Criteriul National

Infiintare firma prin casa de avocatura sau in regim propriu?

Infiintare firma prin casa de avocatura sau in regim propriu?
iunie 16
18:54 2020

Atunci cand vrei sa incepi o afacere, este esential sa ai o firma. Procesul de infiintare firma nu este foarte dificil si nici scump, insa poate sa dureze destul de mult din cauza birocratiei din Romania. Tocmai de aceea, din ce in ce mai multi avocati au ales sa ofere serviciul de infiintare firma. Practic, acestia preiau toate actele de la cei care doresc propria firma, relationeaza cu institutiile statuluiu si ii ofera solicitantului actele firmei deja infiintate.

Merita un astfel de serviciu?

Pentru cei mai multi oameni merita, in conditiile in care infiintarea firmei printr-un cabinet de avocat  duce la economie de timp.

In cazul celor care aleg sa isi faca firma in regim propriu, apare nevoia de deplasare la diverse institutii, de completare a actelor si de stat la cozi. Pentru avocati totul este mai simplu, deoarece acesta are acces la mai multe instrumente care fac procesul sa fie simplu. De asemenea, firmele de avocatura asigura si urmatoarele avantaje:

  • Ofera consultanta si sfaturi pentru obtinerea documentatiei. Infiintarea firmei este un proces destul de complex, care uneori implica o serie de pasi suplimentari. Avocatii pot oferi consultanta in ceea ce priveste deschiderea sediilor sociale, gasirea unui nume potrivit sau gasirea celor mai bune solutii juridice;
  • Poate oferi gazduirea sediului social, pentru cei care nu au inca un sediu;
  • Poate deveni un partener pe termen lung in procesul juridic in care este implicata firma.

Este cat se poate de adevarat ca infiintarea firmei in regim propriu este mai ieftina. De cele mai multe ori insa, timpul se traduce in bani, asadar, apelarea la un cabinet de avocatura poate sa fie solutia mult mai convenabila.
In plus, este eliminata o doza foarte mare de stres care poate sa apara in momentul relationarii cu institutiile statului.

Cat dureaza infiintarea unei firme prin avocat?

De cele mai multe ori, intregul proces dureaza maxim 3 zile, atata vreme cat mergi cu temele facute. Pentru ca totul sa decurga normal trebuie sa ai toate actele la indemana, trebuie sa ai pregatite cel putin 3 denumiri pentru firma si trebuie sa stii care este forma juridica pe care ti-o doresti.

In rest, tot ceea ce ai de facut este sa discuti cu avocatul si sa iti pregatesti businessul.

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul