Criteriul National

INEDIT! Senatul doreşte să construiască două copertine de protecţie la intrările Palatul Parlamentului!

iunie 28
06:43 2015

 

 

Potrivit site-ul Senatului, copertinele de protecţie vor fi realizate în scopul asigurării protecţiei şi siguranţei accesului în sediul instituţiei.Senatul va achiziţiona servicii de proiectare în vederea stabilirii soluţiilor tehnico-economice optime de realizare a copertinelor, urmând să fie aleasă oferta la preţul cel mai scăzut.

Casa-Poporului

Copertina de la intrarea principală trebuie să protejeze fluxul circulaţiei persoanelor de-a lungul scării monumentale pe distanţa dintre zona de oprire a automobilelor şi uşa principală de acces, să preia diferenţele de nivel, ţinând cont de podestele scării monumentale, se menţionează în caietul de sarcini.

Cele două copertine trebuie să poată prelua, pe o porţiune de lungime limitată de lângă intrare, şocul unor eventuale căderi de fragmente de piatră naturală desprinse din elemente ale faţadei frontonului, să asigure pătrunderea luminii naturale prin partea superioară şi să se integreze, din punct de vedere al configuraţiei, în contextul plasticii arhitecturale generale a clădirii Palatului Parlamentului.

Intrarea personalului prezintă tendinţa de desprindere şi cădere a unor fragmente de piatră naturală, fapt ce creează condiţii favorabile de producere de accidente cu consecinţe imprevizibile, se mai menţionează în document.

Operatorii economici interesaţi au posibilitatea de a transmite o ofertă pentru serviciile solicitate până la data de 8 iulie 2015.

Sursa foto : www.worldwideromania.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro