Criteriul National

INEDIT!Un cercetător danez revoluționează modul de a compune muzică cu ajutorul ochilor și expresiei feței!

INEDIT!Un cercetător danez revoluționează modul de a compune muzică cu ajutorul ochilor și expresiei feței!
martie 22
08:34 2016

Un cercetător danez a reușit crearea unui program de calculator care-i permite utilizatorului să compună muzică fără să-şi folosească mâinile!

Dacă nu vă vine a crede, vă rog să vizionați acest scurt videoclip:

După cum ați remarcat, acest program transformă mişcările feţei, la înălțimea optimă și determinată a notelor din cadranul muzical cunoscut. De exemplu, dacă utilizatorul ridică din sprâncene, sunetul obţinut va fi unul din registrul înalt, când acesta dă din cap în sus şi în jos poate obţine sunetul unei tobe, care poate ţine constant (sau nu) ritmul unei melodii, iar dacă acesta deschide gura poate obţine un efect sonor similar sunetelor scoase de către un sintetizator vocal.

eye-conductor
Programul botezat Eye Conductor are la bază un sistem capabil de a urmări privirea utilizatorului, cu ajutorul unui dispozitiv asemănător unui webcam.

Programul a fost conceput de domnul Andreas Refsgaard, de la Institute of Interaction Design din Copenhaga, potrivit site ului newscientist.com. Acest program s-a dorit a fi un real sprijin persoanelor cu handicap fizic deoarece posibilitatea de a-şi exprima creativitatea pornește de la mimica fiecăruia, de la exteriorizarea gesturilor.

Cercetătorul admite că melodiile compuse de utilizatori nu vor fi adevărate opere de artă, dar, înainte de toate trebuie să recunoaştem că acesta reprezintă un început cu adevărat promiţător și dătător de speranță!

 

Sursa foto : www.engadget.com

 

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro