Criteriul National

INTRE DISPERARE, DORINTA DE A NE FACE AUZITI SI FATARNICIA AUTORITATILOR DIN CONSTANTA – Contra-editorial

august 05
12:51 2015

 

Acum doua luni nu imi inchipuiam ca raul sa se propage si sa fie atat de rau. Negrul se face gri, uratul nu mai e la fel de hidos ca in timpul anului, iar Aghiuta nu e atat de gri e …fatarnic pana la proba in care el nu poate fi inca…dovedit!

Ca in orice alta poveste, Aghiuta pune presiune si isi ia prerogative punand stapanire pe sufletele innegrite, fanfaronade si pline de emfaza, de acel vatamator ego, asa cum se afla si in actuala administratie locala din Constanta! Asemeni unei molime se instaleaza in fiecare dintre acestia si leapada starea de sarbatoare. Si, in aproape fiecare functionar, in fiecare slujbas devotat acestui Sistem isi ridica…vocea metalica…

aghiuta_by_kiiv-d3iakliNumai ca pentru ca unii aceste lucruri nu se pot intampla deoarece ei nu se lasa furati de valul de bunatate si de intelegere care ne acopera in timpurile acestea.

Unii continua sa fure si sa insele. Unii chiar profita de aceste momente de relaxare pentru a specula. Profitand de neatentia marelui public micii gainari incep sa-si faca de cap. Si tot in aceasta perioada autoritatile profita din plin pentru a se strecura , pentru a elimina de pe agenda diferite probleme care au starnit controverse de-a lungul anilor!

Pentru constanteni problemele exista insa , atunci cand oameni de buna credinta, scoliti prin strainatate vin si isi dau interesul , nimeni sau nimic nu –I pot opri in a le…pune piedici, in a –I desconsidera, in a munci sute de ore gratis…

Statul mafiotizat metamorfozat in aceste unelte mefistofelice in care Aghiuta si-a lasat cu atentie si parcimonie innacuta ghearele se manifesta refractor!E un fel de monstru nascut care asteapta ca cineva sa-i mai dea viata si se agata de false motive, de atitudini delasatoare si de vorbe frumos cosmetizate ce “dau bine” pe sticla sau in cadrul conferintelor publice…

De mai bine de trei luni de zile proiectul Velo ramane o enigma totala. Nu a fost luat in considerare niciodata, nu s-au alocat fonduri, cu toate ca planurile conceptuale exista!

Si, in aceasta stare de fapt, populatia traieste spasmodic, inghesuita, iritata (sau nu), imbacsita si suferind de multe alte probleme ce sufoca aceasta urbe… Nu stiu daca aceasta conditie mizera ar trebui s-o acceptam ca atare!

Nu cred ca meritam acest tratament “preferential”, care mie personal mi se pare o sfidare pana la capat , profund si unilateral deplasata ce se incadreaza in ansamblul multor alte lucruri ce se fac de mantuiala sub actuala conducere “luminata”…

fagadau_02De fapt , mai mult ca sigur ei profita de relaxarea generala din aceasta perioada si lasa lucrurile in continuare sa fie ca si …inainte!

Oare , daca ne-am privi in oglinda, daca ne-am intreba sincer, am fi in stare sa cerem autoritatilor sa intervina in sprijinul unor oameni ce-si doresc sa rezolve problemele reale, . Iar Constanta are o multime de probleme urgente care asteapta sa fie rezolvate.

Si banuielile ne pot conduce spre situatii neplacute. Sau poate ca pntru autoritati aceasta pista nu reprezinta o prioritate pentru comunitate?

Dar in acest caz edilii au o problema mult mai grava.Lipsa de implicare coroborata cu acel infamy dispret…Da, stimabililor,,,. Dispret fata de cei care i-au trimis sa administreze orasul si care sunt tratati de sus de niste oameni care cred ca functiile vremelnice pe care le ocupa le dau dreptul de a fi …nesimtiti.

Surse foto : deviant-catalyst.appspot.com, www.ziuaconstanta.ro,

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo