Criteriul National

INTERESANT! Deputatii vor fi chemati de acum la sedinte pe acordurile muzicii clasice

aprilie 23
18:44 2015

camera deputatilor

Din ciclul "tara arde...si alesii se piaptana" va prezint aceasta stire ce poate fi introdusa la categoria excentricitati. De curand problema cea mai urgenta a celor ce ne conduc si ne impun legi a fost tocmai...schimbarea soneriei de la Camera Deputatilor . Aceasta a venit in urma unei solicitari pe care deputatul neafiliat Remus Cernea a depus-o la conducerea Camerei Deputatilor, deranjat de zgomotul produs de alarma prin care erau invitati deputatii in plen.Este binecunoscut faptul ca domnul Cernea a declarat cu prilejul depunerii acestei sesizari ca zgomotul soneriei este unul exagerat de intens si iritant.Alarma era folosita la Camera Deputatilor cu scopul de a invita deputatii sa intre in sala de plen. Zgomotul produs se auzea cel mai intens pe holurile care deservesc sala de plen. Alarma era astfel folosita, uneori pret de cateva minute, dar existau si cazuri cand functiona si cateva zeci de minute, in situatii in care prezenta deputatilor in plen era considerata imperativa.

In urma acestui demers si dupa declaratiile sustinute de Cernea pe holul plenului Camerei, intensitatea zgomotului produs de alarma a fost redusa.

Insa, tocmai „salvarea” celor ce se declara iritati vine de la deputatul Madalin Voicu, a carui insolita initiativa a venit la momentul oportun.

Mai mult decat atat, domnia sa a aratat ca pe viitor colegii lui vor auzi si alte capodopere ale muzicii simfonice apartinand  unor compozitori celebri, precum Ludwig van Beethoven, W.A.Mozart, J.S Bach.
Deputatii care au participat la sedinta de plen a Camerei s-au declarat surprinsi de faptul ca inainte de inceperea sedintei nu s-a mai declansat alarma folosita de obicei pentru convocarea parlamentarilor la plen si care avea un sunet strident, iar in difuzoare auzindu-se acordurile Rapsodiei Romane ale lui George Enescu.

„Cultura muzicala este cat isi doreste fiecare sa o aiba, dar am insistat pe ideea ca alarma aia care a fost inainte nu are darul sa mobilizeze, si atunci am spus ca mai bine cu muzica clasica, simfonica„, a spus Madalin Voicu  care se teme doar de  riscul ca deputatii sa o „porneasca la dans”.

„Am convingerea ca e mult mai bine asa, si pentru urechi si pentru ambient, sa fie mai aproape de lucrurile omenesti. Aia cu soneria suna a DNA si am spus ca poate gasim o solutie sa schimbam putin ambitusul si modul in care ne pregatim pentru o sedinta”, a mai spus deputatul PSD.

Din punctul meu de vedere acest demers este unul ce are darul de a ridica nivelul cultural si inspirational al acestor oameni deoarece este binecunoscut si dovedit stiintific beneficiile muzicii mozartiene in cadrul programului Baby Brain Einstein.

De aceea salut o asemenea initiativa cu rol de umanizare si de culturalizare insa tare as vrea sa nu se intample ca aceasta „chemare” sa nu-i imbie pe „alesii enamului” la activitatile arhicunoscute si curente: somn si plictiseala generalizata!

Sursa foto : www.vivafm.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo