Criteriul National

INEDIT!Asgardia-prima țară virtuală a fost decretată drept „prima națiune a spațiului”

INEDIT!Asgardia-prima țară virtuală a fost decretată drept „prima națiune a spațiului”
noiembrie 15
17:18 2017

Asgardia-sau acea țară în mare parte virtuală, unde fiecare dintre noi am putea deveni cetățeni… Acum e la câteva clicuri distanță, unde și-a materializat existența prin trimiterea unui hard disk în spațiu.Povestea frumos ambalată poate induce în eroare pe foarte mulți, din moment ce se vrea a se crede în această ficțiune.

 asgardia

Lansarea creației prin satelit Asgardia-1

O rachetă Antares a companiei americane Orbital Science decola, duminică, 12 Noiembrie de la Centrul de lansare a Wallops, de pe coasta din Virginia. O decolare așa cum se întâmplă în mod regulat în acest centru al NASA. Racheta transporta o încărcătură de 3,7 tone, plin de echipamente și provizii pentru Stația Spațială Internațională (ISS), un CubeSat, mai prcis un nano-satelit, de dimensiunea unei cutii de lapte numit Asgardia-1.

Lansarea sa de succes a semnat certificatul oficial de naștere al Asgardiei, auto-proclamată „prima națiune a spațiului”. Asgardia nu este considerată de către creatorii săi ca fiind o farsă, o întâmplare sau materializarea unei iluzii SF. Pe  site-ul său oficial,„națiunea“, până atunci, în esență virtuală, se prezintă a fi deosebit de atractivă. Cei interesați ar putea aplica pentru a fi un cetățean atâta timp cât vor promite să respecte Constituția acestui „teritoriu suveran din spațiu „.

Dar să nu uităm totuși faptul că teritoriul în cauză este hard disk-ul transportat de satelit. Acesta conține 0,5 terabyte de mesaje trimise de aproximativ 116 492 de cetățeni din Asgardia: mesaje scrise, imagini, clipuri video scurte, precum și Constituția Asgardiană, drapelul și valuta sa- solarul.

Poate că acest lucru poate fi interpretat ca fiind o încercare de a comunica cu alte forme, cu alte creaturi extraterestre, dar acest aspect nu este abordat deloc în textele fondatoare ale Asgardiei.

Cerere de aderare la ONU

Aceste mesaje nu sunt menite să fie citite de nimeni,oameni sau altfel. Ele vor pluti în jurul satelitul care le poartă, care orbitează la 400 de kilometri în jurul Pământului timp de aproximativ un an și jumătate, înainte de dezintegrare. Este un mod de a planifica steagul țării sale în acest ”nimic.” Abordarea liderilor asgardieni este mult mai pragmatică și diplomatică.

 Această prezență, chiar și virtuală, în spațiu le permite să ” satisfacă ultima condiție necesară pentru a aplica pentru apartenența la Națiunile Unite. (…) Asgardia se angajează să colaboreze cu comunitatea internațională pentru a recunoaște acest statut»

Este puțin probabil ca ONU să recunoască existența Asgardiei, dar nu este singurul scop al acestei operațiuni. Deci, cu siguranță, există unele cuvinte optimist ale lui Igor Ashurbeyli, liderul nanoscientologiei  și fondator principal al proiectului cu compania lui Aerospace International Research Center, care poate discredita ușor aventura.

De aceea, cei cărora le-a spus în 2016, cu un an înainte de lansarea satelitului: „Asgardia-1 va marca începutul unei noi epoci spațiale, luând cetățenii noștri în spațiu, mai întâi în formă virtuală. Acest lucru va fi piatra de temelie a clădirii noastre din care vom încerca să construiască o rețea de sateliți care vor proteja planeta de asteroizi, exploziile solare, resturi umane și alte pericole spațiale. „

La prestigiosul post britanic BBC, chiar Igor Ashurbeyli a apărut mai puțin … cosmic, declarând irevocabil că Asgardia nu poate servi pentru a proteja Pământul de pericolele interstelare, ci pentru a crea „o nouă realitate juridică în spațiu“ de a pune întrebări. Răspunsurile sunt până în prezent supuse interpretării, referitoare la „proprietatea privată și libertatea antreprenorială în această nouă eră a explorării spațiului”.

Pentru „pacea în spațiu”

Textul de referință care reglementează comportamentul națiunilor în spațiu este denumit în mod adecvat „Tratatul din spațiu”, care a fost semnat în 1967 în cadrul Organizației Națiunilor Unite. Acesta interzice utilizarea armelor de distrugere în masă din spațiu și obligă utilizarea spațiului în scopuri pașnice, interzice revendicarea teritorială a corpurilor celeste, precum și exploatarea privată a resurselor spațiale. De asemenea, este considerat învechit, pentru că a fost creat într-o perioadă de „război rece”, iar semnătura sa precedă ultimul moment istoric al omului din spațiu, așa-zisa aselenizare, cucerire a satelitului Terrei-Luna.

Precedentul e deja istorie. Cel puțin „conversația” pe care Igor Ashurbeyli și asgardienii doresc să o creeze are scopulde a obține, de exemplu, ca „națiunile din spațiu”, (nefiind doar națiunile Pământulu)i, să fie responsabile pentru anumite obiecte trimise în spațiu. „Agențiile reprezintă interesele țărilor lor”, se regretă în mod special.Asgardia, a cărei „esență este pacea în spațiu și prevenirea exportului de conflicte terestre în spațiu”, vrea să pună la îndoială acest lucru.

1753

Concluzie asupra acestei păcăleli

Conceptul acesta fantezist denumit Asgardia este unul dintre cele mai ridicole invenții create de către cei care nu cred în existența Lui Dumnezeu. Povestea aceasta dar și propagarea ei asupra ajorității oamenilor are un scop bine definit.

De aceea,  Ashurbeyli este cât se poate de serios. Se pare că, pentru a ”da greutate” acestei păcăleli a pus la cap faptul că se va duce la Washington DC pentru a discuta posibilitatea de a deveni o națiune recunoscută de ONU, cu experți politici, etc.

Este abusrd, inmaginabil cum anume , de bunăvoie, unii dintre noi ajunge, să credem c-ar fi posibil, sau c-ar exista șanse de a fi alte ființe. Dacă mai punem la socoteală mevanismul elaborat din actualitate, vom avea o imagine completă a acestei farse.

De aceea, chiar dacă ni se servesc asemenea idei ambalate atrăgător de către așa-zișii ”oameni de știință”, ar fi indicat să nu credem deloc, din moment ce, acest proiect urmărește mai degrabă o depopulare a Planetei noastre.

Conform ultimelor informații, în prezent, se desfășoară alegerile parlamentare pentru cetățenii asgardieni. În cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri online, care a avut loc acum câteva luni, doamna Lena De Winne, Director Executiv și Vicepreședinte al departamentului de afaceri al Asgardiei, a afirmat că va realiza acte de identitate și chiar pașapoarte ale țării. Acestea vor fi distribuite prin intermediul ambasadelor pe care Asgardia intenționează să le înființeze pe fiecare continent. Așadar nici măcar cetățenii unei națiuni spațiale nu scapă de birocrație și de statul la cozi…

Sursa foto : Ilustrațiile lui James Vaughan

Acest material a fost oferit de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo