Criteriul National

INEDIT!Un cercetător danez revoluționează modul de a compune muzică cu ajutorul ochilor și expresiei feței!

INEDIT!Un cercetător danez revoluționează modul de a compune muzică cu ajutorul ochilor și expresiei feței!
martie 22
08:34 2016

Un cercetător danez a reușit crearea unui program de calculator care-i permite utilizatorului să compună muzică fără să-şi folosească mâinile!

Dacă nu vă vine a crede, vă rog să vizionați acest scurt videoclip:

După cum ați remarcat, acest program transformă mişcările feţei, la înălțimea optimă și determinată a notelor din cadranul muzical cunoscut. De exemplu, dacă utilizatorul ridică din sprâncene, sunetul obţinut va fi unul din registrul înalt, când acesta dă din cap în sus şi în jos poate obţine sunetul unei tobe, care poate ţine constant (sau nu) ritmul unei melodii, iar dacă acesta deschide gura poate obţine un efect sonor similar sunetelor scoase de către un sintetizator vocal.

eye-conductor
Programul botezat Eye Conductor are la bază un sistem capabil de a urmări privirea utilizatorului, cu ajutorul unui dispozitiv asemănător unui webcam.

Programul a fost conceput de domnul Andreas Refsgaard, de la Institute of Interaction Design din Copenhaga, potrivit site ului newscientist.com. Acest program s-a dorit a fi un real sprijin persoanelor cu handicap fizic deoarece posibilitatea de a-şi exprima creativitatea pornește de la mimica fiecăruia, de la exteriorizarea gesturilor.

Cercetătorul admite că melodiile compuse de utilizatori nu vor fi adevărate opere de artă, dar, înainte de toate trebuie să recunoaştem că acesta reprezintă un început cu adevărat promiţător și dătător de speranță!

 

Sursa foto : www.engadget.com

 

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo