Criteriul National

InfoCons lansează o aplicatie unică în lume care te ajută să decizi TU pentru TINE!

InfoCons lansează o aplicatie unică în lume care te ajută să decizi TU pentru TINE!
noiembrie 26
14:32 2021

InfoCons a lansat unica aplicatie pentru a veni in sprijinul consumatorilor. Printr-o simpla scanare a codului de bare pot afla instant informatii utile, precum:

 • Ingrediente;
 • Numeric aditivi alimentari si tipul acestora;
 • Cantitate sare;
 • Cantitate zahar;
 • Calorii.

Astfel, consumatorii AU PUTEREA DE A LUA CELE MAI BUNE DECIZII PENTRU EI,

bazându-se pe informațiile generate de aplicația InfoCons. Totodata consumatorii poate genera o lista de produse preferate pentru a afla instant cantitatea totala pe care aceste produse o au din punct de vedere al: aditivilor alimentari si tipul acestora, sare, zahar si calorii. Astfel, acestia pot decide daca consuma sau nu toate aceste produse in functie de rezultatele obtinute.

Aplicatia InfoCons se descarcă GRATUIT și este disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât și pentru cel IOS.

Pentru descărcarea aplicației, intră AICI.

pentru Android

 

 

 

 

pentru iPhone

 

 

 

 

Descarcă și tu GRATUIT aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi și pentru a- ți face cumpărăturile în cunoștință de cauză!

În urma descărcării și folosirii aplicatiei InfoCons, nu ezita ne spui părerea ta pe rețelele noastre sociale (Facebook, Instagram, LinkedIn) sau la adresa de mail: aplicatie@infocons.ro!

Împreună suntem SUPERConsumatori! Ajută-ne să te ajutăm!

Când poți utiliza aplicația InfoCons? Aplicația InfoCons poate fi utilizată de oricine, oricând și de oriunde! Fie ti acasă și îți plănuiești viitoarea lis de cumpărături,

scanând ce deja ai în casă, fie te afli chiar la cumparaturi aplicația InfoCons îți este la îndemână și îți sare în ajutor!

Ce este aplicația InfoCons? Aplicația InfoCons este un instrument dedicat pentru

protecția consumatorilor, gândi și dezvoltată pentru a facilita procesul de achiziționare a produselor și citire a etichetelor. Premisa de la care plecăm? Un consumator educat este un consumator informat!

Toți consumatorii indiferent de vârstă, gen sau locație pot utiliza acest instrument care le oferă o radiografie instantă a informațiilor de pe etichetă.

În urma scanării produselor, vei putea accesa următoarele opțiuni:

 • PREFERINTE: buton care indică dacă produsul scanat se încadrează (culoarea verde) sau nu (culoarea roșie) în opțiunile tale stabilite (secțiuneaAlegerea mea„) privind cantitatea de zahăr, sare, numericul de aditivi alimentari cât și tipul de aditivi alimentari dintr-un produs scanat
 • NUMAR E-URI: buton care indi numericul de aditivi găsiți în produsul scanat.

În cazul în care dorești mai multe informații despre aditivii alimentari identificați, acestea pot fi vizualizate prin accesarea butonului cu numeric de e-uri.

 • SALVEAZĂ: la accesarea (apăsarea) butonului „Salveaza” vei salva produsul în

seiunea „Produse Salvate”. Din seiunea respectivă poți oricând să selectezi unul sau mai multe produse și vei vedea totalurile privind cantitatea de zahăr, sare,

calorii și, respectiv, numericul si tipul aditivilor alimentari identificați în produsele selectate. La a doua accesare/apăsare a butonului „Salveaza” vei putea elimina

produsul din lista ta. Este disponibil doar pentru utilizatorii autentificați.

 • INGREDIENTE: la accesarea butonului „Ingrediente” se va afișa lista de ingrediente ale produsului scanat
 • RECICLEAZĂ: la accesarea butonului „Reciclează” vei putea vizualiza lista

Centrelor de colectare unde poți recicla ambalajul produsului scanat.

 • RECLAMAȚIE: la accesarea butonului „Reclamație” vei putea completa

„Formularul de reclamație” cu datele problemei pe care ai întâmpinat-o în legătură cu produsul scanat. Este disponibil doar pentru utilizatorii autentificați.

 • COMPLETEZĂ: în cazul în care consideri că un produs are datele incomplete sau

nu este regasit in baza de date, poți ajuta la îmbunătățirea acesteia prin completarea informațiilor lipsă. Este disponibil doar pentru utilizatorii autentificați.

 • CALCULATOR: la accesarea acestui buton vei putea insera cantitatea pentru

produsul scanat și vei afla cantitatea de sare, zahăr și calori aferentă cu cantitatea de produs selectată. Astfel, dacă produsul scanat are 100 de grame, tu vei putea cu ajutorul calculatorului să afli cantitatea de sare, zahăr și calori pentru o cantitate mai mare, de exemplu 350 de grame.

 • ATENȚIONĂRI: la accesarea acestui buton vei vedea

avertismentele/atenționările disponibile pentru acest produs.

 • DISTRIBUIE: la accesarea acestui buton, vei putea distribui produsul scanat cu prietenii tăi pentru a împărtăși informațiile găsite.

Meniu principal

 • GĂSEȘTE PRODUSUL: La accesarea acestui buton, vei fi redirecționat către pagina principal a aplicației, pentru a putea scana un nou produs.
 • ALEGEREA MEA: La accesarea acestui buton, vei putea complete un formular cu

preferințele tale de consum pentru : cantitatea de sare, zahar, numeric aditivi si tipul de adtivi . După completarea formularului, aplicatia InfoCons îți va semnala la fiecare scanare, dacă produsul este sau nu conform cerințelor tale.

 • CONTUL MEU: Acest buton te va trimite la pagina cu datele tale de logare.
 • PRODUSE SALVATE: Aici vei găsi produsele pe care le-ai salvat prin butonul „SALVEAZA din pagina produsului scanat. Le pi, mai departe, bifa pentru a vedea cantitățile totale de sare, zahăr, calorii și aditivi cat si tipul acestora.

Prima aplicatie care te ajuta sa decizi TU pentru TINE, fara a mai fi influentat de mesaje publicitare sau alte tipuri de mesaje! Astfel, ce mananci, cat mananci, ce cumperi, cat cumperi, de unde cumperi sunt decizii care devin real ale tale! Aplicatia InfoCons, fiind la inceput de drum, este un pionier in domeniu si asteptam ca fiecare dintre consumatori sa ne impartaseasca bunele si relele, pentru a o putea dezvolta, dar si de a o completa cu produse care astazi nu se regasesc in baza de date. Este o aplicatie care te ajuta si cand calatoresti: esti In Dubai, in Grecia sau in Rusia, in China sau in Finlanda, cu ajutorul aplicatiei InfoCons, poti tu sa decizi pentru tine ceea ce mananci si ce cumperi. Ia atitudine, nu te lasa influentat, decide tu pentru tine!”

Sorin Mierlea Președinte InfoCons

InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul