Criteriul National

Interese 2020

Interese 2020
februarie 13
16:12 2020

 

Chiar, de ce să n-avem şi noi faliţii noştri? N-ar fi drept! Nu… Mare ai fost Caragiale! Problema este, însă, că dau pe dinafară. Aia e… Capitalismul nostru de doi lei, fără fond şi fără un capital serios s-a dus pe apa sâmbetei, aşa precum a venit. Am închipuit noi de-o REVOLUŢIE, fiindcă trebuia (cui?) şi ne-am trezit peste noapte capitalişti, amăgindu-ne cu minciuna că-n capitalism umblă câinii cu covrigi în coadă? Am închipuit.

Să fie galantarele pline cu marfă, ne amăgeau miniştrii de-atunci, veniţi de pe te miri unde. Să ne uităm la ele, da, şi încă lung, că avem salarii şi pensii de Orient şi preţuri de Occident.

Am satisfăcut noi cu bună ştiinţă orgoliul unor LIDERI de-a fi europeni? L-am satisfăcut. Dar cu ce preţ, Doamne! Ce ne-a adus Europa, mă rog? Datorii, împrumuturi pe care nu le achită nici cinci generaţii de-acum înainte. Dar suntem noi capitalişti? Suntem. Suntem europeni? Suntem. Ruşine! De trei ori ruşine!

Aţi falimentat fabrici şi uzine, aţi lăsat oamenii fără locuri de muncă şi fără pâinea cea de toate zilele numai şi numai pentru a deveni sclavii Occidentului. Asta aţi urmărit. Aveaţi nevoie de o piaţă de desfacere pentru excedentul vostru de marfă şi mai ales  de mână de lucru ieftină în fabrici, pe şantierele de construcţii, în agricultură. Suntem noi căpşunarii Europei? Suntem. Şi pământul nostru gras, fără pereche pe întreaga planetă, a ajuns pârloagă? A ajuns. A fost vândut el pe nimic noilor ciocoi, parveniţilor fără inimă ce nu urmăresc altceva decât profitul? Da!

Ne îmbrăcăm noi de la S.H.? Cumpărăm tot felul de lucruri de la Outlet? Cumpărăm. Dar câţi dintre noi ştiu ce înseamnă, de fapt, aceste chilipiruri care ne satisfac orgoliul, plăcerea de a cumpăra, de a avea, o plăcere viscerală, se pare, de vreme ce s-au înmulţit aceste magazine ca ciupercile după ploaie?  Înseamnă Euro, mii de Euro, fraţilor, pentru o marfă care altfel ar ajunge la solduri, iar în final ar reintra în circuitul de fabricaţie. Dar nu… Românul e econom. El cumpără ieftin, fiindcă e prea sărac, şi apoi  este chiar logic să cumpere de la S.H. un pulover original, chit că nu mai e la modă, decât unul la preţ înzecit, şi făcătură chinezească pe deasupra.

Interese… Interese… De-aşa Europă, lipsă!

Oameni fără inimă şi fără Dumnezeu au vândut şi continuă să vândă ţara şi bogăţiiile ei bucăţică cu bucăţică pozând în mari patrioţi pe când, în fond,  nu sunt  altceva decât nişte hoţi, tâlhari de cea mai joasă speţă.

No comments!

Acest material a fost oferit de catre doamna Neacsu Elena, in exclusivitate pentru platforma media independenta Criteriul National.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Dumitru Fulea

Dumitru Fulea

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul