Criteriul National

INFRICOSATOR! Straini executati, atarnati de un elicopter in zbor!!!

mai 08
08:01 2015

Cinci straini au fost decapitati in Arabia Saudita, iar cadavrele lor au fost mai apoi atarnate intr-un elicopter ca un exemplu aratat intregii comunitati saudite…

helicopter

Executiile au avut loc in orasul Jeddah si, potrivit unui raport publicat de Comitetul pentru Apararea Drepturilor Omului in Peninsula Arabica, cadavrele acestora au fost legate de un elicopter care a survolat orasul, astfel incat locuitorii sa poata vedea ce pedeapsa primesc cei care comit infractiuni.

Odata cu uciderea celor cinci, rata executiilor in Arabia Saudita, doar in acest an, a ajuns la 78 de cazuri, o statistica alarmanta, criticata dur de grupurile pentru drepturile omului.

Anul trecut, sauditii au executat 87 de oameni, cifra in crestere fata de 2013, atunci cand 78 de oameni au fost condamnati la moarte.

Autoritatile saudite sustin ca executiile sunt necesare pentru „mentinerea securitatii si realizarea actului de justitie”. Potrivit legilor locale, violul, crima, traficul de droguri si jaful armat sunt pedepsite cu moartea.

Cei cinci fusesera condamnati la moarte pentru jaf si crima. Ca o masura barbara pentru a reduce rata infractionalitatii, autoritatile au decis ca trupurile strainilor decapitati sa fie atarnate de un elicopter, scrie editia electronica a ziarului Sputnik.

Ministerul saudit de Interne a anuntat ca a decapitat cinci cetateni straini: Khaled Fetini si Ibrahim Nasser din Yemen, Hassan Omar din Ciad, Salem Idriss din Eritreea si Abdel Wahhab Abdel Maeen din Sudan, cu totii condamnati la moarte pentru ca au ucis un paznic, apoi i-au furat banii.
Este binecunoscut alt caz intamplat tot in aceasta fundamentalista tara-Arabia Saudita! In luna martie, un blogger saudit ateu a fost condamnat la inchisoare si 1.000 de lovituri de bici pentru ca ar fi insultat islamul pe o retea sociala. Acum se cere rejudecarea bloggerului si exista temeri ca si aceasta ar putea fi condamnat la moarte.

Sursa foto : www.worldbulletin.net

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro