pele dar susține că omul folosit ” seamănă cu  legenda braziliană. Samsung poate pierde procesul și poate plăti daune după ce imaginea lui Pele în 2013 a apărut în afara negocierilor de a o utiliza! 

daily

La prima vedere, această reclamă statică nu pare ofensatoare, până în momentul în care nu o priviți mai atent și observați mai multe referințe către Pele, inclusiv fața unui om de culoare care seamănă cu brazilianul fotbalist, fără a fi chiar el. Până și foarfeca făcută de jucătorul de pe televizor, este o mișcare inventată și popularizată în urmă cu câțiva zeci de ani de același personaj. Gestul este cu atât mai agresiv cu cât a avut loc după încetarea unor negocieri pentru această campanie de promovare cu adevăratul Pele, mai precis, cu Pele IP Ownership LLC – compania responsabilă de protejarea mărcii sale comerciale și a drepturilor de promovare la nivel global.

Procesul a fost intentat într-un tribunal din Chicago de către avocații lui Pele, iar până la această oră, niciun oficial din partea Samsung nu a făcut vreo declarație pe marginea sa. În orice caz, nu cred că-i va lua foarte mult unui judecător să ajungă la concluzia corectă.

De-a lungul anilor, cei de la Samsung au făcut multe gesturi condamnabile îndeosebi atunci când vine vorba de marketing. Puține au fost însă la fel de condamnabile precum cel pentru care sunt dați în judecată de Pele.

Nu este prima oară când cei de la Samsung ajung în fața unui tribunal pentru un gest condamnabil. Indiferent însă care este istoricul companiei, prea puțini  s-ar aștepta ca gigantul sud coreean să ofenseze o personalitate atât de populară precum Pele, un adevărat simbol al fotbalului la cel mai înalt nivel din toate timpurile.

 

Sursa foto : www.dailymail.co.uk

Prof. Dr. Daniel Mihai, C.N.A Regina Maria Constanța, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro