Criteriul National

Întoarcere la viața normală…

Întoarcere la viața normală…
februarie 16
10:47 2017
Vorbim…vorbe !
intoarcere
 
   Fiecare dintre noi e actor și spectator la ceea ce se întâmplă pe Scena publică din România.
 Așa de mult am dorit LIBERTATEA , încât , acum când credem ca o avem, nu mai știm ce să facem cu ea. Devine o povară. Un astfel de sentiment poate explica de ce ne lăsăm manipulați cu ușurință și pornim unii contra altora .Iar, din acest „spectacol „  nu vedem că profită exclusiv „regizorii „.
      De aceea, aș propune să revenim la cele practice și de folos !
 
Ce vedem și auzim neincetat în spațiul public ? 
Lupte, la vedere și în subteran, între Puterile Statului ce pare a avea ca scop dobândirea de catre unii „ACTORI” a cât mai multă Putere !?
 
   Însă…noi, ca spectatori ai acestor „jocuri” cu ce ne alegem ?
De când avem televiziuni de știri ne trăim viața la televizor ; am ajuns atât de dependenți de ecran, încât nu ieșim afară din casă. De aceea nu prea vedem cum e vremea în localitate, dar urmărim pe ecran  „codurile” cu cele trei culori, după care rămânem concentrați pe vorbele cu și despre actorii politici, Feți- frumoși și toată pleiada de Zmei, fascinându-ne lupta dintre Bine și Rau, mai ceva ca-n basme.
   Dificultatea apare însă imediat după aceste imagini, însoțite de vorbe meșteșugite, când observăm că nu țin loc de cină și nici nu putem plăti  cu ele întreținerea locuinței. Ne trezim din visare și, imediat, căutăm vinovații !  Unde ?  Chiar la televizor . Acuzăm pe unul sau pe altul pentru neajunsurile noastre. Tot vorbe , pentru ca a trece la fapte e nevoie de  o stare de liniște, atenție concentrată, gândire practică și VOINȚĂ de a face. 
Dacă acesta este pentru mulți dintre noi o VIAȚĂ IDEALĂ , pentru ce sa ne miram că ne este …rău ?
 
  Pentru a fi mai BINE trebuie să schimbăm și conținutul și natura INFORMAțIILOR pe care le primim . 
CUM ? 
   Ar fi simplu ca să nu mai rămânem pe canalele televiziunilor care ne înveninează în fiecare zi, clipă de clipă. Fara privitori  nu mai au reclame , nu mai au bani cu care să-și susțină afacerea. Îi determinăm astfel să ne dea informații utile, adevărate, nu controlate și fragmentate.
Ca de exemplu :  vine primăvară, vrem să știm ce se întâmplă în agricultură, de care depinde hrana noastră sănătoasă. A sosit vremea ca să înceapă adevărate campanii de  antrenare a mii de voluntari – ONG-uri avem !- pentru acțiuni de împădurire și de instruire a micilor agricultori- numiți FERMIERI . Astfel vor reuși să treacă la fapte și să cultive eficient și organic parcelele pe care le dețin în proprietate.
     Puterea SCHIMBĂRII în BINE stă în fiecare dintre noi.
Să facem Liniște, să fim Atenți la lumea în care trăim și gândind în raport de realități, să găsim calea de a acționa pentru a trăi cu adevărat omenește !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro