Criteriul National

INFRICOSATOR! Straini executati, atarnati de un elicopter in zbor!!!

mai 08
08:01 2015

Cinci straini au fost decapitati in Arabia Saudita, iar cadavrele lor au fost mai apoi atarnate intr-un elicopter ca un exemplu aratat intregii comunitati saudite…

helicopter

Executiile au avut loc in orasul Jeddah si, potrivit unui raport publicat de Comitetul pentru Apararea Drepturilor Omului in Peninsula Arabica, cadavrele acestora au fost legate de un elicopter care a survolat orasul, astfel incat locuitorii sa poata vedea ce pedeapsa primesc cei care comit infractiuni.

Odata cu uciderea celor cinci, rata executiilor in Arabia Saudita, doar in acest an, a ajuns la 78 de cazuri, o statistica alarmanta, criticata dur de grupurile pentru drepturile omului.

Anul trecut, sauditii au executat 87 de oameni, cifra in crestere fata de 2013, atunci cand 78 de oameni au fost condamnati la moarte.

Autoritatile saudite sustin ca executiile sunt necesare pentru „mentinerea securitatii si realizarea actului de justitie”. Potrivit legilor locale, violul, crima, traficul de droguri si jaful armat sunt pedepsite cu moartea.

Cei cinci fusesera condamnati la moarte pentru jaf si crima. Ca o masura barbara pentru a reduce rata infractionalitatii, autoritatile au decis ca trupurile strainilor decapitati sa fie atarnate de un elicopter, scrie editia electronica a ziarului Sputnik.

Ministerul saudit de Interne a anuntat ca a decapitat cinci cetateni straini: Khaled Fetini si Ibrahim Nasser din Yemen, Hassan Omar din Ciad, Salem Idriss din Eritreea si Abdel Wahhab Abdel Maeen din Sudan, cu totii condamnati la moarte pentru ca au ucis un paznic, apoi i-au furat banii.
Este binecunoscut alt caz intamplat tot in aceasta fundamentalista tara-Arabia Saudita! In luna martie, un blogger saudit ateu a fost condamnat la inchisoare si 1.000 de lovituri de bici pentru ca ar fi insultat islamul pe o retea sociala. Acum se cere rejudecarea bloggerului si exista temeri ca si aceasta ar putea fi condamnat la moarte.

Sursa foto : www.worldbulletin.net

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul