Criteriul National

INTERESANT! Caricaturistul-vedeta Luz si-a anuntat retragerea de la revista Charlie Hebdo!

mai 19
06:56 2015

 

 Caricaturistul emblematic al revistei satiririce franveze Charlie Hebdo- Luz si-a anuntat plecarea de la ziarul satiric francez din lipsa de „inspiratie”.

 

Luz

„Acest lucru nu ma mai intereseaza (…) Multi oameni ma imping sa continui, dar uita ca grija principala este inspiratia”, motivandu-si decizia.

„Daca plec, este pentru ca imi este dificil sa lucrez asupra actualitatii”, a spus autorul primei pagini controversate in care a fost reprezentat profetul Mahomed dupa atentatul de la 7 ianuarie de la redactia saptamanalului.

„Este o alegere foarte personala”, a spus el intr-un interviu difuzat luni de site-ul cotidianului Liberation, relateaza agentia AFP.

Aceasta „reflectie asupra datei de plecare dureaza demult”, dar caricaturistul spune ca dupa atac el a continuat din solidaritate „pentru a nu lasa balta pe nimeni”. „Insa la un moment dat este o povara prea grea”, a mai afirmat Luz.

Dupa plecarea de la Charlie Hebdo, vrea sa scrie carti, sa ia o pauza si sa citeasca Biblia. „Nu, glumesc!”, a adaugat el insa imediat.

„In cateva luni nu voi mai fi Charlie Hebdo, dar voi fi mereu Charlie”, a spus Luz, devenit caricaturistul vedeta al publicatiei satirice. El da asigurari ca decizia sa nu are nimic de a face cu diviziunile interne cu care se confrunta ziarul in ultimele saptamani.

In luna aprilie, 15 salariati – printre care si Luz – din cei circa 20 cati are publicatia in total, au solicitat un statut de „salariati actionari cu parti egale”, contestand utilizarea donatiilor primite dupa atacul din ianuarie.

Aceasta stire are darul de a ne pune serios pe ganduri. Pana la urma, judecata acestui om a avut darul si a invins spiritul gregar iar optiunea acestui caricaturist francez o consider o decizie plina de onoare.In plus, daca va merge pe linia celor declarate , Luz poate fi asemanat cu unul dintre cei mai excentrici jurnalisti ce alege o cale a iluminarii prin renuntarea totala si neconditionata la privilegiile si mesria ce l-au consacrat pana in prezent!

 

 

Sursa foto :www.gettyimages.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo