Criteriul National

OCPI -Instituție publică, sau noul sediu Bamboo? Welcome to Mamaya Beach!

OCPI -Instituție publică, sau noul sediu Bamboo?  Welcome to Mamaya Beach!
ianuarie 30
15:57 2017

imag_articol

 

Daca toata lumea cerseste locuri de munca la noi, si prea putini se incumeta sa le creeze, mare gresala din partea mea poate sa demonstrez contrariul, asa ca am inceput maratonul birocratic infiintarii propriului birou de proiectare. In Austria a durat fix 5 minute sa ma anunt cu pasaportul si cazier din Romania, dar la noi alerg deja de doua saptamani si nu sunt nici la jumatate cred.

Functionari dulci ca muraturile

In acest periplu am ajuns azi la cadastru, ca la noi, intrebi in stanga in dreapta pe altii la coada ca sa stii ce ai de facut, imi iau bilet de ordine de la automat si astept una bucata ora ca sa depun o amarata de cerere. Imi vine si mie randul cu-chiu-cu-vai, nu apuc ca spun multe ca sunt deja luat la rost: ,,pai copie dupa buletin aaaa??? de ce nu aveti, pai cum, avem birou de informatii, unde va uitati, avem avem!!!” – m-a luat cotofana intr-o serie de credeam ca vrea sa-mi dea si cu linia la palme…

download (1)Ies ca vitelul buimac ciufulit de cotofana dichisita sa caut vai-pacatele mele unde era biroul de informatii. Sala de asteptare se dezvota pe intaltimea a trei nivele, adica este putin mai inalta decat scena de la opera, peretii sunt acoperiti cu sticla sablata de 12-16 mm securizata fixata pe sistem spider (cel putin 200E/mp) si ce sa vezi, intre doua ghisee era o foaie pe care scrie un text intalt de 20mm inaltime: „Birou Informarii”, intr-o sala de 10 m intaltime ?! pai cum sa ratezi sa obseri asa ceva ?!…vitel sa fii….

Cine incalca primul legea…. institutiile statului

Betoneala inceputa si studiata in Mamai se pareCA  a metastazat intreg orasul. Noua cladire a oficiului de cadastru, surpriza, este construita in parc, pe spatiul verde. Nu era suficienta aceasta agresiune, asa ca noua cladire are trei nivele in plus fata de cladirea monument invecinata, actualul Teatru de Stat, fostul Fantasio. Regulamentele zonelor protejate nu permit costructii mai inalte in vecinatatea monumentelor, teatrul are un corp mai intalt – turnul scenei – dar mai retras fata de aliniere si aliniament si nu are ferestre.
regulamet

 

Aici sunt banii dumneavoastra, fraierii nostri…

In timp ce romii sau alti harnicuti in planul muncii ocupa aproape gratuit zeci, poate sute de cladiri ale RAEDPP-ului, oficiul de cadastru cheltuieste milioane de euro pe astfel de constructii, sau posibil chiar plateste chirii de zeci de mii de euro, asa ca revin la dansii curand cu o cerere in baza legii 544 sa vedem si noi cat a costat sediul acesta modest. Din spusele ziarului Observator, numai proiectul ar fi costat 4 mil RON. Are o suprafata de aproape 5000 mp, de multiplicat cu 50 RON/mp (pret maxim deja pentru proiecte mari) intelegem ca doar proiectul ar fi trebuit sa coste 250 de mii RON si nu de 16 ori mai mult, cercetam, poate nu am inteles eu prea bine cele comunicate de ziarul Observator… si bineinteles nu va faceti griji, dna-ul constantean sta vigilent la panda la babutele cu patrunjel pe bordura…

 

imag-articol1

 

sursa foto: Ziua de Constanta, arhismodul.ro

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro