Criteriul National

Informare de presă privind Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2021

Informare de presă privind Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2021
mai 27
17:38 2021

Ca urmare a unor suspiciuni legate de o posibilă utilizare a sistemului de vot electronic al Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 ȋntr-o manieră care ȋncalcă prevederile Regulamentului disponibil pe website-ul de campanie https://matei-brancoveanu.fundatia-alexandrion.ro/regulament/ Fundația Alexandrion a sistat temporar procesul de votare.

Astfel, în data de 25 mai 2021 Fundaţia Alexandrion a sesizat o creştere amplă şi inexplicabil de rapidă a numărului de voturi, de la 1805 la 4373, pentru Ovidiu Andriş, unul dintre cei 5 finalişti ai Galei. Fundaţia Alexandrion a demarat imediat o anchetă, pentru a identifica dacă există voturi  care prezintă caracteristici incompatibile cu regulamentul concursului. În acest moment specialiştii implicaţi ȋn anchetă analizează faptele pentru a determina cauzele care au condus la această situaţie şi pentru a găsi soluţii care să permită reluarea campaniei.

Procesul de votare a fost sistat şi va rămâne astfel până la soluţionare. Toate voturile obţinute ȋntr-o manieră care ȋncalcă prevederile regulamentului competiţiei, indiferent căruia dintrei cei 5 finalişti au fost acordate  vor fi eliminate şi nu vor fi luate ȋn calcul pentru clasamentul final.

De asemenea, pentru a preȋntâmpina confruntarea cu situaţii similare după reluarea campaniei, Fundaţia Alexandrion va implementa măsuri de securitate suplimentare care vor spori siguranţa procesului de votare şi va face toate demersurile legale necesare pentru a proteja reputaţia tuturor celor implicaţi ȋn proiect, precum şi imaginea şi integritatea Galei Premiilor Matei Brâncoveanu.

Dorinţa Fundaţiei Alexandrion este de a clarifica această situaţie, ȋntr-un mod transparent şi echitabil, fără a leza imaginea vreunuia dintre cei 5 finalişti.

Fundaţia Alexandrion subliniază că toţi cei 5 finalişti ai Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 sunt oameni cu calităţi umane şi morale excepţionale şi le mulţumeşte pentru implicarea ȋn proiect şi dedicarea lor din perioada campaniei de votare. De asemenea, multumeşte publicului  pentru interesul acordat Galei și  încurajează exprimarea votului ȋntr-un mod responsabil şi onest, pentru a oferi tuturor finalistilor şanse egale de a câştiga competiţia si pentru ca reputatia lor să nu fie afectată.

Menţionăm că data la care va avea loc Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 a fost amânată şi va fi anunţată ulterior.

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a fost înființată că urmare a numeroaselor activități sociale desfășurate de companiile din cadrul Alexandrion Group. Sub umbrela Fundației Alexandrion se derulează proiecte de peste 20 de ani. Fundația Alexandrion urmează evoluția Alexandrion Group. Fundația Alexandrion susține activ cultura din 2014, prin intermediul Premiilor Constantin Brâncoveanu și onorează excelența prin intermediul premiilor Constantin Brâncoveanu Diaspora și Constantin Brâncoveanu International Awards. Prin premiile Matei Brâncoveanu, Fundația Alexandrion recunoaște potențialul de dezvoltare al tinerilor, pentru cercetare și realizări excepționale în domeniul lor de activitate. De-a lungul timpului, Fundația și-a pus amprenta și în susținerea performanțelor sportului românesc. Trofeele Alexandrion premiază performanța internațională a sportivilor români din 2016. Fundația a fost alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român la Olimpiade, din 2004 până în 2012, în încercarea de a încuraja tinerii sportivi să obțină cele mai bune rezultate.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul