Criteriul National

Ingrijirea parului – sfaturi de baza de la Toni Stoenescu

Ingrijirea parului – sfaturi de baza de la Toni Stoenescu
decembrie 19
14:45 2018

Parul contribuie in mod esential la imaginea fiecarei femei, iar un par ingrijit poate fi o adevarata carte de vizita. Din pacate, nu de putine ori folosirea unor produs de proasta calitate sau folosirea exagerata a placii de par duc la fire subtiri, care se rup usor si se despica. Toni Stoenescu, expert in ingrijirea parului, a formulat un set de 5 reguli esentiale pentru o ingrijire corecta.

1. Spalarea parului. Este bine ca parul sa nu fie spalat cu apa fierbinte, deoarece duce la uscarea scalpului si accelereaza secretia de uleiuri. De asemenea, parul nu trebuie sa fie spalat in fiecare zi. Un astfel de obicei duce la ingrasare.

2. Produsele de ingrijire. Este extrem de important sa se foloseasca produse de ingrijire specifice tipului de par de care dispui. Exista produse de ingrijire pentru par cret, uscat, gras, deteriorat, cu matreata, vopsit, etc. Nu folosi orice. Daca nu stii cu exactitate ce anume sa folosesti, intreaba la coafor  si cere recomandari.

3. Uscarea. Folosirea uscatorului de par poate sa fie extrem de daunatoare, atata vreme cat nu este realizata corect. In mod normal, acesta trebuie sa fie la o treapta medie de incalzire si sa fie la minim 30 de centimetri de podoaba capilara. Daca ai timp, este mult mai bine sa iti usuci parul in mod natural, dupa o masare usoara a scalpului. Nu dormi cu parul ud, deoarece va deveni foarte fragil.

4. Produsele de aranjare. Exista o multime de produse de styling pe piata, unele foarte bune, altele mai putin bune. Nu achizitiona produse fara a fi foarte bine informata. Mizeaza intoteauna pe solutii cat mai eficiente, care protejeaza parul. Este adevarat ca produsele profesionale sunt ceva mai costisitoare, insa de cele mai multe ori merita.

5. Piaptanul. Nu in ultimul rand, trebuie sa tii cont de modul in care iti pieptani parul. Alege un piaptan realizat din fibre cat mai naturale si incearca sa tii cont de cateva reguli Spre exemplu, parul nu trebuie sa fie pieptanat atunci cand este ud, in conditiile in care risca sa e rupa. De asemenea, daca este foarte incalcit este bine sa fie pieptanat dupa ce s-a pus pe el putin balsam. Piaptanul trebuie sa fie folosit zilnic, in conditiile in care ajuta la distribuirea uleiurilor naturale de la scalp catre varfuri.

Nu este extrem de multa munca pentru obtinerea unui par perfect, insa trebuie sa stii cateva reguli si sa le respecti cu strictete. In felul acesta vei avea o podoaba capilara care va arata excelent oricand, indiferent ca este sau nu coafata.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu