Criteriul National

Informatii utile de la Reformex pentru cei care vor sa construiasca

Informatii utile de la Reformex pentru cei care vor sa construiasca
august 02
10:54 2020

pardoseala-beton-elicopterizat

In ziua de astazi este posibil sa faci aproape orice tip de lucrare la casa, deoarece prin intermediul internetului poti gasi informatii utile despre cum se fabrica diverse. Reformex este o platforma online cu informatii utile despre diverse etape in constructia unei case, dar si sfaturi pentru mentenanta si reparatii. Fie ca avem nevoie de informatii despre acoperisuri sau beton elicopterizat, Reformex este calea cea mai sigura si eficienta pentru a gasi informatii pretioase si folositoare.

Ce este betonul elicopterizat?

Betonul elicopterizat este recomandat ca fiind ideal pentru realizarea pardoselilor halelor industriale, a parcarilor supermarketurilor, mall-urilor, silozurilor, depozitelor de orice fel, precum si la orice suprafata care necesita acoperirea cu un strat foarte dur de beton, rezistent la actiunea factorilor chimici, climatici, mecanici.

Pardoseala din beton elicopterizat poate fi simpla, poate fi realizata in diferite culori sau personalizata in functie de dorintele clientului.

Pardoseala industriala elicopterizata se realizeaza astfel:

-se toarna un strat din beton cu caracteristici speciale, care se intinde si  se niveleaza;

-se tratateaza cu un strat special compus din cuart, minerale, ciment si pigmenti de culoare;

Avantajele pardoselilor din beton elicopterizat

Betonul elicopterizat este recomandat pentru realizarea pardoselilor in zonele cu trafic intens precum halele industriale, spatiile de depozitare, parcarile auto, centrele comerciale si a oricaror suprafete care trebuie acoperite cu un strat foarte dur de beton, rezistent la actiunea factorilor mecanici, chimici, climaterici.

Pardoseala din beton elicopterizat este un sistem bazat pe realizarea unui strat din beton cu caracteristici speciale caruia, dupa intindere si nivelare, ii este aplicat cu un strat proaspat special, compus din cuart, minerale ciment si pigmenti de culoare care duc la obtinerea produsului finit cu suprafata foarte dura si rezistenta. Betonul elicopterizat a devenit o tendinta puternica in ultimii ani datorita faptului ca este usor de intretinut, rezista in timp si este usor de aplicat cu echipamente specializate.

Avantajele betonului elicopterizat:

-Intretinere usoara – orice tratament de curatare aplicat acestui tip de podea se face rapid si eficient. Deoarece suprafata este densa si grea, nu exista loc pentru murdarie sau fisuri;

-Durabilitate – pardoseala elicopterizata/lustruita este extrem de durabila fiind adesea aleasa pentru spatii industriale, unde solicitarile mecanice sunt mari;

-Design – gama larga de culori ce pot fi aplicate;

-Rezistenta ridicata la uzura;

-Proces de punere in opera foarte scurt.

Denumirea betonului elicopterizat vine de la procesul de slefuire cu ajutorul unui utilaj numit “elicopter”, motiv pentru care se mai foloseste si numele de beton finisat.

Intregul proces de realizare a unei pardoseli industriale elicopterizate se rezuma la 7 pasi esentiali:

-Pregatirea suprafetei de lucru pentru pardoseli;

-Turnarea, intinderea si nivelarea betonului;

-Aplicarea mortarului de presarare in functie de incarcarea pardoselei;

-Sclivisirea initiala pentru omogenizarea suprafetei;

-Sclivisirea finala pentru obtinerea efectului de oglinda;

-Sigilarea suprafetei cu sigilanti pe baza de solvent (lac sigilant);

-Efectuarea rosturilor de dilatare si umplerea acestora.

Reformex.ro este sursa de informatii utila pentru casa si gradina, de unde orice constructor, profesionist sau amator, se poate inspira si poate lucra cu succes.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul