Criteriul National

INEDIT!Chinezii au cumpărat anul trecut 46% din produsele de lux existente!

INEDIT!Chinezii au cumpărat anul trecut 46% din produsele de lux existente!
februarie 16
08:56 2016

Potrivit unui raport al firmei de consultanţă „Fortune Character“,chinezii au cumpărat anul trecut 46% din produsele de lux din întreaga lume, iar 78 % din achiziţii au fost efectuate în afara acestei ţări asiatice, relatează EFE, citând o ştire publicată marţi de ziarul chinez „Global Times“.

BIJUTERII1

Cercetarea a fost efectuată pe baza datelor comunicate de 20.000 de mărci de lux şi relevă că, în 2015, chinezii au cheltuit 116,8 miliarde de dolari pe produse ale acestor companii, cu 9,25 % mai mult faţă de anul 2014. Numai 22% din aceste achiziţii au fost realizate în China, majoritate, în valoate de 91 de miliarde de dolari, fiind făcute în exterior. Fenomenul se explică prin diferenţele de preţ, unele băuturi alcoolice sau ceasuri găsindu-se în afara graniţelor Chinei la preţuri chiar şi cu 80 % mai mici.

Este posibil ca o influenţă să fi avut şi campania anticorupţie lansată de preşedintele chinez, Xi Jinping, prin care s-a cerut înalţilor funcţionari să nu se mai afişeze cu haine sau accesorii de lux, consumând băuturi sau alimente foarte scumpe.    Experţii de la „Fortune Character“ au constat că tendinţa chinezilor de a cumpăra produse de lux a crescut în 2015 cu 12,35 % în străinătate şi numai cu 3,2 % în interiorul ţării prin comparaţie cu 2014.

Aceste informaţii sunt total diferite de cele de la alte firme de consultanţă, reaminteşte EFE. Astfel, „Bain&Company“ a difuzat recent un raport care susţine că piaţa produselor de lux din China a scăzut cu 2 % în 2015 faţă de anul precedent, continuând o tendinţă descendentă începută în 2013. Motivele acestor schimbări ar fi încetinirea economiei Chinei, campania anticorupţie şi preferinţa tot mai marcată pentru achiziţiile de acest gen făcute în străinătate.

Sursa foto : radioconstanta.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo