Criteriul National

INFORMATIV! Epopeea monopolului descoperit in Constanta!

iunie 18
16:55 2015

 

 INCREDIBIL!

Epopeea monopolului descoperit in Constanta! EXCLUSIVITATE!

 

Se pare ca inventivitatea romaneasca nu cunoaste nicio limita!

Criteriul 9999

Din surse demne de incredere si, in exclusivitate pentru cititorii acestui ziar am aflat cum anume se pot face afaceri „cu caracter legal” in care o anumita firma privata din Constanta detine drepturi de publicitate, de promovare a unor  (intr-un cuvant) monopol!

Si, sa nu va imaginati ca acest lucru ar iesi din contextul „linistit” si total „fericit” al acestei urbe.

La o privire mai atenta , datorat unei „scurgeri de informatii” am ramas fara de cuvinte. Mai precis, pentru o banala aprobare din partea Primariei Constanta pentru a promova un eveniment sau un produs pe domeniul public este nevoie sa te adresezi unui intermediar, unei firme private „specializate” in acest sens!

Astfel acestia, ce activeaza inca din anul 2000 detin dreptul de a reprezenta Primaria percepe anumite tarife preferentiale, trei costuri si anume:

1) Suma de 200 ron  + TVA – taxa de autorizare pentru intreaga campanie-aproximativ 250 ron
2) Suma de 1.75 lei/zi/promoter + tva- aproximativ  2, 5 ron
3) 40 euro/zi/locatie + TVA, locatie insemnand o suprafata de aproximativ 200mp (unde se desfasoara activitatea de impartire flyere sau alte activitati similare)  APROXIMATIV 200 RON +TVA

4) Alte taxe percepute pentru orice fel de material aditional, pubicitar

Toata aceasta „afacere” cu iz „legal” se desfasoara intr-o perioada relativ mica de timp- 3 zile lucratoare inainte de inceperea campanie.Dupa parafarea contractului si atasarea anexelor se achita  de catre firma suma catre Primarie urmand sa fie apoi recuperata direct din buzunarul clientului.

Metoda pare una ingenua, tipica occidentala, insa ascunde nenumarate alte amanunte ce incrimineaza si aduc deservicii atat firmei in cauza (ce din motive subiective nu am dorit sa-i facem „publicitate nedorita) cat si beneficiarilor, cetatenilor de buna credinta ce doresc si cateodata apeleaza la asemenea compromisuri.

Va vom tine la curent cu „evolutia” acestui caz si de asemenea cu dezvaluirile cu si despre aceasta ingenioasa metoda de a prospera pe spatele constantenilor!

Redactia Criteriul National

Sursa foto : psnews.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo