Criteriul National

INIȚIATIVĂ LĂUDABILĂ! AJUTĂ-L PE CEL NEVOIAȘ ȘI DUPĂ SĂRBĂTORI!

octombrie 08
13:01 2015

 

ACȚIUNEA ESTE UNA DE DONAȚIE (jucării, cărți, alimente lemne de foc) -în vizită vor merge reprezentanții ONG-rilor – având în vedere că vor vizita în casă fiecare familie . Colectivul la această acțiune este unul redus ca număr de participanți.

BANNER Campanie

Dorim să vă aducem la cunoștință câteva idei discutate într-o ședință comună a reprezentanților asociațiilor Crucea Roșie și United Hands of Romania ce a avut loc ieri 07.10.215 la sediul Crucea Roșie. Am dezbătut împreunî campaniile umanitare din anul precedent pe care le-am organizat separat sau împreuna și am observat interesul cetățenilor de a sprijini astfel de acțiuni cu precădere în apropierea marilor sărbători religioase: Crăciunul și Paștele. Ne dorim să organizăm dimpreună o acțiune umanitară prin care să atragem atenția asupra faptului că acești oameni nevoiași au nevoie de sprijin nu doar de sărbători, au nevoie de sprijin pe toată durata anului atât în plan alimentar, cât mai ales în plan educațional și cultural.

Discuția a atins atât problemele de alimentație cât mai ales cele educative. Cunoaștem familii din satele învecinate orașului Constanța care au 6-8 copii și mulți dintre ei sunt analfabeți deși au 12-14 ani. De aceea am invitat la acesta acțiune și Asociația Elevilor din Constanța (AEC) care va dona recuzite acestor familii și vor purta discuții cu părinții pentru a putea găsi o formulă de integrare în sistemul educațional a acestor copii care nu au mers la timp în prima clasă și la grădiniță. Trebuie să existe și pentru ei un program alternativ de educație pentru a putea acumula măcar noțiunile de bază ale principalelor materii.

De asemenea,prof.dr de vioară al CNA Regina Maria din Constanța Daniel Mihai va susține un scurt recital la fiecare familie incercând să aducă puțină bucurie în casele lor și cu ajutorul muzicii clasice, de calitate. Familiile la care vom merge le cunoaștem deja din vizitele precedente, sunt foarte numeroase, împreună cu copiii și nepoții sunt și peste zece membri în unele case, ceea ce înseamnă deja un public destul de puțin numeros pentru un mic recital.

Dorim să transmitem un mesaj comunității dacî pot srijinii această acțiune cu rechizite, cărți, jucării, alimente, lemne de foc și alte bunuri necesare unei gospodării la sediile asociațiilor mai sus menționate până pe data de 11.oct ora 10. Telefon de contact: 0729 469 848 – Andrei Chivu

Programul se va desfășura în ziua de duminică 11 Octombrie de la ora 10 , atunci când ne vom întâlni în fața sediului Crucea Roșie, reprezentanții ONG urilor mai sus menționate. Vom merge în satele Ciocârlia de Sus, Lanurile și Mereni la familiile nevoiașe pe care le cunoaștem deja. Vom împarți ajutoarele, iar violonistul Daniel Mihai le va cânta celor mari și mici, AEC va purta discuții cu părinții în legatură cu probeleme de educație iar dacă vremea ne va permite, sperăm chiar sa ne putem juca cu cei mici pe stradă invitând poate și alți vecini, alți copii la joacă cu… jucăriile pe care le vom aduce. Acțiunea preconizăm că se va încheia în jurul orei 14:30.

Redacția ziarului Criteriul Național susține și va participa la această acțiune de suflet, umanitară!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro