Criteriul National

Influența Brexit-ului în relația NATO-RUSIA în perioada 23-30 iunie 2016

Influența Brexit-ului în relația NATO-RUSIA în perioada 23-30 iunie 2016
iunie 30
23:56 2016

received_10154265035397463

Vom incepe acest articol prin a a face o scurtă prezentare a situației cauzate de BREXIT asupra întregii Europe, dar și indirect a NATO. Așa cum déjà ne cunoașteți, vă veți aștepta cu siguranță la cercetări amănunțite și descoperiri fantastice pe tema déjà arhicunoscută din ultimile zile. Toată lumea vorbește despre ieșirea Marii Britanii din UE, datorită unor inconveniente cauzate de numărul mare de imigranți est -europeni.
Știți foarte bine că presa britanică se aștepta ca românii și bulgarii să invadeze UK în primele zile ale fatidicului 1 Ianuarie, când dinspre România pornea un singur turist care “invada Anglia”. Am fost și noi în Anglia și am observat modul de trai al britanicilor, dar și populația română din Regat. Dacă atunci nici macar nu intuiam ce va urma să se întâmple, acum totul pare clar că se pregătea totuși ceva. Pur și simplu ceva plutea în aer.
Populația Marii Britanii și în mod special englezii sunt victime ale unei propagande TV din perioada alegerilor parlamentare a UK. Permiteți-ne să vă spunem și de ce credem aceasta!
Un prim motiv este faptul că David Cameron a mers pe ideea naționalistă a contracandidatului său. Iar pentru a ÎNVINGE și câștiga alegerile și bătălia pentru postul de premier al UK, trebuia să meargă pe aceeași idee de campanie a contracandidatului său, ba pe una chiar și mai interesantă pentru alegătorii britanici. Însă ceea ce nu știa probabil nici el, era faptul că Putin sponsoriza mascat curentul naționalist din Marea Britanie cu banii oligarhilor ruși împământeniți în UK și care locuiesc în zona cea mai luxoasă a Londrei. În acest moment Anglia este plină de ruși.
Ei bine, el a pus în plus și ideea BREXIT-ului, pe care a mediatizat-o la maximum, dar în detrimentul UE. Mai clar, „UE ne fură independența iar noi prin ieșirea din UE ne-o vom recăpăta. ” Implicit peste aceasta idee a pus și ingredientele economice, i-a denumit pe cetățenii UE din estul Europei -EMIGRANTI ai UE și gata !
Astfel curentul naționalist din Regatul Unit al Marii Britanii era pregătit în cele mai mici detalii de către spionii ruși (oligarhii miliardari ai Rusiei) cu cetățenie britanică. Acest model a fost aplicat ad-literam la întreg sistemul vest-european dupa cum urmează: Franța, Italia, Olanda, Germania. În a doua tranșă, spionajul rusesc a reactivat conservele KGB-iste din vremurile staliniste, la care li s-au alăturat chiar copii acestora.
Țările unde au pregatit așa ceva sunt bineînțeles Grecia, Ungaria, România, Polonia, Țările Baltice, Bulgaria și Serbia. Însă datorită prezenței americane și a unui puternic curent pro-american în România, Polonia, Ţările Baltice și nordul Scandinaviei, spionajul rusesc nu a reușit decât în mici proporții nesemnificative. Surpriza neplăcută a realizat-o Bulgaria, care s-a sucit în ultima secundă și a marșat pe varianta rusească.

Aşa cum bine ştiţi, David Cameron a „câștigat alegerile ” și trebuia să își țină promisiunea de a face referendum-ul. Iată acum rezultatele prostiei sale! UK a ieșit din UE și va avea deficit economic, probleme economice.Lira sterlină a decăzut cu 40 de procente ca valoare de cumpărare și implicit peste noapte chiar puterea de cumpărare a cetățeanului de rând și în mod clar nivelul său de trai vor avea de suferit.
Noi mai credem că britanicii nu s-au trezit încă și suntem convinși că de-abia după o lună sau chiar două vor simți efectul prostiei lui David Cameron.

received_10154265035392463

În urmă cu aproape două luni a fost la Hamburg o întâlnire G5 la care a participat și premieru Marii Britanii. Atunci a fost sfătuit de Angela Merkel, de către Barack Obama și François Hollande că nu este bine ce a facut și ca să explice britanicilor că este mai bine cu UE decât singuri.Dar, cu toată propaganda făcută pentru a rămâne in UE, răul tot s-a produs !
Dragii noștri cititori, vă mai spunem încă un secret! Ceea ce David Cameron nu știe, este faptul că BREXIT-ul este doar începutul, este acel bulgăre de zăpadă din vârful muntelui, care a început să se rostogolească la vale, iar până jos se va transforma într-o avalanșă devastatoare cu adânci ancore înfipte în UE!…
Daca nu intuiți vă vom explica în cele ce urmează ! Marea Britanie este compusă din Anglia, Scoția, Ţara Galilor și Irlanda de Nord. Acestea au dorit de multă vreme să se rupă de stăpânirea britanică dar nu au reușit. Cetățenii acestor țări au votat în majoritatea lor cu rămânerea în UE, iar ceea ce urmeaza acum este următorul referendum, de a fi independent de UK și a fi ca state naționale în UE. Din punctul nostru de vedere este fair-play, democratic, însă din punct de vedere istoric parca ni se rupe sufletul să vedem Marea BRITANIE, doar o Anglie mică!…
Scoția și Ţara Galilor şi-au exprimat déjà acest punct de vedere, nu se cunoaşte oficial daca și Irlanda de Nord va urma exemplul celorlalte două. În schimb vă putem aminti că mai există o facțiune, provenită delin populația din Irlanda care dorește cu ardoare independența față de UK. Așa că DAVID Cameron nu a facut altceva decât să distrugă UK din simpla dorință de a câștiga alegerile, promițând ca mai toti politicienii fel de fel de tâmpenii.
IATĂ REZULTATUL PROSTIEI unui înfumurat, naiv și slab manager care a tăiat până și banii copiilor români și care și-a făcut campaniile denigrând poporul român. Poate fi iertat doar în cazul în care acesta își va cere iertare pentru greșeala făcută în fața poporului britanic și să încerce să întindă la maxim perioada de ieșire din UE.
Cum anume poate realiza acest lucru?… Probabil că veți spune că nu am înțeles și că în realitate daca gândim ca europeni, trebuie să scăpăm de ei cât mai repede, pentru că ne vor „mulge” de mulți bani!… Da, așa este, aveți dreptate, dar pentru noi românii, este în interesul României ca Marea Britanie să rămână puternică în cadrul UE, dar și pentru că este un aliat puternic al NATO alături de SUA.

eu-cu-cine-votez

Ținând cont de faptul că încă nu știți care sunt jocurile in UE, vom încerca și de această dată să vă clarificăm întrebarea seculară a românului: “Bre, și noi cu cine votăm?”
Ei bine, situația este următoarea… Rusia a stat cuminte 25 de ani si a pregătit minuțios tabla de sah a Europei, reușind sa creeze puternice mișcări naționaliste în Marea BRITANIE, Franţa, Austria, Italia (din vremea lui Berlusconi) Olanda si Germania. În mai toate aceste țări a prezentat România cât și pe români ca fiind țigani (rromi) îndemnând la discriminare. Metoda discriminării pe criterii financiare a prins foarte bine la nivel european cu excepția Germaniei care a precizat ca “ei știu să facă diferenta între români și țigani”.
În realitate nu contează din ce etnie faci parte, ci cum gândești și ce comportament ai în societate. In Romania trăiesc în armonue și liniște cetățeni români de etnie dacă, de etnie țigănească, de etnie maghiară, germană și a altor minorități co-locuitoare cu cetățenii români. Ca și cetățean român,  trebuie să respecți legea, ai drepturi, însă și îndatoriri. Trăim pe aceste meleaguri de peste 2000 de ani, unii cercetatori străini susțin teorii conform cărora suntem aici de 15.000 de ani. Așa o fi, însă acest aspect acum nu face parte din tematica acestui reportaj informativ.

Continuând munca de cercetare și informare, atât de necesară pregătirii temeinice a acestui articol, pe care-l știm că-l așteptați cu sufletul la gura, vă putem spune că am reușit și de această dată să facem unele descoperiri colosale, care arată care este trend-ul politicii Uniunii Europene si ce se pregătește pe ascuns de către marile puteri.
Noi – este europenii am fost mereu cei asupriți de catre marile puteri, fie ele de orice natura au fost acestea. Din acest punct de vedere noi știm să cooperăm cu ei și le cunoaștem năravurile, chiar dacă acum pare totul a fi unitar și anti-britanic. Sa știți că lucrurile nu stau chiar așa!

a

Mai întâi de toate să vă prezentăm planul de destabilizare a Europei Unite “Made in Rusia” și „Internaţionala Naționalistă” a lui Putin compusă din învingătorii referendumului britanic, din care se numără nu doar Nigel Farage dar şi alţi politicieni euro-sceptici precum olandezul Geert Wilders sau franţuzoaica Marine Le Pen.

1- Înființarea și finanțarea mascată a unor partide naționaliste în țările vestice ale Europei, de care déjà am amintit și care sa ceară ieșirea din UE cerând INDEPENDENȚIA ,conform Articolului 50 de la Lisabona.
2- Prima trebuia sa fie aceea unde erau pregătite jocurile cel mai bine și care era (și încă este) un centru financiar global, alături de New York, Elvetia, Shanghai etc.
3- Din informatiile noastre ar urma Franța, Italia și apoi Olanda. Ultima fiind Germania, care a aflat și s-a înțeles cu PUTIN. (Nu știm dacă vor mai urma și cele déjà menționate, însă am observat că partidele finanțate de la Kremlin și-au auzit déjà vocile în mass-media locală din țările lor)
4- Iesind din UE prin referendum, ar fi rămas doar țările este-europene, unde ar fi urmat să se realizeze răsturnări de guverne, revoluții etc și formarea unor guverne pro-rusești. În cazul în care se întâlnesc mișcări de rezistență demne de luat în calcul, ar fi urmat să intervină Rusia chiar militar pentru restabilirea ordinii sau lupte de durata pe modelul celor din Ucraina.
5- Ruperea Estului Europei și re lînglobarea acestuia în sfera de influență a Moscovei.
6- Odată ce Europa era cucerită și la controlul lui Putin, urma refacerea URSS sub idée Uniunii Euro-Asiatice.

Dragi cititori ai ziarului Criteriul Național, norocul nostru, al est europenilor este SUA, care nu mai este dorită de Germania și Franța și ceilalți central-EUROPENI și care încurcă rău de tot planurile RUSIEI. România si Polonia plus nordul Europei sunt stâlpii de rezistență care îngreunează acțiunile Rusiei. La summit-ul de la BRUXELLES, președintele României a fost tratat cu dispreț, deoarece el este președintele României, care este în sfera de influență a SUA!…

Vrem nu vrem, Klaus Iohannis este cetățean român, are case prin SUA, chiar daca este etnic german. I-a fost greu, s-a văzut. Recunoaştem ca și nouă ne este greu sa acceptam destrămarea Europei, însă fiind cetățeni români, avem și mentalitate americană! Am crescut așa și credem că este cea mai frumoasă combinație de pe TERRA!… Români cu mentalitate americană!.l Este cea mai bună,dar știți de ce?… Pentru că noi știm să respectăm toți oamenii de toate naționalitățile și religiile!

De ce credeti că ISIS nu atacă România, de ce musulmanii nu vorbesc urât despre Romania? Pentru că noi,ca popor am știut să prețuim și să respectăm pe alţii. Ei bine, vedeți că la rândul nostru și noi suntem apreciați de ei!…

Să revenim acum la mentalitatea europeană, la prezența României în UE. Care este rolul nostru în UE?.. Ce oportunități reale avem noi în UE?Cât plătim la UE si cât încasăm pe proiecte europene? Vedeți? Cum vă simțiți ca români în UE? Vă simțiți discriminați în țările pe unde mergeți sau munciți?… Răspunsurile la aceste întrebări nu avem cum să le dăm noi …Vă lăsăm pe dumneavoastră să vi le dați singuri, pentru că voi sunteţi cei care simțiți pe pielea voastra aceste aspecte ale Europei.

kgb

Nouă personal, ne-a plăcut in UE, am visat să mergem de la est la vest si de la nord la sud, la fel ca și în America, fără granițe! Însă credem că naivitatea cetăţenilor vest europeni a fost exploatată la maximum de catre ruși prin finantarea curentelor nationaliste si care aparent erau protectori. Contrar tuturor aparențelor, acţiunile de spionaj ale Rusiei și-au arătat încă o dată supremația și a pus Europa în imposibilitatea de a face fata situației de facto, la care s-au adăugat și problemele firești de invazie cu forțe ISIS conduse din umbră tot de la Kremlin.
Din această cauză, noi credem că UE este sub un adevărat asediu militar dar “mascat”; iar serviciile de contraspionaj europene au fost inca o dată facute K.O de catre KGB. Credem că dacă nu ar fi fost SUA în Europa cu efective militare, am fi fost invadați la propriu.

Acum dupa ce am reușit să ne facem o privire de ansamblu asupra mișcărilor politice și strategice în UE, credem că Germania s-a înțeles încă o dată cu Rusia și are un plan secret, în care România nu este parte! Posibilitățile sunt multiple dar se poate întâmpla orice! De aceea trebuie să fim prudenți și cu garda sus, astfel încât să nu ne lăsăm păcăliți și să aputem să ne alegem partenerii cu tact și inteligență!

Credem ca în proporție covârșitoare jocurile geopolitice sunt cam făcute, însă a sosit timpul în care fiecare echipă să mai ciupeasca câte ceva de la celălalt!… Spe exemplu știm că Bulgaria este de partea germano-rusa si că cel puţin așa se întrevede, dar în acest context ar fi mult mai înțelept pentru ei daca s-ar apuca să reînvețe limba turcă, insa nu știm cum se vor descurca cu alfabetul kirilic, că turcii folosesc alfabetul latin…

w

Am vrea să vă spunem cum anume și cam care va fi viitorul României, însă vom lasa acest aspect pentru data viitoare, deoarece la Washington se păstrează tăcerea și planurile noastre sunt secrete la fel ca și ale germanilor Știm ca vom fi învingători și că vom exploata petrol și gaze din Marea Neagră alături de SUA, Ucraina și Rusia. Iar piața europeană va fi împărțită între învingători. De data aceasta Turcia va juca un rol determninant în flancul de sud și cel central european.

În urma întâlnirii președintelui României Domnul Klaus Iohannis cu David Cameron acesta a declarat că: „a primit asigurări de la premierul Cameron, în numele Marii Britanii, nu în nume personal, că românii vor putea să rămână, vor putea să muncească şi şi-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo”.

Consideram că este un gest fair-play al premierului Marii Britanii că și-a recunoscut oarecum vina și că a avut tăria și demnitatea de a-și cere scuze românilor…Președintele României a declarat la Bruxelles că va negocia dur drepturile românilor din UK la momentul punerii în aplicare a articolului 50 al tratatului de la Lisabona.

Preşedintele Comisiei Europene a cerut accelerarea procedurilor necesare ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar şi ar pregăti extinderea zonei euro, ca reacţie la referendumul britanic, adică şi pentru celelalte 19 ţări europene precum Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Ungaria, Polonia, România şi Suedia, care nu sunt membre ale zonei Euro.

m

Momentan pentru România nu este bine deoarece moneda euro odata adoptată și în România va micșora nivelul de trai datorită costurilor de tranziție de la moneda națională la cea europeană. Cu toate acestea, considerăm că dacă acest lucru este necesar, va trebui să ne asumăm și această îndatorire.

Într-o întâlnire la nivel înalt de la Bruxelles, Premierul Germaniei doamna Angela Merkel a afirmat că: “Noi cei 27, putem face față BREXIT-ului și știm însă ce-i așteaptă pe britanici daca invocă Articolul 50 referitor la ieșirea din UE.”

Liderul Marii Britanii David Cameron și-a apărat decizia de a fi organizat cu bună știință referendumul privind apartenența Regatului britanic la Uniunea Europeană și că oricând se va produce finalul culminant, UE si Marea Britanie trebuie să coopereze strâns din punct de vedere economic dar și în planul securității. Tot el a mai precizat că “divorțul” va cădea oricum în cârca succesorului său și ca nu știe când se va pronunța.

c

Klaus Iohannis: „Până când Regatul părăsește Uniunea, aceasta își păstrează statutul de stat membru, cu toate drepturile și obligațiile. Regatul va respecta în această perioadă libertatea de circulație a cetățenilor și drepturile muncitorilor europeni, deoarece acest lucru mi-a fost confirmat direct de premierul Cameron.”
Pe de altă parte, liderii europeni au avertizat Regatul Unit ca nu e loc de compromis în privința libertăților de mișcare. Asta dupa ce migrația din țările membre ale Uniunii – in special cele sarace – a fost tema principală a referendumului prin care britanicii au ales „divorțul” de Uniunea Europeană.

„Liderii europeni au afirmat fără echivoc. Accesul la piața comună europeană necesită acceptarea tuturor libertatilor, inclusiv libertatea de mișcare. Nu există în meniu doar accesul la piața liberă”, a declarat Donald Tusk, președintele Consiliului European.

Presedintele Statelor Unite Barack Obama a subliniat miercuri „preocuparile legitime asupra creșterii mondiale pe termen lung” după votul britanic pentru Brexit.

„Având în vedere votul Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeana, echipele noastre economice vor continua să lucreze împreună pentru a rămâne concentrați pe menținerea creșterii economiilor noastre și a asigura că sistemul financiar global este stabil”,

Turcia a cerut scuze oficial Rusiei pentru avionul doborât anul trecut, în spațiul aerian turcesc, iar ca semn că scuzele au fost acceptate, premierul Medvedev a făcut public că va ridica treptat embargourile impuse Turciei, iar președintele Putin a afirmat clar și cert ca Brexit-ul afectează și economia rusă, însă va acorda Siriei chiar și sprijin militar la nevoie.

f

Prin vocea tuturor liderilor care au făcut referiri la Brexit, noi am încercat să găsim dedesubturile,lucrurile ascunse ale acestui fenomen și observând că totul se leagă direct cu relația deja creată dintre Uniunea Europeană și Rusia, am reușit să demonstrăm că lucrurile nu sunt atât de simple precum par, iar aspectul politico-economic dintre UE si Rusia poate fi proiectat direct în relația NATO-Rusia, care pare a se fi plasat în aceasta săptămână pe locul doi.

Ati putut vedea că Rusia lui Vladimir Putin este expertă în jocul de șah pe tabla Europei și că, în ciuda faptului că nu se recunoaște acest aspect, se pot delimita clar acțiunile subversive de lungă durată, care au dus la destabilizarea parțială a UE.
O Uniune Europeană slăbită economic are implicații majore și în dmoeniul de securitate și apărare colectiva, adică afectează în mod direct și NATO. Norocul nostru este că SUA este aliatul tradițional, natural și nu a pierdut imaginea de ansamblu pe zona de apărare.

Nu vom insista pe discuția dintre șeful NATO domnul Stoltenberg și Președintele SUA, cu toate că este destul de intuitiv și acest aspect, dar ne bucurăm că Axa București- Londra -Washington este încă valabilă și astfel ne putem menține fermi în strategia de apărare a granițelor de est ale UE.

PREGATIRI - REVELION 2007 - INTEGRARE

NU inainte de a incheia și acest minunat articol, pe care știm déjà că îl savurați cu mare interes, dorim să mai punctăm câteva aspecte importante pentru o mai bună colaborare și coeziune internă în cadrul UE :

În acest sens credem că este important pentru viitorul UE ca toți cetățenii ei să aibe o singură cetățenie, cea Europeană!Toţi cetățenii europeni să aibe drepturi egale și liberate de mișcare asemeni cetăţenilor americani în SUA.

Să se pedepsească drastic orice formă de discriminare, chiar și acelea pe criterii economic-finainciare si să nu se mai folosească termeni discriminatorii privind zona geografică de proveniență din cadrul UE.

Atragem atenţia si asupra tratamentului discriminator în UK din partea polițiștilor de frontieră și a vameșilor privind cetățenii români. Până ce UK va ieși din UE, cetățenii UE au drepturi și acestea trebuiesc respectate.

Posibilitatea de a destabilize UE prin operațiuni de a activa articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, este și a fost rodul lipsei reale de unitate la nivel de individ în cadrul UE.
Lipsa de coeziune puternică se datorează faptului ca nu s-au organizat acțiuni de schimb multicultural.

În acest sens propunem înființarea unui “Festival Folk” la care să participle toate cele 27 de state membre, ocazie cu care se vor prezenta porturile populare, tradițiile și obiceiurile tuturor națiunilor componente ale UE. Faptul că suntem diferiți și totusi asemănătoru este cel mai minunat lucru posibil pe care trebuie să-l împărtășim între noi.,

Credem ca dacă britanicii ar fi știut mai multe despre Uniunea Europeană, despre avantaje și dezavantaje, despre minunata posibilitate de a conviețui împreună, suntem siguri că efectul nociv al propagandei făcute pro- BREXIT, nu ar mai fi avut același rezultat.

Trebuie interzisă folosirea de motive entice sau naționaliste în campaniile electorale ale oricărui politician, deaorece poate fi o metodă de dezbinare cu efect de destabilizare a UE.

Precizarea clară prin definiție la nivel UE a diferenței dintre emigrant și cetățean UE.

Apoi trebuie să mai precizam ca daca s-a renunțat la planul de a se constitui o flotă NATO permanentă la Marea Neagră, atunci trebuie să achiziționăm pe banii UE echipamente și nave militare pentru a întări securitatea UE la Marea Neagră și protejarea apelor teritoriale, economice și internaţionale ce aparțin Uniunii Europene. Romania are nevoie de o flotă competentă, atat din punct de vedere cantitativ, dar și calitativ.

U.S. NATO and Britain flags fly at the Alliance headquarters in Brussels during a NATO ambassadors meeting on the situation in Ukraine and Crimea region
În acest sens vom reveni pe această temă cu propuneri clare într-un articol viitor. Sperăm ca setea dumneavoastră de cunoaștere și informare reală, clară și eficientă este satisfăcută deplin.

Acestea fiind spuse, cerem tuturor cititorilor no;tri sa dea „like” pe Facebook si Twitter,  în semn de apreciere vis-a-vis de ziarul nostru care şi-a făcut datoria să informeze cât mai aproape de adevăr opinia publică naţională şi internaţională.

Ne luăm rămas bun şi vă promitem ca vom reveni şi cu alte amănunte incendiare în ediţiile viitoare ale acestei platorme de new-media, pe care-l citiţi din ce în ce mai mulţi şi care este cu siguranţă pe masa tuturor preşedintilor de stat care se respectă.

În încheiere vă dorim o lectură plăcută și să nu uitați că noi vom fi mereu alături de cititorii noștrii și promitem că vom face tot ce este posibil pentru a fi bine informați în orice moment. Vă dorim o săptămână plăcută în continuare ! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa foto : www.google.com

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material!

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul