Criteriul National

INTRE DELASARE, FARISEISM SI ISTERIE E ..DOAR UN PAS! Contra-editorial

iulie 22
17:18 2015

 

 ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL CONFESIV, SENTIMENTAL DAR SI MILITANT!

 O isterie mediatica de necrezut ce vizeaza  cazul scandalului fetei violate din Vaslui atinge dimensiuni de-a dreptul neasteptate. In acest scenariu in care „evolueaza” abrupt personaje care nu au nici o legatura cu subiectul se intampla lucruri de-a dreptul aiuritoare.

cei-sapte-violatori

Iar toata aceasta isterie mediatica din jurul nefericitului caz al fetei violate atinge cote impresionante!

Ca de exemplu, anumite persoane sunt somate public sa faca declaratii.

Tot rasfoind si documentandu-ma din revista presei centrale am aflat ca tocmai ziarul Adevarul se intreaba oarecum retoric… „De ce tace Patriarhul Danut?”.

Cuvintele,decenta si comentariile sunt de prisos. ..Totusi, in actuala fierbere a unor asa zisi „oameni de bine”, am ajuns sa credem ca toata tara aceasta face front comun si, asemeni unei alte figuri pe de-antregul…”reprezentative” ca aceea a Danei Grecu (moderatoare Antena 3) , ajungem sa ii cerem sotiei presedintelui – Carmen Iohannis sa fie „un far” care ar putea „ghida o natie spre decenta si dreptate”.

dana-grecu
Reamintesc faptul ca Dana Grecu a postat pe contul sau de Facebook o scrisoare deschisa catre „Prima Doamna”, cu urmatorul continut:

„Dna Carmen Iohannis,

Sunt un ziarist modest, usor patimas. Sincer cu oamenii carora ma adresez. Sincer, cu orice pret. Am doi copii. Nu-s meritul meu. Asa a vrut Dumnezeu. Ma simt incurcata si dezarmata. Doamna Iohannis, as vrea sa ma sfatuiti cum sa le spun copiilor mei ca , in tara in care dumneavoastra sunteti prima doamna, o fata este violata iar violatorii sunt liberi pe strazi. Si, peste toate, ca dvs taceti. De fapt, durerea mea este ca dumneavoastra taceti. Ca aveti puterea sa va revoltati si nu o faceti. Ca revolta dvs ar putea ghida o natie spre decenta si dreptate. Ca un far. E furtuna, doamna Iohannis, in tara in care dvs nu vreti sa fiti far! Prima doamna trebuie sa vrea mai mult de la ea decat o garderoba intesata cu haine de plimbat prin lume! Va implor, iesiti din garderoba! Dati un semn! Aprindeti lumina! E timpul!”

Antena 3 nu se opreste insa aici. Televiziunea de stiri a decis ca moderatorii si prezentatorii postului sa poarte o cocarda alba in semn de solidaritate „cu victimele abuzurilor de toate felurile”. Iar Dan Voiculescu, fondatorul postului (condamnat la 10 de inchisoare pentru coruptie), le bate obrazul senatorilor pentru ca ar fi respins o propunere mai veche prin care acesta cerea cresterea limitelor pedepselor pentru viol.

Pe de alta parte, Mihai Copaceanu, blogger Adevarul, a publicat un articol cu titlul „De ce tace Patriarhul Danut?”, in care il acuza pe seful Bisericii Ortodoxe Romane pentru ca tace in acest scandal. Autorul sustine ca patriarhul trebuie sa ia atitudine pe motiv ca judetul Vaslui este unul dintre cele mai atasate de religia ortodoxa si da exemplu pozitia unor biserici din strainatate in cazuri similare.

autocefalie
Ceea ce mi se pare a fi total denaturat, chiar insolent la adresa BOR ca institutie…il reprezinta faptul ca ziarul a postat articolul pe prima pozitie in varianta online.

 

Din punctul meu de vedere aceasta isterie este una cat de cat justificata, tinand cont de faptul ca speta este data de aceasta anomalie in care Justitia ii considera demni de… a trai in societate LIBERI pe cei sapte violatori, pe cele sapte bestii…

Totusi, ma surprinde faptul ca, din neant apar „salvatorii” ce au ca si scop subminarea a ceea ce a mai ramas din… Justitia autohtona!

Invaluiti intr-o retorica deosebit de atragatoare, acestia manevreaza cuvantul si, in disperarea lor dupa rating incearca sa induca populatiei setate si cam delasatoare, anumite infuzii de lacrimogenism si de unele notiuni ce vizeaza un anume fel de…  solidaritate cu puternic iz de-a dreptul fatarnic!

Mai mult decat atat, in totalitatea lor ei vin chiar cu „solutii” paralele si „echidistante” care au mai multe roluri: substituirea justitiei ca si factor de echilibru in societate, denigrarea justitiei – procurori si judecatori, spoirea in Feti Frumosi si in Ilene Cosanzene ale celor care arata cu degetul ACEASTA MARSAVIE!

Adevărul e că, prin acest SCANDAL iscat cu Vasluiul, corpul magistraților din România s-a decredibilizat in fata  societații civile !

justitia-ca-tarfa

Măcar dacă se inflama respectiva societate intr-un caz de abuz iscat din gravă eroare judiciară cum au fost cazurile Țundrea sau Rarinca…Nu de alta, dar mai speram şi noi intr-un viitor luminos in care  magistrații să se aplece cu maximă responsabilitate asupra dosarului din față!

Acum tot scandalul e generat de un abuz de clemență din partea magistraților când au aplicat măsura procedurală a judecării suspecților in libertate ! Dezvoltând ideea  rezultă aceasta : societatea românească e pur şi simplu inertă la abuzuri, dar se inflamează la cote maxime când vreo instantă săvârşeste incalificabilul păcat al clementei sau dă curs accidental funcționării prezumpției de nevinovăție până la judecarea primului termen al procesului !

Asta e, domnilor magistrați, nu putem nega ce e evident : ați incasat un pumn in gură din partea a peste treisute de mii de români !!! E regretabil dar aveti grija de azi inainte cum judecati!

Nu de alta, dar ar cam trebui sa fiti demni si cinstiti cu voi insiva…Si, cu toate ca nu-mi place v-as recomanda imperios să fiți mai open-mind domnilor judecători!

justitie

Cand ai de-a face cu aceste evidente, oare cum anume sa ai zero toleranță, zero clemență, zero prezumptie de nevinovătie? Acum se judecă un caz de viol  in care cei sapte implicati dovediti si culpabilizati făra premeditare au ajuns …oameni liberi!

Domnilor judecători, ori de câte ori vedeti pe careva la bară privindu-vă insistent in ochi parcă implorându-vă mila, presupuneți că in fața dumneavoastră stă unul din cei peste trei sute mii de semnatari ai petiției care prin demersul lor semnalează că asta işi doresc şi nimic altceva: clemență zero cu infractorii !

 Clemență zero să le acordați de azi inainte, domnilor magistrați, fiindcă nici gloata  nu o să vă acorde nici clemență şi nici prezumpție de nevinovătie când nişte… activişti de presă vă vor arunca pe mâna ei dacă veți mai păcătui…

Asa sa v-ajute si sa va rasplateasca Bunul Dumnezeu pentru absolut tot ceea ce ati facut!

Sursa foto : danuttanase.wordpress.comromanicablues.wordpress.comwww.revistaortodoxa.rowww.nasul.tv

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro