Criteriul National

INEDIT!Chinezii au cumpărat anul trecut 46% din produsele de lux existente!

INEDIT!Chinezii au cumpărat anul trecut 46% din produsele de lux existente!
februarie 16
08:56 2016

Potrivit unui raport al firmei de consultanţă „Fortune Character“,chinezii au cumpărat anul trecut 46% din produsele de lux din întreaga lume, iar 78 % din achiziţii au fost efectuate în afara acestei ţări asiatice, relatează EFE, citând o ştire publicată marţi de ziarul chinez „Global Times“.

BIJUTERII1

Cercetarea a fost efectuată pe baza datelor comunicate de 20.000 de mărci de lux şi relevă că, în 2015, chinezii au cheltuit 116,8 miliarde de dolari pe produse ale acestor companii, cu 9,25 % mai mult faţă de anul 2014. Numai 22% din aceste achiziţii au fost realizate în China, majoritate, în valoate de 91 de miliarde de dolari, fiind făcute în exterior. Fenomenul se explică prin diferenţele de preţ, unele băuturi alcoolice sau ceasuri găsindu-se în afara graniţelor Chinei la preţuri chiar şi cu 80 % mai mici.

Este posibil ca o influenţă să fi avut şi campania anticorupţie lansată de preşedintele chinez, Xi Jinping, prin care s-a cerut înalţilor funcţionari să nu se mai afişeze cu haine sau accesorii de lux, consumând băuturi sau alimente foarte scumpe.    Experţii de la „Fortune Character“ au constat că tendinţa chinezilor de a cumpăra produse de lux a crescut în 2015 cu 12,35 % în străinătate şi numai cu 3,2 % în interiorul ţării prin comparaţie cu 2014.

Aceste informaţii sunt total diferite de cele de la alte firme de consultanţă, reaminteşte EFE. Astfel, „Bain&Company“ a difuzat recent un raport care susţine că piaţa produselor de lux din China a scăzut cu 2 % în 2015 faţă de anul precedent, continuând o tendinţă descendentă începută în 2013. Motivele acestor schimbări ar fi încetinirea economiei Chinei, campania anticorupţie şi preferinţa tot mai marcată pentru achiziţiile de acest gen făcute în străinătate.

Sursa foto : radioconstanta.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro