Criteriul National

Informeaza-te temeinic atunci cand apelezi la serviciile de inchirieri masini

Informeaza-te temeinic atunci cand apelezi la serviciile de inchirieri masini
mai 15
08:29 2017

inchirieri_masini

Daca te gandesti sa apelezi la serviciile unei companii de inchirieri masini este esential sa te informezi temeinic inainte in privinta tuturor aspectelor. In prezent, competitia pe piata de inchirieri masini este foarte stransa, insa nu toate firmele practica ceea ce se cheama „concurenta loiala”, asa ca ramane in sarcina ta sa identifici compania ce iti poate oferi toate conditiile necesare confortului, sigurantei si satisfactiei tale, precum si transparenta totala. Studiaza ofertele cu atentie si fa o alegere in cunostinta de cauza, asigurandu-te ca te vei afla la volanul unei masini care intampina cu succes nevoile tale.

Companiile ce ofera servicii de inchirieri masini au, in general, urmatoarea metoda de tarifare: pretul este stabilit pentru fiecare zi de inchiriere, fiind diferit in functie de perioada totala de inchiriere. Majoritatea companiilor solicita si o garantie pe care clientul o primeste inapoi in ziua returnarii masinii, daca aceasta se afla in aceeasi stare in care a preluat-o si daca a fost returnata la timp, conform termenilor contractuali.

Diferentele dintre companiile de inchirieri masini apar atunci cand unele dintre acestea percep costuri suplimentare, cum ar fi cel pentru rovinieta sau asigurari auto. Cel mai indicat este ca, inainte de semnarea contractului, sa pui cat mai multe intrebari consultantului care te asista, pentru a cunoaste in detaliu ce obligatii financiare iti revin si ce este inclus deja in pret. Exista multe firme care, la prima vedere, practica preturi uimitor de mici pentru piata de inchirieri masini, insa garantia perceputa este foarte mare, iar costurile suplimentare nu iti sunt comunicate transparent.

De asemenea, este recomandat sa citesti cu mare atentie termenii si conditiile returnarii masinii. Ce penalizari exista in cazul in care intarzii? Care este cuantumul garantiei si in ce conditii ti se restituie? Masina iti este livrata cu un plin de combustibil? Daca da, cat trebuie sa platesti pentru combustibil daca nu o returnezi cu rezervorul plin? Care este perioada minima de inchiriere? Ce se intampla in caz de accident sau furt? Care sunt politicile companiei de inchirieri masini in cazul in care masina sufera avarii? De exemplu, FocusRent, companie de inchirieri auto din Bucuresti, se obliga prin contract sa inlocuiasca masina avariata, in mod gratuit, in numai cateva ore de la semnalarea incidentului.

Siguranta ta si a celor care te insotesc este cea mai importanta! Evita companiile de inchirieri masini care iti pun la dispozitie masini prea vechi si care nu le supun unor inspectii tehnice riguroase. O masina depreciata nu numai ca nu merita efortul tau financiar, dar te si poate pune in pericol.

Nu un in ultimul rand, atunci cand vrei sa apelezi la serviciile de inchirieri masini, cel mai important este sa fii tratat cu respect si profesionalism! FocusRent este prezenta pe piata de inchirieri auto de peste 10 ani, timp in care si-a construit o reputatie impecabila in fata clientilor, care au fost intotdeauna considerati o prioritate. Experienta si profesionalismul si-au spus cuvantul, drept pentru care, multi dintre acestia au devenit clienti fideli, fiind rasplatiti cu cate un card de membru ce le ofera o reducere de 10% la orice model de masina doresc sa inchirieze.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo