Criteriul National

INTERESANT! Qigong- o modalitate de a trăi în armonie și sănătate!

INTERESANT! Qigong- o modalitate de a trăi în armonie și sănătate!
aprilie 01
08:18 2016

 

Se spune că „alungatul bolii” nu „tratarea ei” sau ceva de genul acesta ne poate asigura un anume statut de liniște! Qigong (Chi Kung) este un sistem chinezesc antic de cultivare a sănătății, vitalității și longevității, cât și de evoluție spirituală. Bazat pe principiile clasice ale Taoismului, Qigong oferă o cale de autocultivare ce presupune armonia între toate nivelurile ființei umane (fizic, psihic și spiritual), armonia cu natura și progresul constant și natural, evitând excesele și accidentările posibile în alte discipline fizice și, în acelați timp, evitând retragerea din lume caracteristică altor căi spirituale.

chi

Qi însemnă „respirație” și „aer” și, prin extensie, energie și vitalitate. Gong înseamnă muncă și exprimă de asemenea măestria dobândită prin exercițiu. Qigong înseamnă, prin urmare, lucrul cu energia.

Qigong a fost practicat în secret timp de peste 5000 de ani, fiind unul din cele mai bine păstrate secrete. Transmiterea din generație în generație se făcea pe cale directă. Puținele texte clasice care oferă informații despre aceast sistem sunt scrise intenționat în termeni codificați (Daniel Reid, prefața). Astăzi, în era informației, Qigong a devenit cunoscut la nivel mondial și secretele păstrate din vechime sunt acum predate deschis în întreaga lume. Studii de specialitate realizate în Asia și în restul lumii atestă eficacitatea Qigong-ului în tratarea a numeroase afecțiuni în care medicina occidentală nu oferă decât remedii temporare. De asemenea, multe spitale includ practica Qigong-ului medical ca ajutor in tratarea anumitor afectiuni.

În general, Qigong-ul este asociat și cu practica Tai Chi-ului, o artă marțială internă care poate fi considerată un Qigong în mișcare și practicat de mulți oameni doar pentru beneficiile aduse sănătății.

Iar aceste lucruri se pot observa și in acel clip în care evoluează acei chinezi care „topesc” o tumoră în 3 minute! Aceeași metodă se poate extinde în alte forme și la alte afecțiuni!

Ar cam fi cazul să recunoaștem că,în general am fost „social mental manipulați” să așteptăm să „se faca ceva de altcineva” (medicament, medic, etc) asupra noastra, în loc să luăm situația sub control propriu și să încercăm să acționăm cu mijloacele cu care noi înșine suntem înzestrați.

Poate ne reamintim că în ultimă instanță, noi si nu altcineva răspundem de copiii noștri sau de sănătatea proprie… Asta nu exclude să căutăm ajutor extern, atunci când situația o impune sau este imperios necesar!

Pe de altă parte, terapeutul de renume mondial Kuhne explică logic cumtoata lumea nu se îmbolnăvește de aceeași epidemie, depinzând de „rezistența” fiecăruia.Ar mai fi de adăugat „iubirea care interacționează/comunică” cu toate de mai sus, așa cum se întâmplă într-o mare familie în care toți se cunosc, le pasă unii de alții, împart aceleași bucurii și tristeți, se iartă reciproc din iubire, pentru orice suferință cauzată etc… Pentru toate astea ne trebuie „energie și putere” care vine… practicând acest act de iubire amintit ceva mai sus! 

AICI aveți acest impresionant clip ce-l repostez! Atenționez că vă poate afecta emoțional!

Există multe metode de Qigong în China. Numai Qigong-ul daoist are trei mii şase sute de şcoli, şi fiecare şcoala poate avea zece mii de metode. Aceasta înseamnă dîntr-o data treizeci şi şase de milioane de metode, fără a lua în calcul metodele populare.

 Se spune de asemenea că „toate metodele revin la o singură rădăcină”. Când spunem că nu există o metoda fixa, această nu înseamnă o multitudine de metode. Ce criterii pot fi utilizate pentru a discerne? Care este acea rădăcină în „toate metodele au o singura rădăcină”? Rădăcina rezidă în esenţe şi principii. Principiile şi esenţele sunt aceleaşi, indiferent care este metoda; toate pun accent pe virtute. În China şi în întreaga lume există trei metode tradiţionale de Qigong, trei ramuri principale, fiecare cu specificul ei: una accentueaza moralitatea, alta etica şi cea de-a treia, meritele, că principii majore. Însă ele, toate pun accentul pe virtute.

Adaptarea minţii, respiraţiei şi formei, precum şi relaxarea, pacea, naturaleţea sunt evident, şi ele aceleaşi. Rădăcina unică rezidaă în principiile şi esenţele majore, în timp ce ceea ce metodele minore nu contează. Rădăcina unică este conţinută în principiile de bază. Aceste principii fundamentale nu contrazic (contravin) Însă producerea fenomenului de schimbare a interiorului şi exteriorului organismului, ce permite materialelor înalt-energetice ale corpului să treacă prîntr-o schimbare şi transformare speciaă, aparte. În ultimă instantă, aceste materiale înalt-energetice se pot acumula, apoi se pot transforma, rafina, ducând la capacitaţi speciale, la creşterea duratei de viaţă, etc.

Pe de altă parte, există exerciții terapeutice, exerciții marțiale și practici meditative.

După poziția corpului, există exerciții efectuate în picioare, precum Cele Opt Piese de Brocard, exerciții efectuate cu deplasare, precum Qigong-ul mersului sau artele marțiale interne, exerciții practicate șezând și exerciții practicate la sol, în poziția întins, practicate mai ales de persoane slăbite sau bolnave care nu pot practica celelalte forme.

De asemenea, putem distinge între practicile pentru cultivarea naturii și cele pentru cultivarea vieții. Cultivarea „naturii” presupune tot ceea ce ține de existența umană trecătoare – ego-ul, psihologia, familia și munca.

Pe final, aș dori să înțelegeți că Viața se referă la aspectele primordiale ale existenței umane , iar spiritul nemuritor și energia universală care animă corpul uman esupraviețuiește disoluției corpului fizic.

 

Sursa foto www.chilel.com
Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo