Criteriul National

INEDIT!Franța poate avea legea ”dreptului la deconectare”!

INEDIT!Franța poate avea legea ”dreptului la deconectare”!
martie 01
00:00 2016

Myriam El Khomri ministrul francez al Muncii a înaintat ideea de a pune la punct o lege care să evite munca excesivă în rândul angajaților, a căror sănătate este amenințată de epuizare. ”Legea deconectării” le va permite angajaților să-și respecte timpul liber și să nu mai fie nevoiți să răspundă de acasă la emailuri legate de muncă.

legea deconectarii

Potrivit The Independent, citat de totb.ro, fenomenul de burnout ia amploare în rândul cetățenilor francezi, astfel încât Guvernul a decis să ia măsuri pentru a proteja viața privată și, implicit, dreptul oamenilor la odihnă. Rapoartele arată că numeroși angajați francezi își continuă adesea programul de muncă și după ce ajung acasă, răspunzând adesea la emailuri până în jur de miezul nopții. În ultimii ani, numărul angajaților în funcții de răspundere care lucrează de acasă între orele 20 și 24 a crescut cu 52%, arată Tehnologia, o companie menită să reducă riscurile la care se expun angajații. Criza economică determină din ce în ce mai mulți oameni să facă eforturi considerabile pentru a nu-și pierde locul de muncă, astfel încât mulți sunt dispuși să lucreze mult mai mult peste program.

”Există riscuri ce trebuie anticipate, iar unul dintre cele mai mari este balanța dintre viața privată și viața personală din spatele conectivității permanente,” a declarat Bruno Mettling, directorul general al companiei Orange, care a adresat problema muncii de după încheierea programului, într-un raport înaintat ministrului francez.

”Angajații care găsesc echilibrul potrivit între viața privată și cea profesională au performanțe mai bune la serviciu decât cei care ajung deja epuizați,” a mai spus directorul marii companii.

”Avem un autocontrol deficitar când vine vorba de noile tehnologii. Munca se revarsă în viețile noastre private,” arată Jean-Claude Delgenes, de la Tehnologia. ”Diferența dintre muncă și viața socială era, în trecut, foarte clară.” Delgenes atrage atenția că noua lege propusă de ministru ar trebui totodată să reducă volumul de muncă al angajaților, astfel încât aceștia să nu se simtă nevoiți să petreacă mult timp suplimentar conectați.

 

Sursa știre prelucrată: The Independent

Sursa foto :www.ista.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo