Criteriul National

Internetul este … salvat?

Internetul este … salvat?
septembrie 29
13:51 2016

Lupta de 5 ani a unor activişti si a unor organizaţii internaţionale cu marile corporații pentru a salva Internetul se pare că dă rezultate!

a

Mai întâi în SUA, apoi în Brazilia și India. Iar săptămâna trecută, un important oficial francez (care și-a schimbat opțiunea de vot în ultimul moment) a făcut următoarea declarație înainte de a anunța noile reglementări UE care garantează un Internet liber pentru 500 de milioane de oameni .

Sebastien Soriano
”Trebuie să recunosc că unele dintre mesajele pe care le-am primit pe Twitter și nu numai m-au emoționat… oamenii îmi cereau să «Salvez Internetul» și să «Opresc atacul corporațiilor»…”. Am simțit nevoia să răspund la apelul lor.”
– Sébastien Soriano, Directorul autorității franceze de reglementare ARCEP

Odată cu anunțarea noilor reglementări, au fost făcute publice și statisticile care arată un număr record de comentarii din partea publicului, de până la 640 pe minut! Cele mai multe dintre ele au fost trimise de membrii Avaaz.

Corporațiile voiau un Internet rapid pentru cei foarte bogați și conexiuni proaste pentru noi ceilalți. Așa că am intrat în luptă pentru a apăra principiul ”neutralității rețelei”: egalitate pentru toți!

A fost o luptă la nivel mondial, care s-a desfășurat pe parcursul a 5 ani, pe 4 continente.

Net Neutrality US

În Statele Unite: 2.5 milioane dintre oameni s-au alăturat senatorului american care a amenințat cu blocarea discuțiilor în timp ce ne citea petiția la pupitrul Senatului! Schimbările legislative au fost abandonate.

 

Net Neutrality India

India

Organizaţia Avaaz colaborează cu organizații naționale și zeci de mii de membri Avaaz din India fac apel la Ministerul Comunicațiilor.

Net Neutrality Brazil

Brazilia

Un număr mare de parlamentari se alătură campaniei noastre, ajutând la adoptarea legii ”Marco Civil”, cea mai ambițioasă lege pentru protejarea Internetului din lume. VICTORIE!

Net Neutrality EU

Europa

Marile firme de telecomunicații au lansat un atac disperat pentru introducerea unor ”portițe” legislative în noile reglementări care garantează neutralitatea rețelei. Am reușit să le oprim. Presa nu relatează de obicei despre veștile bune, dar această știre a făcut valuri. Puteți citi despre această uriașă victorie a societății civile pe site-urile Reuters, Tagesspiegel, Politico, EFE, Euractiv și Wall Street Journal. VICTORIE!

Net Neutrality Media

Miza acestei bătălii a fost foarte mare. Internetul e un instrument important, care dă oamenilor puterea de a se conecta. Prin pierderea neutralității rețelei, puterea ar fi fost direcționată către cei foarte bogați: site-urile lor ar fi mers mai bine și mai repede decât cele ale întreprinderilor mici, bloggerilor sau ale organizațiilor non-profit ca Avaaz.

Dar, din moment ce s-au unit forțele pentru a apăra chiar puterea de a ne conecta, acum neutralitatea rețelei e o condiție de bază pentru Internetul de pretutindeni.

E o rază de speranță pentru întreaga lume, indiferent de problemele cu care ne confruntăm. Pentru că atâta timp cât rămânem uniți și conectați, se poate construi împreună lumea la care visăm cu toții.

Există şi multe mulţumiri şi felicitări celor care au contribuit la câștigarea unor victorii istorice la nivel național: Access Now, Digitale Gesellschaft, DemandProgress, EFF, EDRi, Fight for the Future, FreePress, Gilberto Gil, La Quadrature du Net, MoveOn, Save the Internet, World Wide Web Foundation, The Right to Know și mulți alții!

Sursa foto : internetgratispchp.blogspot.comsecure.avaaz.org

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo