Criteriul National

Întoarcere la viața normală…

Întoarcere la viața normală…
februarie 16
10:47 2017
Vorbim…vorbe !
intoarcere
 
   Fiecare dintre noi e actor și spectator la ceea ce se întâmplă pe Scena publică din România.
 Așa de mult am dorit LIBERTATEA , încât , acum când credem ca o avem, nu mai știm ce să facem cu ea. Devine o povară. Un astfel de sentiment poate explica de ce ne lăsăm manipulați cu ușurință și pornim unii contra altora .Iar, din acest „spectacol „  nu vedem că profită exclusiv „regizorii „.
      De aceea, aș propune să revenim la cele practice și de folos !
 
Ce vedem și auzim neincetat în spațiul public ? 
Lupte, la vedere și în subteran, între Puterile Statului ce pare a avea ca scop dobândirea de catre unii „ACTORI” a cât mai multă Putere !?
 
   Însă…noi, ca spectatori ai acestor „jocuri” cu ce ne alegem ?
De când avem televiziuni de știri ne trăim viața la televizor ; am ajuns atât de dependenți de ecran, încât nu ieșim afară din casă. De aceea nu prea vedem cum e vremea în localitate, dar urmărim pe ecran  „codurile” cu cele trei culori, după care rămânem concentrați pe vorbele cu și despre actorii politici, Feți- frumoși și toată pleiada de Zmei, fascinându-ne lupta dintre Bine și Rau, mai ceva ca-n basme.
   Dificultatea apare însă imediat după aceste imagini, însoțite de vorbe meșteșugite, când observăm că nu țin loc de cină și nici nu putem plăti  cu ele întreținerea locuinței. Ne trezim din visare și, imediat, căutăm vinovații !  Unde ?  Chiar la televizor . Acuzăm pe unul sau pe altul pentru neajunsurile noastre. Tot vorbe , pentru ca a trece la fapte e nevoie de  o stare de liniște, atenție concentrată, gândire practică și VOINȚĂ de a face. 
Dacă acesta este pentru mulți dintre noi o VIAȚĂ IDEALĂ , pentru ce sa ne miram că ne este …rău ?
 
  Pentru a fi mai BINE trebuie să schimbăm și conținutul și natura INFORMAțIILOR pe care le primim . 
CUM ? 
   Ar fi simplu ca să nu mai rămânem pe canalele televiziunilor care ne înveninează în fiecare zi, clipă de clipă. Fara privitori  nu mai au reclame , nu mai au bani cu care să-și susțină afacerea. Îi determinăm astfel să ne dea informații utile, adevărate, nu controlate și fragmentate.
Ca de exemplu :  vine primăvară, vrem să știm ce se întâmplă în agricultură, de care depinde hrana noastră sănătoasă. A sosit vremea ca să înceapă adevărate campanii de  antrenare a mii de voluntari – ONG-uri avem !- pentru acțiuni de împădurire și de instruire a micilor agricultori- numiți FERMIERI . Astfel vor reuși să treacă la fapte și să cultive eficient și organic parcelele pe care le dețin în proprietate.
     Puterea SCHIMBĂRII în BINE stă în fiecare dintre noi.
Să facem Liniște, să fim Atenți la lumea în care trăim și gândind în raport de realități, să găsim calea de a acționa pentru a trăi cu adevărat omenește !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo