Criteriul National

Intre ciocan si nicovala, Ponta sustine doar verbal dublarea alocatiilor pentru copii! Contra-editorial

mai 20
12:29 2015

alocatii

  Victor Ponta a spus miercuri, in sedinta de guvern, ca sustine dublarea alocatiilor pentru toti copiii, dupa care a schimbat macazul si a avertizat ca masura va produce un impact bugetar de 1,8 miliarde de lei pe an, bani pe care tot Executivul condus de el va trebuie sa ii gaseasca.

 

Parca avem senzatia ca retraim acele „glorioase” timpuri , atunci cand , de la acel balcon celebru ni se promiteau „mariri de 100 de lei”. Acum, ciclicitatea acestor fapte prinde noi si noi fatete, care mai de care mai „vii” si „colorate”.

In lumina reflectoarelor straluceste un premier cu un apetit crescand pentru popularitate si avid de a-si pastra scaunul ce se clatina vazand cu ochii! Dupa sarabanda de esecuri si nominalizari nefericite ale ministrilor propusi de vreo 3 cabinete incoace, bruma de popularitate a acestui premier tinde sa se evapore asemeni unui abur!

Dar este vorba de „colosala” suma de 84 de ron per alocatie pentru copii. Acum, fara sa par carcotas sau veninos, cred ca de banii acestia se poate ajunge la performanta de a se arunca o mana de nisip pe autostrazile construite de acest „mare” patriot si sef de stat- Il Dottore Ponta, sau se poate pune un fir de iarba pe stadionul din Craiova – acela nou, cu bani ce vin tocmai de-acolo, de la buget.

Dar e clar, fara drept de apel sau comentariu! Daca pana cum n-ati inteles!

Copiii de pe-aici n-au nevoie de alocatie. Ei au acea mandrie ca-s romani si ca traiesc intr-o tara guvernata de un Mitoman ce se „zbate” si se „sacrifica” in interesul celor din anturajul lui! CA DOAR PENTRU TARA SI POPOR A AVUT DOAR de dat declaratii si masuri populiste, de moment!

Totusi aceasta masura sociala ar fi trebuit sa fie una de importanta nationala, strategica, de grad 0 si nu una care sa fie „aruncata” si dezbatuta dupa ce „alesii” si-au votat niste pensii „regesti”care nu se justifica deloc , numai daca ne uitam la cat de mult bine si la cat „lapte si miere” am primit de la ei…

Si, revenind la figurina „legendara” a acestui premier parca avem un deja-vu! Aduceti-va aminte de acele „fapte de glorie” in care tocmai el sustinea legea ca parlamentar dar nu o aplica ca prim ministru…Ca sa nu zic c-ar fi un obicei repetat,tipic pentru caracterul sau…

Initiativa celor de la Salvati Copiii e cu atat mai necesara cu cat peste 48% dintre copii se afla la limita saraciei. Romania se afla pe locul doi in Uniunea Europeana, dupa Bulgaria. De altfel, e cunoscuta situatia familiilor sarace, mai ales cele din Moldova, unde parintii traiesc din alocatiile copiilor.

Sa speram doar ca cei de la Camera Deputatilor vor fi constienti de importanta acestui proiect de lege si nu il vor lasa in sertare luni de zile.

 

Sursa foto : metropotam.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo