Criteriul National

INTERESANT! Deputatii vor fi chemati de acum la sedinte pe acordurile muzicii clasice

aprilie 23
18:44 2015

camera deputatilor

Din ciclul "tara arde...si alesii se piaptana" va prezint aceasta stire ce poate fi introdusa la categoria excentricitati. De curand problema cea mai urgenta a celor ce ne conduc si ne impun legi a fost tocmai...schimbarea soneriei de la Camera Deputatilor . Aceasta a venit in urma unei solicitari pe care deputatul neafiliat Remus Cernea a depus-o la conducerea Camerei Deputatilor, deranjat de zgomotul produs de alarma prin care erau invitati deputatii in plen.Este binecunoscut faptul ca domnul Cernea a declarat cu prilejul depunerii acestei sesizari ca zgomotul soneriei este unul exagerat de intens si iritant.Alarma era folosita la Camera Deputatilor cu scopul de a invita deputatii sa intre in sala de plen. Zgomotul produs se auzea cel mai intens pe holurile care deservesc sala de plen. Alarma era astfel folosita, uneori pret de cateva minute, dar existau si cazuri cand functiona si cateva zeci de minute, in situatii in care prezenta deputatilor in plen era considerata imperativa.

In urma acestui demers si dupa declaratiile sustinute de Cernea pe holul plenului Camerei, intensitatea zgomotului produs de alarma a fost redusa.

Insa, tocmai „salvarea” celor ce se declara iritati vine de la deputatul Madalin Voicu, a carui insolita initiativa a venit la momentul oportun.

Mai mult decat atat, domnia sa a aratat ca pe viitor colegii lui vor auzi si alte capodopere ale muzicii simfonice apartinand  unor compozitori celebri, precum Ludwig van Beethoven, W.A.Mozart, J.S Bach.
Deputatii care au participat la sedinta de plen a Camerei s-au declarat surprinsi de faptul ca inainte de inceperea sedintei nu s-a mai declansat alarma folosita de obicei pentru convocarea parlamentarilor la plen si care avea un sunet strident, iar in difuzoare auzindu-se acordurile Rapsodiei Romane ale lui George Enescu.

„Cultura muzicala este cat isi doreste fiecare sa o aiba, dar am insistat pe ideea ca alarma aia care a fost inainte nu are darul sa mobilizeze, si atunci am spus ca mai bine cu muzica clasica, simfonica„, a spus Madalin Voicu  care se teme doar de  riscul ca deputatii sa o „porneasca la dans”.

„Am convingerea ca e mult mai bine asa, si pentru urechi si pentru ambient, sa fie mai aproape de lucrurile omenesti. Aia cu soneria suna a DNA si am spus ca poate gasim o solutie sa schimbam putin ambitusul si modul in care ne pregatim pentru o sedinta”, a mai spus deputatul PSD.

Din punctul meu de vedere acest demers este unul ce are darul de a ridica nivelul cultural si inspirational al acestor oameni deoarece este binecunoscut si dovedit stiintific beneficiile muzicii mozartiene in cadrul programului Baby Brain Einstein.

De aceea salut o asemenea initiativa cu rol de umanizare si de culturalizare insa tare as vrea sa nu se intample ca aceasta „chemare” sa nu-i imbie pe „alesii enamului” la activitatile arhicunoscute si curente: somn si plictiseala generalizata!

Sursa foto : www.vivafm.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul