Criteriul National

INFRICOSATOR! Straini executati, atarnati de un elicopter in zbor!!!

mai 08
08:01 2015

Cinci straini au fost decapitati in Arabia Saudita, iar cadavrele lor au fost mai apoi atarnate intr-un elicopter ca un exemplu aratat intregii comunitati saudite…

helicopter

Executiile au avut loc in orasul Jeddah si, potrivit unui raport publicat de Comitetul pentru Apararea Drepturilor Omului in Peninsula Arabica, cadavrele acestora au fost legate de un elicopter care a survolat orasul, astfel incat locuitorii sa poata vedea ce pedeapsa primesc cei care comit infractiuni.

Odata cu uciderea celor cinci, rata executiilor in Arabia Saudita, doar in acest an, a ajuns la 78 de cazuri, o statistica alarmanta, criticata dur de grupurile pentru drepturile omului.

Anul trecut, sauditii au executat 87 de oameni, cifra in crestere fata de 2013, atunci cand 78 de oameni au fost condamnati la moarte.

Autoritatile saudite sustin ca executiile sunt necesare pentru „mentinerea securitatii si realizarea actului de justitie”. Potrivit legilor locale, violul, crima, traficul de droguri si jaful armat sunt pedepsite cu moartea.

Cei cinci fusesera condamnati la moarte pentru jaf si crima. Ca o masura barbara pentru a reduce rata infractionalitatii, autoritatile au decis ca trupurile strainilor decapitati sa fie atarnate de un elicopter, scrie editia electronica a ziarului Sputnik.

Ministerul saudit de Interne a anuntat ca a decapitat cinci cetateni straini: Khaled Fetini si Ibrahim Nasser din Yemen, Hassan Omar din Ciad, Salem Idriss din Eritreea si Abdel Wahhab Abdel Maeen din Sudan, cu totii condamnati la moarte pentru ca au ucis un paznic, apoi i-au furat banii.
Este binecunoscut alt caz intamplat tot in aceasta fundamentalista tara-Arabia Saudita! In luna martie, un blogger saudit ateu a fost condamnat la inchisoare si 1.000 de lovituri de bici pentru ca ar fi insultat islamul pe o retea sociala. Acum se cere rejudecarea bloggerului si exista temeri ca si aceasta ar putea fi condamnat la moarte.

Sursa foto : www.worldbulletin.net

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo