Criteriul National

INSPIRAT! YouTube a sanctionat derapajul bloggerul-ui american Logan Paul dupa videoclipul sinuciderii din Japonia

INSPIRAT! YouTube a sanctionat derapajul bloggerul-ui american Logan Paul dupa videoclipul sinuciderii din Japonia
ianuarie 11
11:37 2018

screen-shot-2018-01-02-at-14807-pm01-465x390 (2)

Platforma YouTube a reactionat într-un final si a sanctionat una dintre vedetele sale,nimeni altul decat americanul Paul Logan.
Aceastã mãsurã vine dupã ce bloggerul a postat un filmulet care aratã cadavrul unui barbat care s-ar fi sinucis. Compania a decis sa-i anuleze lui Logan douã proiecte,de asemenea si reducerea posibilitãtii de a avea reclame pe clipurile sale postate pe Youtube.

Platforma media a decis de asemenea sa il indeparteze din portofoliul Google Preferred, care oferã agentilor de publicitate informatii despre cele mai accesate clipuri de pe YouTube pentru a-si maximiza impactul campaniilor.

Logan Paul este un youtuber american, care a generat un val de critici la propria adresã din partea internautilor, dupa ce a publicat un videoclip filmat in padurea Aokigahara din Japonia, in care el si câtica prieteni de-ai sai descopera un barbat spanzurat si glumesc pe seama acestuia.

Cu toate ca tânãrul si-a cerut scuze, precizand ca a avut intentii bune, de a creste nivelul de constientizare in privinta sinuciderii,sanctiunea nu a putut s-o evite.

Cadrul si povestea acestei controverse

Padurea Aokigahara-aflatã la baza muntelui Fuji-este cunoscuta drept un loc in care au loc numeroase sinucideri. Sute de oameni sunt gãsiti fãrã viatã anual in aceasta padure.

Intitulat „We found a dead body in the Japanese Suicide Forest” (Am gasit un cadavru in padurea sinucigasilor din Japonia), videoclipul a avut milioane de vizualizari pe YouTube inainte de a fi sters de pe platforma.

In comentariile publicate de internauti, videoclipul a fost criticat drept „lipsit de respect” si „dezgustator”.

Ulterior, Logan Paul, in varsta de 22 de ani, care este urmarit de peste 15 milioane de persoane pe YouTube, a publicat pe Twitter un mesaj in care isi cere scuze si se apara precizand ca judecata i-a fost afectata de socul descoperirii.

Videoclipul a avut durata de 15 minute si a facut parte dintr-o serie de videoclipuri filmate in Japonia, unde bloggerul american se afla intr-o calatorie alaturi de prieteni.
Ei au vizitat padurea intentionand sa se concentreze pe „zvonul ca aceasta ar fi bantuita”, dupa cum a mentionat Logan Paul in materialul video.

„Povestea”… propriu-zisã

În cobtroversatul clip se putea remarxa faprul cã,dupå ce au inaintat in padure, Logan Paul si prietenii lui au vazut un cadavru spanzurat intr-un copac.

„Nu imi place deloc sa spun asta, dar cred ca este o persoana spanzurata chiar acolo”, a spus tanarul.

Grupul a fost filmat in timp ce s-a apropiat de cadavru, care a fost aratat in prim plan, fiindu-i blurata doar fata.

„Hei, traiesti?” a intrebat Logan Paul in videoclip, dupa care unul dintre prietenii lui a spus ca nu se simte bine. „De ce, nu ai mai fost niciodata langa un cadavru?”, a intrebat vloggerul, izbucnind in ras.

Identitatea barbatului decedat nu este cunoscuta. Japonia are cea mai mare rata de sinucideri din lumea dezvoltata.

Interesant,dar neprovat a rãmas un alt aspect. În cobtroversatul videoclip, Logan Paul a precizat ca nu primeste bani din continut.

În loc de concluzie

Chiar dacã e cunoscut pe Youtube de 15 milioane de fani, bloggerul Logan Paul și-a compromis întreaga carieră după ce a postat acest videoclip cu care a reușit să șocheze pe toată lumea.
Spatiul media si promovarea excentricitatilor de orice fel au devenut subiecte preferate,la ordinea zilei.
Ar trebui ca acest caz sa fie un exemplu si pentru alti ” artisti” de calibru ,care se aventureaza si expun tot felul de…imagini,materiale,numai pwntru a-si spori notorietatea si veniturile.

Sursa foto :http ://google.com

Sinteza acestui material a fost realizat de catre Prof.Dr.Daniel Mihai,redactor sef al ziarului Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo