Criteriul National

Întoarcere la viața normală…

Întoarcere la viața normală…
februarie 16
10:47 2017
Vorbim…vorbe !
intoarcere
 
   Fiecare dintre noi e actor și spectator la ceea ce se întâmplă pe Scena publică din România.
 Așa de mult am dorit LIBERTATEA , încât , acum când credem ca o avem, nu mai știm ce să facem cu ea. Devine o povară. Un astfel de sentiment poate explica de ce ne lăsăm manipulați cu ușurință și pornim unii contra altora .Iar, din acest „spectacol „  nu vedem că profită exclusiv „regizorii „.
      De aceea, aș propune să revenim la cele practice și de folos !
 
Ce vedem și auzim neincetat în spațiul public ? 
Lupte, la vedere și în subteran, între Puterile Statului ce pare a avea ca scop dobândirea de catre unii „ACTORI” a cât mai multă Putere !?
 
   Însă…noi, ca spectatori ai acestor „jocuri” cu ce ne alegem ?
De când avem televiziuni de știri ne trăim viața la televizor ; am ajuns atât de dependenți de ecran, încât nu ieșim afară din casă. De aceea nu prea vedem cum e vremea în localitate, dar urmărim pe ecran  „codurile” cu cele trei culori, după care rămânem concentrați pe vorbele cu și despre actorii politici, Feți- frumoși și toată pleiada de Zmei, fascinându-ne lupta dintre Bine și Rau, mai ceva ca-n basme.
   Dificultatea apare însă imediat după aceste imagini, însoțite de vorbe meșteșugite, când observăm că nu țin loc de cină și nici nu putem plăti  cu ele întreținerea locuinței. Ne trezim din visare și, imediat, căutăm vinovații !  Unde ?  Chiar la televizor . Acuzăm pe unul sau pe altul pentru neajunsurile noastre. Tot vorbe , pentru ca a trece la fapte e nevoie de  o stare de liniște, atenție concentrată, gândire practică și VOINȚĂ de a face. 
Dacă acesta este pentru mulți dintre noi o VIAȚĂ IDEALĂ , pentru ce sa ne miram că ne este …rău ?
 
  Pentru a fi mai BINE trebuie să schimbăm și conținutul și natura INFORMAțIILOR pe care le primim . 
CUM ? 
   Ar fi simplu ca să nu mai rămânem pe canalele televiziunilor care ne înveninează în fiecare zi, clipă de clipă. Fara privitori  nu mai au reclame , nu mai au bani cu care să-și susțină afacerea. Îi determinăm astfel să ne dea informații utile, adevărate, nu controlate și fragmentate.
Ca de exemplu :  vine primăvară, vrem să știm ce se întâmplă în agricultură, de care depinde hrana noastră sănătoasă. A sosit vremea ca să înceapă adevărate campanii de  antrenare a mii de voluntari – ONG-uri avem !- pentru acțiuni de împădurire și de instruire a micilor agricultori- numiți FERMIERI . Astfel vor reuși să treacă la fapte și să cultive eficient și organic parcelele pe care le dețin în proprietate.
     Puterea SCHIMBĂRII în BINE stă în fiecare dintre noi.
Să facem Liniște, să fim Atenți la lumea în care trăim și gândind în raport de realități, să găsim calea de a acționa pentru a trăi cu adevărat omenește !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo