Criteriul National

Intre ciocan si nicovala, Ponta sustine doar verbal dublarea alocatiilor pentru copii! Contra-editorial

mai 20
12:29 2015

alocatii

  Victor Ponta a spus miercuri, in sedinta de guvern, ca sustine dublarea alocatiilor pentru toti copiii, dupa care a schimbat macazul si a avertizat ca masura va produce un impact bugetar de 1,8 miliarde de lei pe an, bani pe care tot Executivul condus de el va trebuie sa ii gaseasca.

 

Parca avem senzatia ca retraim acele „glorioase” timpuri , atunci cand , de la acel balcon celebru ni se promiteau „mariri de 100 de lei”. Acum, ciclicitatea acestor fapte prinde noi si noi fatete, care mai de care mai „vii” si „colorate”.

In lumina reflectoarelor straluceste un premier cu un apetit crescand pentru popularitate si avid de a-si pastra scaunul ce se clatina vazand cu ochii! Dupa sarabanda de esecuri si nominalizari nefericite ale ministrilor propusi de vreo 3 cabinete incoace, bruma de popularitate a acestui premier tinde sa se evapore asemeni unui abur!

Dar este vorba de „colosala” suma de 84 de ron per alocatie pentru copii. Acum, fara sa par carcotas sau veninos, cred ca de banii acestia se poate ajunge la performanta de a se arunca o mana de nisip pe autostrazile construite de acest „mare” patriot si sef de stat- Il Dottore Ponta, sau se poate pune un fir de iarba pe stadionul din Craiova – acela nou, cu bani ce vin tocmai de-acolo, de la buget.

Dar e clar, fara drept de apel sau comentariu! Daca pana cum n-ati inteles!

Copiii de pe-aici n-au nevoie de alocatie. Ei au acea mandrie ca-s romani si ca traiesc intr-o tara guvernata de un Mitoman ce se „zbate” si se „sacrifica” in interesul celor din anturajul lui! CA DOAR PENTRU TARA SI POPOR A AVUT DOAR de dat declaratii si masuri populiste, de moment!

Totusi aceasta masura sociala ar fi trebuit sa fie una de importanta nationala, strategica, de grad 0 si nu una care sa fie „aruncata” si dezbatuta dupa ce „alesii” si-au votat niste pensii „regesti”care nu se justifica deloc , numai daca ne uitam la cat de mult bine si la cat „lapte si miere” am primit de la ei…

Si, revenind la figurina „legendara” a acestui premier parca avem un deja-vu! Aduceti-va aminte de acele „fapte de glorie” in care tocmai el sustinea legea ca parlamentar dar nu o aplica ca prim ministru…Ca sa nu zic c-ar fi un obicei repetat,tipic pentru caracterul sau…

Initiativa celor de la Salvati Copiii e cu atat mai necesara cu cat peste 48% dintre copii se afla la limita saraciei. Romania se afla pe locul doi in Uniunea Europeana, dupa Bulgaria. De altfel, e cunoscuta situatia familiilor sarace, mai ales cele din Moldova, unde parintii traiesc din alocatiile copiilor.

Sa speram doar ca cei de la Camera Deputatilor vor fi constienti de importanta acestui proiect de lege si nu il vor lasa in sertare luni de zile.

 

Sursa foto : metropotam.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo