Criteriul National

INTERESANT! Qigong- o modalitate de a trăi în armonie și sănătate!

INTERESANT! Qigong- o modalitate de a trăi în armonie și sănătate!
aprilie 01
08:18 2016

 

Se spune că „alungatul bolii” nu „tratarea ei” sau ceva de genul acesta ne poate asigura un anume statut de liniște! Qigong (Chi Kung) este un sistem chinezesc antic de cultivare a sănătății, vitalității și longevității, cât și de evoluție spirituală. Bazat pe principiile clasice ale Taoismului, Qigong oferă o cale de autocultivare ce presupune armonia între toate nivelurile ființei umane (fizic, psihic și spiritual), armonia cu natura și progresul constant și natural, evitând excesele și accidentările posibile în alte discipline fizice și, în acelați timp, evitând retragerea din lume caracteristică altor căi spirituale.

chi

Qi însemnă „respirație” și „aer” și, prin extensie, energie și vitalitate. Gong înseamnă muncă și exprimă de asemenea măestria dobândită prin exercițiu. Qigong înseamnă, prin urmare, lucrul cu energia.

Qigong a fost practicat în secret timp de peste 5000 de ani, fiind unul din cele mai bine păstrate secrete. Transmiterea din generație în generație se făcea pe cale directă. Puținele texte clasice care oferă informații despre aceast sistem sunt scrise intenționat în termeni codificați (Daniel Reid, prefața). Astăzi, în era informației, Qigong a devenit cunoscut la nivel mondial și secretele păstrate din vechime sunt acum predate deschis în întreaga lume. Studii de specialitate realizate în Asia și în restul lumii atestă eficacitatea Qigong-ului în tratarea a numeroase afecțiuni în care medicina occidentală nu oferă decât remedii temporare. De asemenea, multe spitale includ practica Qigong-ului medical ca ajutor in tratarea anumitor afectiuni.

În general, Qigong-ul este asociat și cu practica Tai Chi-ului, o artă marțială internă care poate fi considerată un Qigong în mișcare și practicat de mulți oameni doar pentru beneficiile aduse sănătății.

Iar aceste lucruri se pot observa și in acel clip în care evoluează acei chinezi care „topesc” o tumoră în 3 minute! Aceeași metodă se poate extinde în alte forme și la alte afecțiuni!

Ar cam fi cazul să recunoaștem că,în general am fost „social mental manipulați” să așteptăm să „se faca ceva de altcineva” (medicament, medic, etc) asupra noastra, în loc să luăm situația sub control propriu și să încercăm să acționăm cu mijloacele cu care noi înșine suntem înzestrați.

Poate ne reamintim că în ultimă instanță, noi si nu altcineva răspundem de copiii noștri sau de sănătatea proprie… Asta nu exclude să căutăm ajutor extern, atunci când situația o impune sau este imperios necesar!

Pe de altă parte, terapeutul de renume mondial Kuhne explică logic cumtoata lumea nu se îmbolnăvește de aceeași epidemie, depinzând de „rezistența” fiecăruia.Ar mai fi de adăugat „iubirea care interacționează/comunică” cu toate de mai sus, așa cum se întâmplă într-o mare familie în care toți se cunosc, le pasă unii de alții, împart aceleași bucurii și tristeți, se iartă reciproc din iubire, pentru orice suferință cauzată etc… Pentru toate astea ne trebuie „energie și putere” care vine… practicând acest act de iubire amintit ceva mai sus! 

AICI aveți acest impresionant clip ce-l repostez! Atenționez că vă poate afecta emoțional!

Există multe metode de Qigong în China. Numai Qigong-ul daoist are trei mii şase sute de şcoli, şi fiecare şcoala poate avea zece mii de metode. Aceasta înseamnă dîntr-o data treizeci şi şase de milioane de metode, fără a lua în calcul metodele populare.

 Se spune de asemenea că „toate metodele revin la o singură rădăcină”. Când spunem că nu există o metoda fixa, această nu înseamnă o multitudine de metode. Ce criterii pot fi utilizate pentru a discerne? Care este acea rădăcină în „toate metodele au o singura rădăcină”? Rădăcina rezidă în esenţe şi principii. Principiile şi esenţele sunt aceleaşi, indiferent care este metoda; toate pun accent pe virtute. În China şi în întreaga lume există trei metode tradiţionale de Qigong, trei ramuri principale, fiecare cu specificul ei: una accentueaza moralitatea, alta etica şi cea de-a treia, meritele, că principii majore. Însă ele, toate pun accentul pe virtute.

Adaptarea minţii, respiraţiei şi formei, precum şi relaxarea, pacea, naturaleţea sunt evident, şi ele aceleaşi. Rădăcina unică rezidaă în principiile şi esenţele majore, în timp ce ceea ce metodele minore nu contează. Rădăcina unică este conţinută în principiile de bază. Aceste principii fundamentale nu contrazic (contravin) Însă producerea fenomenului de schimbare a interiorului şi exteriorului organismului, ce permite materialelor înalt-energetice ale corpului să treacă prîntr-o schimbare şi transformare speciaă, aparte. În ultimă instantă, aceste materiale înalt-energetice se pot acumula, apoi se pot transforma, rafina, ducând la capacitaţi speciale, la creşterea duratei de viaţă, etc.

Pe de altă parte, există exerciții terapeutice, exerciții marțiale și practici meditative.

După poziția corpului, există exerciții efectuate în picioare, precum Cele Opt Piese de Brocard, exerciții efectuate cu deplasare, precum Qigong-ul mersului sau artele marțiale interne, exerciții practicate șezând și exerciții practicate la sol, în poziția întins, practicate mai ales de persoane slăbite sau bolnave care nu pot practica celelalte forme.

De asemenea, putem distinge între practicile pentru cultivarea naturii și cele pentru cultivarea vieții. Cultivarea „naturii” presupune tot ceea ce ține de existența umană trecătoare – ego-ul, psihologia, familia și munca.

Pe final, aș dori să înțelegeți că Viața se referă la aspectele primordiale ale existenței umane , iar spiritul nemuritor și energia universală care animă corpul uman esupraviețuiește disoluției corpului fizic.

 

Sursa foto www.chilel.com
Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo