Criteriul National

INEDIT!Autorul cărții ” Artei afacerii”-Tony Schwartz critică opiniile războinice ale președintelui SUA Donald Trump

INEDIT!Autorul cărții ” Artei afacerii”-Tony Schwartz critică opiniile războinice ale președintelui SUA Donald Trump
octombrie 10
11:37 2017

Donald-Trump-Tony-Schwartz.001

Nu există nicio îndoială că Tony Schwartz, cel care a scris cea mai bine vândută carte a lui Trump -„Arta afacerii”- a avut o relație incredibil de apropiată cu Trump la sfârșitul anilor 1980. Schwartz a petrecut luni de zile umblând ca un om de afaceri și a scris destul de mult, aproape integral acest opus amintit, în timp ce Trump tocmai  îi indica  ce anume să nu fie inclus. Pe lângă familia proprie a președintelui, există probabil puțini oameni, (dacă există), care îl cunosc mai bine pe acest domn Schwartz.

Tony Schwartz a apărut în seara trecută la prestigiosul post de televiziune CNN pentru a vorbi despre noua luptă a președintelui Trump cu senatorul republican Bob Corker.

Schwartz s-a alăturat senatorului Cooper alături de Maggie Haberman de la New York Times și a respins noțiunea de orice strategie marcantă ce se află în spatele oricăror postări recente de pe Twitter. În schimb, Schwartz a stabilit că Trump nu se gândește, deoarece asocierile și trimiterile ”supărate” de pe Twitter se întâmplă întotdeauna atunci când președintele se simte cu adevărat amenințat.

„Nu se mai gândește, doar răspunde ca și cum ar fi fost atacat  literalmente, ca și cum viața lui a fost atacată”, a spus Schwartz.

Maggie Haberman a fost de acord că nu există nicio strategie pentru acea postare a lui Trump și  a subliniat, de asemenea, indicii că Corker nu este singurul  nemulțumit de președinte. Schwartz a sugerat că acest lucru ar putea conduce la o catastrofă iminentă, deoarece Trump va fi mult mai probabil să acționeze irațional dacă va continua să reacționeze la „amenințarea” unei presiuni crescute.

Postarea cu pricina

Ceea ce a determinat tot acest scandal mediatic este departe de a se fi limpezit. Chiar Tont Scwartz a avut o opinie vehementă, critică la adresa lui Donald Trump.De aceea, ultima postare de pe Tweeter al acestui autor celebru este de ajuns pentru a transmite la propriu…frisoane pe coloana cuiva.

„Wag Câinele. Trump este dispus să înceapă un Război Nuclear și să omoare zeci de milioane de oameni pentru a distrage atenția de la eșecurile sale. El este un nebun „, a declarat Schwartz în weekend-ul acesta, la scurt timp după ce președintele Donald Trump a postat o serie de mesaje criptate și totuși ostile față de Coreea de Nord și liderul lor, Kim Jong-un.

Poatarea de pe Tweeter în cauză, cea care îl are autor pe Donald Trump are următorul conținut:

„Președinții și administrațiile lor au discutat cu Coreea de Nord timp de 25 de ani, acordurile făcute și sumele masive plătite nu au funcționat, acordurile au fost încălcate înainte ca cerneala să se usuce, lucruri proaste ale negociatorilor din S.U.A. Ne pare rău, dar numai un lucru va funcționa! „

trump_book

În timp ce tweet-ul în sine în mod clar amenință cu războiul Coreea de Nord, comentariile lui Schwartz au venit imediat după această probă solidă, de necontestat. Faptul că președintele folosește amenințări și atacuri pe Twitter pentru a schimba mass-media și atenția națiunii de la propriile neajunsuri, nu reprezintă chiar o noutate. Având în vedere comentariile lui Schwartz, se poate ghici doar caree poate fi răspunsul președintelui, în cazul în care consilierul special, Robert Mueller, va recomanda inculparea unui număr de membri ai familiei sale sau chiar absolvirea de orice fel de vină a președintelui SUA.

Lumea întreagă a fost martoră a acestui eveniment. Am văzut deja un comportament irațional venit din partea lui Donald Trump, la scurt timp după ce negocierile s-au rupt din cauza anchetelor, cazurilor de politică externă, cu precădere venite pe axa Trump – Putin. Interesant e faptul că opiniei publice nu i se spune ce se va întâmpla în continuare, dacă investigația va conduce la un rezultat mai mult sau mai puțin optimsau cine anume va suferi de pe urma acestui scandal provocat de chiar unul dintre cei mai importanți lideri mondiali.

O parte din emisiune o aveti aici.

Sursa foto :Barry ShrumSalon

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu