Criteriul National

Instruirea si sanatatea angajatilor – motorul de marketing al companiei

Instruirea si sanatatea angajatilor – motorul de marketing al companiei
septembrie 15
10:54 2018

Instruirea si sanatatea angajatilor – motorul de marketing al companiei

 

   Eficienta, performanta si chiar succesul unei companii nu se ating niciodata peste noapte. Toate aceste atribute se contruiesc in timp, doar cu aportul angajatilor, iar in mod cert, fiecare antreprenor sau manager trebuie sa rezoneze cu acest aspect. Dinamismul, loialitatea si creativitatea fiecarui angajat in parte sunt aspecte importante in acest partenership angajat-salariat, unde treptele spre succes sunt necesare a fi slefuite de ambele parti. Referitor strict la mediul privat, putem spune ca este absolut necesar ca increderea sa vina deopotriva dinspre angajator catre angajat, pentru un rezultat bun.

Succint, mediul de munca sanatos a devenit in zilele noastre o conditie esentiala ce trebuie respectata atunci cand vorbim de un loc de munca, indiferent de varsta salariatilor sau domeniul de activitate.  In stransa legatura cu acesta se afla si aspecte precum nivelul de securitate a muncii, raportat la ascensiunea tehnica, protectia muncii precum si normele PSI. Desi aparent catalogate de cele mai multe ori  doar la nivel de proceduri obligatorii de bifat in caietul de sarcini, rolul acestora este unul extrem de important chiar si pentru a promova imbatranirea activa la locul de munca, dupa exemplul tarilor nordice, unde angajatii sunt deseori incurajati sa isi pastreze acelasi loc de munca pe un descurs de ani semnificativ, uneori chiar pana la iesirea din campul muncii, astfel fiind stimulata atat competitivitatea salariatilor cat si productivitatea companiei. Usor de zis, greu de facut? Ei bine, cu siguranta in tara noastra un astfel de exemplu este unul mai mult decat elocvent avand in vedere ‘’migratia’’ acerba a salariatilor de cele mai multe ori pana in 40 de ani, intre locuri de munca si domenii de activitate,  in drumul spre un salariu mai bun sau o performanta mai mare. Intorcandu-ne la aspectele legate de normele de siguranta in munca este necesar sa mentionam ca dincolo de obligativitatea fiecarui angajator de a le acorda o deosebita importanta, de a intocmi periodic acele fise SSM si totodata de a-si informa constant salariatii, acesta trebuie sa tina cont si de faptul ca toate aceste proceduri cumuleaza un mediu eficace si stabil pentru orice angajat. Acesta se va simti protejat si mereu informat, chiar daca postul pe care il ocupa poate nu prezinta aparent un risc.

Protectia Muncii - smartfox.ro

 

Este necesar sa privim mai mult la vecinii din Uniunea Europeana, chiar si la tarile nordice cum aminteam anterior pentru a descrie perfect nevoia de a intari acest pilon a ceea ce numim sanatate si securitate in munca si in tara noastra. Cu siguranta un angajat roman ce a ales calea strainatatii si isi desfasoara activitatea intr-o companie serioasa din Austria spre exemplu va stii exact sa observe diferentele majore ale acestei nise. Va intelege perfect cum acolo sectorul fortei de munca, cu toate ramurile lui este tratat de sine stator, cum drepturile angajatilor sunt promovate printr-un marketing sanatos, cum eficienta unei companii creste exponential castigand increderea personalului.

Pare un drum lung de la birocratia noastra pana la acest nivel insa in mod cert nu este un drum imposibil. O incercare de a elabora o noua strategie nationala de a imbunatati performantele in sfera de protectie si securitate in munca ar fi un prim pas catre echilibru. Astfel, un intreg plan strategic ar permite si gestionarea riscurilor psihosociale si ar aduce un aport semnificativ in intreg sectorul muncii. O alta problematica ce ar trebui atent luata in calcul este supravegherea medicala speciala a persoanelor varstnice salariate.

Dincolo de toate acestea, esential este ca fiecare companie, mica sau mare, la inceput de drum sau cu un trecut generos in spate trebuie sa intelega ca notabilii promotori ai succesului, ai transparentei, al unui mediu de lucru legal si sanatos formeaza un cumul impreuna. Implementarea unei strategii de marketing, promovarea activa si bine concentrata pe produs, orientarea catre productivitate, vor merge mana in mana cu stabilitatea angajatului ce vine in primul rand din respectarea drepturilor sale.

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu