Criteriul National

INEDIT! Primul trofeu din istorie pentru Târgu Mureş a fost adjudecat la Constanţa!

iulie 08
20:53 2015

 

 ASA a câştigat Supercupa României, după ce a învins Steaua Bucuresti (FCSB) cu scorul de 1-0, gol Mircea Axente din pasa fostului stelist, polonezul Pawel Golanski.ASA Târgu Mureş şi-a trecut astfel primul trofeu din istorie în palmares. Cu toate acestea,Dan Petrescu o va părăsi pe ASA după această partidă. Va rămâne in istoria acestei echipe cu un trofeu, după un singur meci oficial.

gol Supercupa

Exista si un anume cerc in istoria fotbalului! NU SE PUTEA PUNE PROBLEMA UNEI ALTE confruntari, deoarece din esenta ultimei Supercupe a ramas doar un spectacol jenant!

Ca si ziaristi (semi)- acreditati, am reusit oarecum sa ne strecuram la acest mult-trambitat eveniment!

Supercupa României s-a disputat miercuri seara si a prilejuit o întâlnire între protagonistele ultimei ediţii de campionat, Steaua (FCSB) şi ASA Târgu Mureş au oferit un spectacol anost, în decorul unui stadion al Constanţei, care seamnă din ce în ce mai mult cu o arena depasita din toate punctele de vedere…

Totusi,turiştii de pe litoralul românesc au raspuns pozitiv la ideea FRF de a organiza aceasta editie la malul marii Negre. Asistenta a fost numeroasa, toate scaunele acestui vechi stadion fiind umplute!

 

Şi când sezonul e deschis de cele mai bune echipe din România, lumea se aştapta  la spectacol sau măcar la un fotbal cât de cât aproape de valoarea drepturilor tv.

Fara sa fiu critic, „actorii” au oferit un anti-joc de …toata frumusetea!

Propaganda pentru spectacol, pentru glorie s-a izbit de asezarile defensive, tehnico-tactice…

Iar echipa care a castigat s-a dovedit cea mureseana, deoarece experienta si calitatea jucatorilor au recomandat-o mai mult!

Cu toate acestea, premisele pentru un nou sezon se afla destul de departe de REALITATE, iar apropiatele tururi preliminare europene gasesc echipa „militara” destul de dezorientata!

Panja la urma, speranta moare ultima!
Felicitari invinsilor! Glorie invingatorilor!

 

Sursa foto: prosport.ro

 

.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo