Criteriul National

INIȚIATIVĂ LĂUDABILĂ! AJUTĂ-L PE CEL NEVOIAȘ ȘI DUPĂ SĂRBĂTORI!

octombrie 08
13:01 2015

 

ACȚIUNEA ESTE UNA DE DONAȚIE (jucării, cărți, alimente lemne de foc) -în vizită vor merge reprezentanții ONG-rilor – având în vedere că vor vizita în casă fiecare familie . Colectivul la această acțiune este unul redus ca număr de participanți.

BANNER Campanie

Dorim să vă aducem la cunoștință câteva idei discutate într-o ședință comună a reprezentanților asociațiilor Crucea Roșie și United Hands of Romania ce a avut loc ieri 07.10.215 la sediul Crucea Roșie. Am dezbătut împreunî campaniile umanitare din anul precedent pe care le-am organizat separat sau împreuna și am observat interesul cetățenilor de a sprijini astfel de acțiuni cu precădere în apropierea marilor sărbători religioase: Crăciunul și Paștele. Ne dorim să organizăm dimpreună o acțiune umanitară prin care să atragem atenția asupra faptului că acești oameni nevoiași au nevoie de sprijin nu doar de sărbători, au nevoie de sprijin pe toată durata anului atât în plan alimentar, cât mai ales în plan educațional și cultural.

Discuția a atins atât problemele de alimentație cât mai ales cele educative. Cunoaștem familii din satele învecinate orașului Constanța care au 6-8 copii și mulți dintre ei sunt analfabeți deși au 12-14 ani. De aceea am invitat la acesta acțiune și Asociația Elevilor din Constanța (AEC) care va dona recuzite acestor familii și vor purta discuții cu părinții pentru a putea găsi o formulă de integrare în sistemul educațional a acestor copii care nu au mers la timp în prima clasă și la grădiniță. Trebuie să existe și pentru ei un program alternativ de educație pentru a putea acumula măcar noțiunile de bază ale principalelor materii.

De asemenea,prof.dr de vioară al CNA Regina Maria din Constanța Daniel Mihai va susține un scurt recital la fiecare familie incercând să aducă puțină bucurie în casele lor și cu ajutorul muzicii clasice, de calitate. Familiile la care vom merge le cunoaștem deja din vizitele precedente, sunt foarte numeroase, împreună cu copiii și nepoții sunt și peste zece membri în unele case, ceea ce înseamnă deja un public destul de puțin numeros pentru un mic recital.

Dorim să transmitem un mesaj comunității dacî pot srijinii această acțiune cu rechizite, cărți, jucării, alimente, lemne de foc și alte bunuri necesare unei gospodării la sediile asociațiilor mai sus menționate până pe data de 11.oct ora 10. Telefon de contact: 0729 469 848 – Andrei Chivu

Programul se va desfășura în ziua de duminică 11 Octombrie de la ora 10 , atunci când ne vom întâlni în fața sediului Crucea Roșie, reprezentanții ONG urilor mai sus menționate. Vom merge în satele Ciocârlia de Sus, Lanurile și Mereni la familiile nevoiașe pe care le cunoaștem deja. Vom împarți ajutoarele, iar violonistul Daniel Mihai le va cânta celor mari și mici, AEC va purta discuții cu părinții în legatură cu probeleme de educație iar dacă vremea ne va permite, sperăm chiar sa ne putem juca cu cei mici pe stradă invitând poate și alți vecini, alți copii la joacă cu… jucăriile pe care le vom aduce. Acțiunea preconizăm că se va încheia în jurul orei 14:30.

Redacția ziarului Criteriul Național susține și va participa la această acțiune de suflet, umanitară!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo