Criteriul National

INEDIT! Senatul doreşte să construiască două copertine de protecţie la intrările Palatul Parlamentului!

iunie 28
06:43 2015

 

 

Potrivit site-ul Senatului, copertinele de protecţie vor fi realizate în scopul asigurării protecţiei şi siguranţei accesului în sediul instituţiei.Senatul va achiziţiona servicii de proiectare în vederea stabilirii soluţiilor tehnico-economice optime de realizare a copertinelor, urmând să fie aleasă oferta la preţul cel mai scăzut.

Casa-Poporului

Copertina de la intrarea principală trebuie să protejeze fluxul circulaţiei persoanelor de-a lungul scării monumentale pe distanţa dintre zona de oprire a automobilelor şi uşa principală de acces, să preia diferenţele de nivel, ţinând cont de podestele scării monumentale, se menţionează în caietul de sarcini.

Cele două copertine trebuie să poată prelua, pe o porţiune de lungime limitată de lângă intrare, şocul unor eventuale căderi de fragmente de piatră naturală desprinse din elemente ale faţadei frontonului, să asigure pătrunderea luminii naturale prin partea superioară şi să se integreze, din punct de vedere al configuraţiei, în contextul plasticii arhitecturale generale a clădirii Palatului Parlamentului.

Intrarea personalului prezintă tendinţa de desprindere şi cădere a unor fragmente de piatră naturală, fapt ce creează condiţii favorabile de producere de accidente cu consecinţe imprevizibile, se mai menţionează în document.

Operatorii economici interesaţi au posibilitatea de a transmite o ofertă pentru serviciile solicitate până la data de 8 iulie 2015.

Sursa foto : www.worldwideromania.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo