Criteriul National

Informații la zi din Linia Întâi a NATO

Informații la zi din Linia Întâi a NATO
mai 13
11:53 2016

large

 

Ieri , 12 mai 2016 a fost o zi specială deoarece în Europa de Est au fost semnalate trei evenimete mai mult decât istorice, sau mai bine zis care prevestesc un viitor incert in Europa de est. În România s-a activat Scutul Antirachetă, în Ucraina a fost livrat armament rebelilor de către Rusia, inclusiv paranormali, iar în Munții Bucegi a fost acceptată primirea unei misiuni israeliene.

Mai întâi, pentru început dorim să vă relatăm evenimentul din Ucraina, ocazie cu care dorim să le mulțumim colegilor ucrainieni ai ziarului nostru, care tocmai s-a extins pur și simplu, devenind foarte citit în regiunile românești din Ucraina, cu care sperăm că se va scrie și în limba ucrainiană începând de luna viitoare. Tot cu această ocazie, intenționăm de pe acum că vom redacta odată pe lună și în limba engleză pentru Washington Post cât și pentru militarii americani de la bazele Kogălniceanu și Deveselu.

Colegii din Ucraina ne menționează încă de acum două zile amănunte referitoare la anumite lucruri ce sunt ținute departe de ochii opiniei publice. Mai precis, faptul că au fost livrate mari cantități de arme și muniție în zona controlată de rebelii ruși din Estul Ucrainei este de asemenea un lucru îngrijorător. Serviciile de informații  din Ucraina au semnalat acest aspect Misiunii speciale ale OSCE care va monitoriza și informa Forurile și organismele internaționale cu privire la acest aspect.

rus

Serviciul GUR din Ucraina a semnalat că au intrat în dotarea „rebelilor” din Corpurile de armată 1 și 2 chiar și echipamente moderne precum drone aeriene 1 AK – UAV „Orlan-30” și 7 unități de artilerie motorizate (Debalțevo) și un punct mobil de informații PRP-4A „Argus”.

Serviciul de informații al Ministerul Apărării din Ucraina (GUR) a anunțat despre sosirea în Debalțevo (Donabs) a 70 de militari din noua „armată personală” a lui Putin – Garda Națională a Rusiei. Scopul prezenței militarilor este cel de contracarare a fenomenului dezertărilor militarilor ruși.

 

D

Trecem la următorul subiect legat de un subiect în care sunt implicați membrii ai armatei israeliene,din Munții Bucegi care se pare, că ar fi…revenit pentru antrenamente.

Vă aducem la cunoștință, pe repede-înainte anumite amănunte.În iulie 2010 un accident nedorit de nimeni scoate la suprafaţă un fapt ascuns opiniei publice şi anume faptul că armata israeliana executa misiuni „ de zbor” în munţii Bucegi, în cadrul unor „misiuni de antrenament” în condiţii de zbor „asemănătoare  înălţimilor Golan” după cum spuneau oficialităţile la vremea aceea pentru a da răspuns unor întrebări normale. Conform altor explicaţii date tot de surse MApN, elicopterul participa, „cel mai probabil, la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010”. Deci răspunsuri diferite, date pentru a închide gura curioşilor.

Vrând-nevrând, pe rând au mai apărut unele detalii care au ridicat întrebări,legate de zona în care a căzut elicopterul, (zonă foarte interesantă, cunoscută din vremea Dacilor cu fenomene paranormale, se spune că pe acolo ar exista o intrare în celebra „gură de rai” a Bucegilor, apoi întrebări legate de prezenţa în zonă în acele zile a unor „tineri israelieni paranormali” aflaţi în zonă care se pare  au luat contact cu locul accidentului înaintea autorităţilor cărora le-au trebuit 20 de ore pentru a „descoperi epava”, întrebări legate de faptul că tabăra de vară a tinerilor „para” israelieni se afla la 15 km de locul pe care îl survolau zilnic elicopterele israeliene. Ar fi multe de spus aici, dar interesant este faptul că după ce a fost găsită, cutia neagră a fost trimisă în Israel, de parcă acolo s-ar fi întâmplat accidentul , de parcă autorităţile israeliene erau responsabile de accident şi ele conduceau investigaţiile.

61619491

Din surse demne de încredere, aceștia au primit acceptul pentru contact cu extratereștrii din Bucegi. În ciuda faptului că pare de domeniul science fiction-ului, ar trebui să luați în considerare această știre  la modul cel mai serios. Nici măcar Guvernul României nu a reușit această performanță. Se știe că în urmă cu câțiva ani a fost autorizată de catre România o aplicație militară israeliană în Muntii Bucegi. Românii au aflat de intențiile ascunse ale Israelului, dar au preferat să se rezume la acțiunea pasivă de a nu face public niciun fel de informație, bucurându-se doar ca să stea și să observe.

Bineînțeles că generatorul de unde Schumman montat pe elicopter a deranjat în subteran civilizația de acolo, care pe bună dreptate a și ripostat cu tehnologia din dotare. Elicopterul israelian a fost facut scrum sau mai bine zis topit, de-adreptul. De aceasta data care le va fi soarta, inca nu se stie, insa din sursele noastre se pare ca acestia vor devenii gazda pentru cei decedati in subteran. Adica soldatii oferiti pe tava vor deveni gazde pentru spiritele extraterestrilor. Ce se va intampla nu stim mai mult nici noi.

Singurii care au primit tehnologie extraterestră, în schimbul de a apăra Romania cu arme clasice  sunt până acum doar americanii.

C

 

Cunoaștem cu exactitate că au déjà în fabricație un dispozitiv electronic capabil să genereze unde electromagnetice cu mesaj destinat creierului uman. Subiecților țintă li se inoculează pe o anumită frecvență mesaje de tip viual, care va genera un comportament anume, iar acestea au fost deja montate pe sateliții lor din spațiul cosmic și vor fi folosite în scopuri pacifiste.

 

Imaginați-vă o armatî întregă cum își depun armele și în loc să se împuște, vor începe să danseze. Ei bine, ceva de genul acesta este dispozitivul menționat.

Credem că rușii cunosc îndeaproape această informație, pentru că Vladimir Putin și-a trimis în Ucraina 70 de militari speciali. Bănuim că ar fi niște paranormali care au fost special trimiși ca să prevină atacurile energo-informaționale concentrate cu scopul de a proteja soldații ca să nu dezerteze. In mass-media internațională s-a scris că Putin dorește să destabilize relația romano-ucraineană și are în plan și destabilizarea Republicii Moldova, cu scopul de a prelua puterea la Chișinău.

E

După cum ne aducem aminte, Putin a așteptat astfel operațiunea la fel ca în zonele controlate din Donbas. El părea să creadă în propria propagandă că nemulțumiții vorbitori de limba rusă sunt cetățenii din estul Ucrainei au fost ruși care nu s-au  grăbit să se ​​revolte împotriva Kiev-ului, deoarece acea parte era sub sfera occidentală. Estul Ucrainei a fost , la urma urmei , partea a țării , în care identitatea a fost cea mai neclară. Esticii au acordat puțină atenție diferențelor dintre ucraineni și ruși în viața de zi cu zi , iar majoritatea au avut veri în Rusia și vestul Ucrainei . Într-un fel , regiunea a fost testul ideal pentru a construi un obiectiv de unificare a lui Putin de a umple vidul de stânga după ideologia comunistăcare pur și simplu s- a evaporat . Campania a fost prezentată de o asemenea manieră, încât pentru prima dată ca visul lui Putin a fost acela de a crea o Uniune Euroasiatică , dar care a fost destul de rapid abandonat odată ce a devenit clar că Ucraina nu ar fi o parte din ea . După aceea a fost reambalat ca adunare în colegii etnici rămași în afara „lumii ruse”, destul de departe  de colapsul sovietic , iar apoi ca reluarea țaristă a unui nou vis…Novorusia .

F

Din punct de vedere pur militar , Putin probabil ar fi escaladat în primăvara anului 2014 un alt posibil conflict, la fel de limitat , deghizat în dorința „legitimă ” de expansiune.Prin urmare, negați și contestați de către  Occidentul care i-a denumit ” hibrizi” ,se pare că, aceștia au înlocuit capișonul ” bărbaților verzi mici” cu acelea al soldaților  în uniforme rusești ce au marcat o invazie în…completarea  Novorusiei.Aceasta a fost cu siguranță amenințarea președintelui rus în masarea unui contingent de 80.000 de soldați la granița de nord , est și sud ale Ucrainei și în exercitarea acestora de a fi în alertă .

 

Fiindcă tot am amintit  de Armata Rusă, dorim să vă mai arătăm încă ceva deosebit.Este vorba de o acțiune de recrutare în armata rusă, a civililor moldoveni din regiunea transnistreană. Se pare că în acest context renumita Armată a 14-a din Transnistria este îmbătrânită, demoralizată și posibil prost echipată, iar aprovizionarea lor este practic imposibilă.Cu alte cuvinte, se prezintă asemeni unei armate izolate, gata și de sacrificiu până la urmă, fără sorți de izbândă.

Naivii aceștia au ieșit pe stradă să înroleze tineret, fapt ce denotă lipsa pregătirii lor din punct de vedere contrainformativ. Măcar să fi stat în cazarme și să fi păstrat situația de facto secretă.

 

A

În acest sens postăm fotografia în care se pot observa soldați ai armatei ruse care stau lângă corturi de campanie şi care încearcă să convingă moldoveni să intre în serviciul militar rusesc. Fotografia a fost făcută la Tighina, zona-tampon dintre Republica Moldova şi regiunea separatistă.

Adjunctul ministrului moldovean de externe, Lilian Darii, a spus că această campanie are caracter provocator şi că încalcă legislaţia naţională și internaţională. Acesta a cerut Șefului Misiunii Diplomatice a Rusiei Domnul Farit Muhametşin ca să intervină pentru stoparea unor astfel de acțiuni provocatoare pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel oficialul moldovean a ținut să reitereze poziția oficială a Chișinăului privind necesitatea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și transformării actualei operațiuni de menținere a păcii în una internațională condusă de ONU.

Din punctul nostru  de vedere,această armata este ca și pierduta déjà,deoarece ea nu are măcar posibilitatea unei retrageri. Ei pot fi izolați până când nu vor mai suporta foamea și se vor ruga să fie primiți ca azilanți politici. Altă soluție pentru aceștia nu prea se întrevede, la modul cel mai sincer! Totuși, în eventualitatea că vor pleca acasa în Rusia, credem că ar fi cea mai mare greșeală pentru ei,deoarece cu siguranță,acolo vor fi judecați pentru trădare, dezertare sau poate chiar puși în fața plutonului de execuție…

 

Privind la rece, nu ne putem imagina acest scenariu, cu toate că, din punct de vedere al umanității, ei sunt cei care doresc să-și facă datoria, dar în condițiile date sunt déjà ineficienți.Cu alte cuvinte, se pare că soarta lor este de-a dreptul pecetluită…

 

În acest context istoric vrem să facem referire chiar la evenimentul ce s-a petrecut ieri pe malul vestic al Nistrului, unde a fost inaugurată cu mult fast în România, Baza antiaerienă de la Deveselu, iar asta chiar in prezenta Secretarului General al NATO Domnul Stoltenberg.

NATO Secretary General Stoltenberg, Romanian Prime Minister Ciolos and U.S. Deputy Secretary of Defense Work take part in an official inauguration ceremony at Deveselu air base

 

Secretarul general al NATO s-a aflat pe malul vestic al Nistrului, în România pentru inaugurarea scutului antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu. Seful NATO a mai precizat că este o mare onoare pentru el să revină în România si a declarat că Rusia a schimbat granițe prin forță și continuă să-și intimideze vecinii. El s-a referit la anexarea ilegală a Crimeei și la destabilizarea din estul Ucrainei.

Președintele Klaus Iohannis l-a primit ieri, la Palatul Cotroceni, pe secretarul general al NATO Domnul Jens Stoltenberg, ocazie cu care șeful statului nostru a menționat că este o zi importantă în contextul în care va fi inaugurat scutul antirachetă de la Deveselu, precizează Agerpres.

Președintele Iohannis a precizat ca :Este o zi foarte importantă pentru toți. Este ziua în care este inaugurat Deveselu și, dincolo de asta, sunt bucuros că ne-am întâlnit și putem discuta în profunzime proiectele noastre comune, în mod special Summitul de la Varșovia. Sunt convins că vom găsi puncte de vedere comune”.

Cu toate acestea, oficialul NATO a dat din nou asigurări că scutul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei și că ar fi, de altfel,  imposibil din punct de vedere tehnic să amenințe Federația Rusă.  „Vom continua dialogul cu partea rusă”, a mai spus Jens Stoltenberg.

J

Cu ocazia celebrarii de loa Deveselu,scutul anti-rachetă a devenit azi oficial operativ, ocazie cu care acesta a ținut să mai precizeze și aspectul că:

România este un aliat foarte angajat şi de încredere, care a contribuit mult, de-a lungul anilor, la apărarea colectivă şi la securitatea noastră comună. (…) Tocmai am avut o discuţie excelentă despre problemele de securitate din regiunea extinsă, despre obiectivele noastre la summitul de la Varşovia din iulie şi despre angajamentul puternic al României faţă de alianţa noastră. (…) Şi vom face şi mai mult, nu pentru a ameninţa pe cineva, ci pentru a ne proteja naţiunile pentru că Rusia a schimbat graniţe prin forţă şi continuă să-şi intimideze vecinii. Îna celaşi timp, vom menţine canalele de dialog deschise cu Rusia. În special, în vremuri tensionate, transparenţa şi predictibilitatea sunt importante pentru a reduce riscul unor calcule greşite şi accidente. (…) Facilitatea Aegis Ashore ajută aliaţii europeni să se protejeze împotriva ameninţărilor cu rachete din afara spaţiului euro-atlantic”.

Ecourile acestui eveniment au fost prezentate și în presa occidentală. Astfel că,ziarul britanic „The Guardian” a anunţat că, „ieri, a fost inaugurat scutul antirachetă de la Deveselu, iar secretarul general al NATO, prezent la ceremonia inaugurării, a dorit să sublinieze că scutul nu subminează capacitatea nucleară de ripostă a Rusiei”. Numai că, potrivit publicaţiei „Moscow Times”, „un atare anunţ s-a izbit la Moscova de urechi surde”. Iar ziarul israelian „The Jerusalem Post” îl citează pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care subliniază: „Fără nicio îndoială, scutul reprezintă un real pericol pentru securitatea Rusiei. Se vor lua măsuri pentru ca Rusia să-şi asigure nivelul de securitate necesar.”

„După o lungă aşteptare, SUA inaugurează scutul european antirachetă”, a titrat și New York Times, cu precizarea că „a trecut un deceniu de când Washingtonul a propus ca în Europa să fie amplasat sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice iraniene”. Washington Post reproduce opinia Rusiei, care este de acord că „scutul antirachetă din România încalcă Tratatul forţelor nucleare de rază medie de acţiune”. Citat de mai multe ziare americane, „ministrul rus de externe a declarat că decizia de a instala scutul în România a fost o greşeală şi afectează în mod direct securitatea naţională a Rusiei”. Totuşi, „Statele Unite şi NATO afirmă că scutul are un rol pur defensiv şi în orice caz este neputincios împotriva arsenalului consistent de rachete balistice intercontinentale al Rusiei”, notează la rândul său Globe Gazette. Cu menţiunea că deşi „Kremlinul nu consideră că scutul cu rachete al NATO este o ameninţare pentru forţele sale nucleare în actuala sa configuraţie, se teme că structura coordonată de americani ar putea în cele din urmă să erodeze potenţialul de descurajare al forţelor nucleare ruseşti, pe viitor când va deveni mai puternică”

Sursa foto : www.exclusivnews.rouk.reuters.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu