Criteriul National

CTA- Intelectualii cu PAPION SI IZMENE DE MATASE rasufla usurati: ,,Vin francezii la festival! Suntem salvati!”

CTA- Intelectualii cu PAPION SI IZMENE DE MATASE rasufla usurati: ,,Vin francezii la festival! Suntem salvati!”
iunie 20
11:11 2016

imagine articol

 

Mare bucurie şi pupături în lumea intelectualităţii cu izmene mulate si papione roşii. ,,Vai-vai madamme ai auzit, vin fraţujii? vai-vai felicitări bisou-bisou mon cher, gata-gata, viaţa culturală în cetatea antică este salvată!” Mai toată lumea ia o gură de fum RATC, priveşte indestulată din maşină către parcul betonat şi maşinile de pe trotuar şi răsuflă uşurată: ,,Gataaa… debarcă francezii, avem festival, am intrat în lumea bună”. Pupături cu urme de ruj turcesc şi cioc-cioc cu vin portughez, mare sărbătoare în rândul comunitătii locale care mândră şi responsabilă populează polisul întemeiat de eleni, dezvoltat de romani şi planificat de armeni, nemti, si greci.

Cităm câteva reacţii din cercurile elitiste ale Constanţei, unde întrebaţi fiind intelectualii de ce nu au încercat şi în trecut să salveze viaţa culturală la malul mării, au răspuns: ,,Ehhhe miorlau miorlauuu… în epoca vegetală mon cher nu era caşcaval miauuu miauuu… abia dacă ne ajungea de un sălămior săsesc….şi mai trăgea şi alesul cu praştia cu boabe de mazăre în noi, era foarte periculos…miau-miau”

Dragi constănţeni, pregătiţi fracul şi rochiile cu volane să mergem la spectacole! Nu mai contează distanţa uriaşă de 300 de m până la locul unde cu câteva zile în urmă un „trib” lua la bătaie cu scuipături şi înjurături tineri arhitecţi şi profesori care vor să salveze ca fraierii monumentele în loc să pape ca patrioţii la Cin-Cin, nu mai contează că din tot situl istoric nici măcar 2-3% nu mai are autenticitate antică, nu mai contează că nu ştie mai nimeni unde era amfiteatrul antic şi că peste el un monstru gingaş de hotel s-a aşezat, nu mai contează că în librării nu găsesti o carte de istorie a Constanţei, nu mai contează că actualul primar, mândru vencin elegant al saloanelor erotice şi al şaormeriilor îi trage cârpăceală după cârpăceală si cu bani europeni. Gataaaa! Am intrat pe drumul cel bun care va dura cel mult 4-5 milenii până când oraşul va începe să strălucească pe alocuri! Trăiască! Trăiască! Uraaa Uraaaa

PROGRAM spectacole AICI – festivalul este bine-venit bineînteles, dar reacţia clasei intelectuale este interesantă: casa este cu poponelul în sus, dar ei mândri primesc musafiri

sinagoga-constanta

Untitled

 

redactare Andrei Chivu

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo