Criteriul National

Influenta aspectului fizic in cariera

Influenta aspectului fizic in cariera
august 02
14:54 2017

Imaginea personala conteaza la o prima vedere, nu neaparat frumusetea ca aspectul ingriit si tinutele impecabile, mai ales cand vine vorba de job. In viata noastra sociala, imaginea se traduce prin perceptia pe care ceilati o au despre noi. Felul in care ne imbracam, atitudinea, personalitatea, precum si comportamentul fata de ceilalti sunt lucruri care contribuie la conturarea unei pareri din partea celor din jur.

Intr-adevar, haina nu il face pe om, insa de-a lungul timpului, s-a demonstrat faptul ca aspectul fizic al unei persoane contribuie la prestanta acesteia, mai ales in cazul femeilor. Tinuta purtata zi de zi trebuie sa fie una in conformitate cu politica firmei la care ai ales sa lucrezi, mai ales daca majoritatea angajatilor respecta acest lucru. Dress-code-ul angajatilor este o practica des intalnita in firmele mari, avand cateva exceptii de la regula.

O femeie este constienta de atuurile pe care i le ofera imaginea in societate, aspectul fizic, de aceea ne aflam intr-o continua schimabre si reinventare a stilului nostru, astfel incat sa obtinem cele mai bune rezultate cand vine vorba de exprimarea unei atitudini profesioniste si capabile. Vestimentatia este mai mult privita ca o vizita personala, care exprima anumite lucruri despre personalitatea fiecaruia. Exista domenii in care tinutele sobre sunt impuse, insa intr-un domeniu precum videochatul, aspectul fizic este un lucru care ofera numeroase oportunitati si avantaje pe termen lung.

Atunci cand alegem sa purtam anumite obiecte vestimentare la locul de munca, accesoriile sunt neplispite din completarea acesteia, mai ales in cazul femeilor care sunt impatimite ale frumosului si care au posibilitatea de a combina diverse elemente astfel incat aprecierile si complimentele sa fie primite in fiecare zi. Inca din adolescenta incepem sa deprindem anumite lucruri are reprezinta puncte forte pentru succesul garantat intr-o cariera, printre care personalitatea si atitudinea folosita in societate, dar si aparitiile in societate.

Tuturor le face placere sa fie in centrula atentiei atunci cand participa la un eveniment, sau chiar si in viata de zi cu zi, iar cele mai multe priviri sunta tintite asupra felului in care ne prezentam, precum si datorita aspectului fizic. Sportul, o alimentatie sanatoasa sunt benefice pentru imbunatatirea felului in care aratam, astfel incat sa ne simtim bine in pielea noastra.

Un confort si un echilibru intre sentimentul de bine in propriul corp dar si in luarea deciziilor care ne ofera incredere de sine sunt lucruri care stau la baza succesului in cariera, indiferent ca alegem un job de model in videochat sau un post intr-o companie mare.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo