Criteriul National

INTERACTIV Alegeri SUA 2020. Trump sau Biden în statele cheie? Configurează rezultatele și vezi în ce scenariu ar câștiga fiecare dintre candidați – Alegeri SUA 2020

INTERACTIV Alegeri SUA 2020. Trump sau Biden în statele cheie? Configurează rezultatele și vezi în ce scenariu ar câștiga fiecare dintre candidați – Alegeri SUA 2020
noiembrie 03
15:05 2020
În cel puțin 14 state americane lupta dintre Donald Trump, candidatul republicanilor, și Joe Biden, candidatul democraților, este una foarte strânsă. Victoria în oricare din aceste state ar putea înclina balanța într-o parte sau alta, având în vedere sistemul electoral americani: nu contează votul popular, ci rezultatele din fiecare state separat care dau la final numărul de electori. Primul la 270 de electori câștigă.

Site-ul FiveThirtyEight.com, unul din cele mai cunoscut site-uri de sondaje și date statistice, a realizat propriul sistem de raportare în care centralizează mai multe informații, sondaje și date statistice și prin care a derulat nu mai puțin de 40.000 de simulări ale alegerilor pentru a vedea care sunt posibilele deznodăminte.

Pe lângă previziunea finală (Biden favorit, Trump cu doar circa 10% șanse), FiveThirtyEight.com a realizat și o unealtă interactivă în care oferă utilizatorilor posibilitatea de a seta manual învingătorul din cele 14 state cheie (swing-states) unde diferența dintre cei doi candidați e una mică.

Pe baza modelului de prognoză folosit, site-ul apoi recalculează șansele pentru fiecare candidat.

Cele mai fierbinți state care ar putea înclina balanța definitiv sunt Pennsylvania (20 de electori) și Florida (29 electori).

- Atribuie învingătorul din fiecare stat prin click pe fața candidatului (caricatură) și vezi cum se schimbă șansele pentru fiecare candidat și prognoza finală a scrutinului prezidențial.

- Folosește butonul „RESET” pentru a șterge alegerile făcute și pentru a selecta scenarii diferite.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul