Criteriul National

INTERESANT! Schimbări și monitorizări în cadrul funcționarilor de la Primăria Constanța!

INTERESANT! Schimbări și monitorizări în cadrul funcționarilor de la Primăria Constanța!
martie 28
11:16 2016

Primaria-ConstantaISTORIC

Primăria Constanța administrează una dintre cele mai mari comunități urbane din România, cu circa 300.000 locuitori și peste 20.000 de societăți comerciale. Activitatea se desfășoară într-o locație centrală și alte 9 locații secundare interconectate printr-un VPN. În cadrul instituției lucrează cca. 618 angajați care, în urma interacțiunii cu cetățenii, procesează anual peste 200.000 documente. Infrastructura IT este formată dintr-o rețea structurată ce unește toate cele 10 locații, 350 PC-uri și o cameră de date cu 16 servere. Întreaga infrastructură ITC este gestionată de un serviciu specializat format din 5 persoane.

SITUAȚIA INIȚIALĂ

În anul 2000, la venirea echipei Radu Mazăre în Primăria Constanța, s-a făcut o analiză detaliată a situației existente, analiză care a arătat o echipare total necorespunzătoare din punct de vedere ITC. Numărul de PC-uri era nesatisfăcător, existau mai multe rețele mici lipsite de integrare și se lucra preponderent local existând un singur server de fișiere. La nivel software, existau doar aplicații de productivitate personală, iar circulația documentelor se făcea pe suport hârtie. În 2001 s-au făcut primele investiții prin cumpărarea mai multor servere, calculatoare și a licențelor necesare, construirea unui dataroom și implementării Active Directory, Domains Controller etc. Complementar, locațiile Primăriei au beneficiat de cablare structurată.

SOLUȚIA

În 2003, conducerea Primăriei Constanța a decis realizarea unei noi soluții pentru registratură și document management prin încheierea unui parteneriat cu o companie locală pentru derularea unui proiect pilot. În urma acestui parteneriat, a fost dezvoltată aplicația Tethys, bazată tehnologie Microsoft, licențele de aplicație și serviciile de dezvoltare fiind prestate gratuit. Soluția Tethys a fost dezvoltată în medii de dezvoltare Visual Studio pe Internet Informations Server și rulează baze de date Microsoft SQL Server. Tethys permite gestionarea eficientă a tuturor documentelor existente în Primărie, prin urmărirea traseului parcurs de un document, la nivel de organigramă, până la rezolvarea lui finală și realizarea unei arhive electronice. Mai mult, prin interfațare cu portalul www.primaria-constanta.ro, aplicația permite livrarea de servicii electronice pentru cetățeni, folosind tehnologii SharePoint. Alegerea tehnologiilor Microsoft s-a făcut pe baza utilizării – pe scara largă a acestora în adminsitrația publică, a suportului ușor accesibil și a existenței unei documentații acoperitoare pentru oricare dintre produse.

BENEFICII 

 • Reducerea timpului de găsire a documentelor;
 • Eliminarea erorilor;
 • Eliminarea timpilor neproductivi;
 • Creșterea nivelului de pregătire a funcționarilor publici;
 • Îmbunățățirea calității răspunsurilor oferite publicului;
 • Îmbunătățirea controlului asupra organizației;
 • Monitorizarea activității la nivel de detaliu;
 • Creșterea calității deciziilor;
 • Reducerea timpului necesar pentru luarea deciziilor;
 • Creșterea gradului de încredere în Primărie;
 • Intervenția directă asupra procesului de rezolvare a solicitărilor;
 • Reducerea timpului de primire a unui răspuns la solicitări;
 • Creșterea gradului de coeziune dintre cetățeni și administrație

 ACTUALITATE

Consilierii locali ai municipiului Constanţa se vor întâlni pe data de 30 Martie în şedinţă ordinară, în Sala „Remus Opreanu“ din cadrul Primăriei Constanța, pentru a-şi exprima votul asupra mai multor proiecte de hotărâre.
Pe ordinea de zi se află şi un proiect privind modificarea atribuţiilor Serviciului Tehnico-administrativ din cadrul Primăriei Constanţa. Noile atribuţii ale serviciului au următorii itemi:

a) asigurarea de personal pentru transportul de persoane prin punerea la dispoziţie de şoferi auto, coordonator auto şi gestionar carburant;
b) furnizarea de bonuri valorice de carburant necesare alimentării autovehiculelor şi motocicletelor utilizate de Primăria Constanţa;
c) asigurarea serviciului de imprimare, multiplicare documente şi control acces la sediul central al administraţiei locale;
d) asigurarea curăţeniei şi întreţinerii în sediile în care îşi desfăşoară activitatea Primăria, inclusiv parcări;
e) asigurarea serviciului de întreţinere a aparatelor de aer condiţionat din cadrul Primăriei şi achiziţia de materiale consumabile.

MODIFICĂRI

În acelaşi proiect, consilierii trebuie să aprobe completarea atribuţiilor Serviciului de Informatizare din cadrul autorităţii publice locale Constanţa. Pe lângă atribuţiile obişnuite, funcţionarii din cadrul acestui serviciu vor trebui să se ocupe şi de administrarea reţelei de date şi a serverelor utilizate de colegii lor din Primăria Constanţa, de urmărirea şi monitorizarea conexiunilor la internet ale sediilor instituţiei cât şi de executarea copiilor de siguranţă ale sistemelor şi aplicaţiilor informatice.

Proiectul de hotărâre şi programul de lucru al informaticienilor din administraţia locală va fi modificat,în dorința de a preîntâmpina perturbarea activităţii în cadrul Primăriei. Așadar funcţionarii din cadrul Serviciului de Informatizare vor lucra în viitorul apropiat de luni până vineri între orele 14 şi 22.

 

Sursa foto : www.ctonline.ro

Redacția ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul