Criteriul National

Inelul de argint, una dintre cele mai îndrăgite bijuterii pentru femei din toate timpurile

Inelul de argint, una dintre cele mai îndrăgite bijuterii pentru femei din toate timpurile
decembrie 06
12:10 2017

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat să poarte felurite podoabe care, la început, erau făcute din scoici, iar ulterior au fost confecționate din diferite materiale sau metale prețioase, cu scopul de a aduce un plus de frumusețe înfățișării lor sau de a-și etala bunăstarea. De fapt, toate aceste podoabe nu sunt altceva decât bijuteriile care continuă să fie populare și în zilele noastre.

Iar principalele metale prețioase din care sunt confecționate bijuteriile rămân, încă din Antichitate, aurul și argintul.

Inelul – una dintre cele mai cunoscute și mai vechi bijuterii

Toată lumea adoră bijuteriile, în special femeile care au și de unde alege – inele, cercei, coliere, brățări, broșe și alte câte și mai câte. Toate sunt la fel de populare în întreaga lume iar reprezentantele sexului frumos par să nu se sature niciodată de purtarea lor!

Însă dintre toate, inelul are o simbolistică aparte, iar asta pentru că nu are doar rol estetic, ci și o semnificație deosebită, în cazul în care este vorba de o verighetă sau de un inel de logodnă. Iar această semnificație constă în uniunea a două destine pentru totdeauna.

Se spune că primele inele au fost folosite în anii 2500 î.Hr., iar una dintre cele mai frumoase interpretări ale înțelesului pe care îl poartă cercul inelului este aceea de simbol al iubirii eterne dat de conturul fără început și sfârșit al bijuteriei.

Iar folosirea argintului pentru conceperea inelelor are, de asemenea, o însemnătate romantică și spirituală, existând ideea că acest metal protejează și ajută la menținerea armoniei în cuplu.

De exemplu, în Italia Renascentistă, argintul era principalul metal folosit la confecţionarea inelelor, în special a celor de logodnă. Bijuteriile mai conțineau, pe lângă argint, și cupru şi sulfură de plumb, iar frumuseţea lor era dată de combinaţia metalului strălucitor cu negrul aliajului.

De asemenea, în Anglia secolului al XVII-lea, la fel ca şi în Franţa, în perioada de maximă înflorire a poeziei de dragoste, inelele de logodnă și verighetele erau confecționate din argint inscripţionat cu versuri romantice.

Unde găsim inele de argint online?

Astăzi, inelul de argint rămâne, în continuare, una dintre cele mai populare bijuterii din lume. În funcție de tendințe, poate fi incrustat cu diferite pietre și poate avea modele mai mult sau mai puțin extravagante. Una peste alta, paleta acestor bijuterii a ajuns atât de largă încât există câte un inel potrivit pentru orice gust, ocazie și ținută.

Ultimul model de inel de argint care mi-a atras atenția a fost unul în formă de floare confecționată manual din porțelan. Este vândut în exclusivitate, în România, de bijuteria online Ariki.ro și poate fi și asortat cu cercei și pandantiv pentru colier.

Finețea florilor care împodobesc aceste inele este absolut impresionantă, cum, de altfel, ideea de a purta o bijuterie de porțelan este originală și inedită. De aceea, mai mult ca sigur orice femeie s-ar bucura să aibă, în colecția ei, un astfel de inel.

Mai mult, pe site-ul Ariki.ro se găsesc numeroase alte bijuterii deosebite, majoritatea vândute în exclusivitate, la noi, și fiecare având o poveste frumoasă, care te va cuceri numaidecât!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro