Criteriul National

INTERESANT! Deputatii vor fi chemati de acum la sedinte pe acordurile muzicii clasice

aprilie 23
18:44 2015

camera deputatilor

Din ciclul "tara arde...si alesii se piaptana" va prezint aceasta stire ce poate fi introdusa la categoria excentricitati. De curand problema cea mai urgenta a celor ce ne conduc si ne impun legi a fost tocmai...schimbarea soneriei de la Camera Deputatilor . Aceasta a venit in urma unei solicitari pe care deputatul neafiliat Remus Cernea a depus-o la conducerea Camerei Deputatilor, deranjat de zgomotul produs de alarma prin care erau invitati deputatii in plen.Este binecunoscut faptul ca domnul Cernea a declarat cu prilejul depunerii acestei sesizari ca zgomotul soneriei este unul exagerat de intens si iritant.Alarma era folosita la Camera Deputatilor cu scopul de a invita deputatii sa intre in sala de plen. Zgomotul produs se auzea cel mai intens pe holurile care deservesc sala de plen. Alarma era astfel folosita, uneori pret de cateva minute, dar existau si cazuri cand functiona si cateva zeci de minute, in situatii in care prezenta deputatilor in plen era considerata imperativa.

In urma acestui demers si dupa declaratiile sustinute de Cernea pe holul plenului Camerei, intensitatea zgomotului produs de alarma a fost redusa.

Insa, tocmai „salvarea” celor ce se declara iritati vine de la deputatul Madalin Voicu, a carui insolita initiativa a venit la momentul oportun.

Mai mult decat atat, domnia sa a aratat ca pe viitor colegii lui vor auzi si alte capodopere ale muzicii simfonice apartinand  unor compozitori celebri, precum Ludwig van Beethoven, W.A.Mozart, J.S Bach.
Deputatii care au participat la sedinta de plen a Camerei s-au declarat surprinsi de faptul ca inainte de inceperea sedintei nu s-a mai declansat alarma folosita de obicei pentru convocarea parlamentarilor la plen si care avea un sunet strident, iar in difuzoare auzindu-se acordurile Rapsodiei Romane ale lui George Enescu.

„Cultura muzicala este cat isi doreste fiecare sa o aiba, dar am insistat pe ideea ca alarma aia care a fost inainte nu are darul sa mobilizeze, si atunci am spus ca mai bine cu muzica clasica, simfonica„, a spus Madalin Voicu  care se teme doar de  riscul ca deputatii sa o „porneasca la dans”.

„Am convingerea ca e mult mai bine asa, si pentru urechi si pentru ambient, sa fie mai aproape de lucrurile omenesti. Aia cu soneria suna a DNA si am spus ca poate gasim o solutie sa schimbam putin ambitusul si modul in care ne pregatim pentru o sedinta”, a mai spus deputatul PSD.

Din punctul meu de vedere acest demers este unul ce are darul de a ridica nivelul cultural si inspirational al acestor oameni deoarece este binecunoscut si dovedit stiintific beneficiile muzicii mozartiene in cadrul programului Baby Brain Einstein.

De aceea salut o asemenea initiativa cu rol de umanizare si de culturalizare insa tare as vrea sa nu se intample ca aceasta „chemare” sa nu-i imbie pe „alesii enamului” la activitatile arhicunoscute si curente: somn si plictiseala generalizata!

Sursa foto : www.vivafm.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro