Criteriul National

INEDIT!Franța poate avea legea ”dreptului la deconectare”!

INEDIT!Franța poate avea legea ”dreptului la deconectare”!
martie 01
00:00 2016

Myriam El Khomri ministrul francez al Muncii a înaintat ideea de a pune la punct o lege care să evite munca excesivă în rândul angajaților, a căror sănătate este amenințată de epuizare. ”Legea deconectării” le va permite angajaților să-și respecte timpul liber și să nu mai fie nevoiți să răspundă de acasă la emailuri legate de muncă.

legea deconectarii

Potrivit The Independent, citat de totb.ro, fenomenul de burnout ia amploare în rândul cetățenilor francezi, astfel încât Guvernul a decis să ia măsuri pentru a proteja viața privată și, implicit, dreptul oamenilor la odihnă. Rapoartele arată că numeroși angajați francezi își continuă adesea programul de muncă și după ce ajung acasă, răspunzând adesea la emailuri până în jur de miezul nopții. În ultimii ani, numărul angajaților în funcții de răspundere care lucrează de acasă între orele 20 și 24 a crescut cu 52%, arată Tehnologia, o companie menită să reducă riscurile la care se expun angajații. Criza economică determină din ce în ce mai mulți oameni să facă eforturi considerabile pentru a nu-și pierde locul de muncă, astfel încât mulți sunt dispuși să lucreze mult mai mult peste program.

”Există riscuri ce trebuie anticipate, iar unul dintre cele mai mari este balanța dintre viața privată și viața personală din spatele conectivității permanente,” a declarat Bruno Mettling, directorul general al companiei Orange, care a adresat problema muncii de după încheierea programului, într-un raport înaintat ministrului francez.

”Angajații care găsesc echilibrul potrivit între viața privată și cea profesională au performanțe mai bune la serviciu decât cei care ajung deja epuizați,” a mai spus directorul marii companii.

”Avem un autocontrol deficitar când vine vorba de noile tehnologii. Munca se revarsă în viețile noastre private,” arată Jean-Claude Delgenes, de la Tehnologia. ”Diferența dintre muncă și viața socială era, în trecut, foarte clară.” Delgenes atrage atenția că noua lege propusă de ministru ar trebui totodată să reducă volumul de muncă al angajaților, astfel încât aceștia să nu se simtă nevoiți să petreacă mult timp suplimentar conectați.

 

Sursa știre prelucrată: The Independent

Sursa foto :www.ista.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo