Criteriul National

INTRE DISPERARE, DORINTA DE A NE FACE AUZITI SI FATARNICIA AUTORITATILOR DIN CONSTANTA – Contra-editorial

august 05
12:51 2015

 

Acum doua luni nu imi inchipuiam ca raul sa se propage si sa fie atat de rau. Negrul se face gri, uratul nu mai e la fel de hidos ca in timpul anului, iar Aghiuta nu e atat de gri e …fatarnic pana la proba in care el nu poate fi inca…dovedit!

Ca in orice alta poveste, Aghiuta pune presiune si isi ia prerogative punand stapanire pe sufletele innegrite, fanfaronade si pline de emfaza, de acel vatamator ego, asa cum se afla si in actuala administratie locala din Constanta! Asemeni unei molime se instaleaza in fiecare dintre acestia si leapada starea de sarbatoare. Si, in aproape fiecare functionar, in fiecare slujbas devotat acestui Sistem isi ridica…vocea metalica…

aghiuta_by_kiiv-d3iakliNumai ca pentru ca unii aceste lucruri nu se pot intampla deoarece ei nu se lasa furati de valul de bunatate si de intelegere care ne acopera in timpurile acestea.

Unii continua sa fure si sa insele. Unii chiar profita de aceste momente de relaxare pentru a specula. Profitand de neatentia marelui public micii gainari incep sa-si faca de cap. Si tot in aceasta perioada autoritatile profita din plin pentru a se strecura , pentru a elimina de pe agenda diferite probleme care au starnit controverse de-a lungul anilor!

Pentru constanteni problemele exista insa , atunci cand oameni de buna credinta, scoliti prin strainatate vin si isi dau interesul , nimeni sau nimic nu –I pot opri in a le…pune piedici, in a –I desconsidera, in a munci sute de ore gratis…

Statul mafiotizat metamorfozat in aceste unelte mefistofelice in care Aghiuta si-a lasat cu atentie si parcimonie innacuta ghearele se manifesta refractor!E un fel de monstru nascut care asteapta ca cineva sa-i mai dea viata si se agata de false motive, de atitudini delasatoare si de vorbe frumos cosmetizate ce “dau bine” pe sticla sau in cadrul conferintelor publice…

De mai bine de trei luni de zile proiectul Velo ramane o enigma totala. Nu a fost luat in considerare niciodata, nu s-au alocat fonduri, cu toate ca planurile conceptuale exista!

Si, in aceasta stare de fapt, populatia traieste spasmodic, inghesuita, iritata (sau nu), imbacsita si suferind de multe alte probleme ce sufoca aceasta urbe… Nu stiu daca aceasta conditie mizera ar trebui s-o acceptam ca atare!

Nu cred ca meritam acest tratament “preferential”, care mie personal mi se pare o sfidare pana la capat , profund si unilateral deplasata ce se incadreaza in ansamblul multor alte lucruri ce se fac de mantuiala sub actuala conducere “luminata”…

fagadau_02De fapt , mai mult ca sigur ei profita de relaxarea generala din aceasta perioada si lasa lucrurile in continuare sa fie ca si …inainte!

Oare , daca ne-am privi in oglinda, daca ne-am intreba sincer, am fi in stare sa cerem autoritatilor sa intervina in sprijinul unor oameni ce-si doresc sa rezolve problemele reale, . Iar Constanta are o multime de probleme urgente care asteapta sa fie rezolvate.

Si banuielile ne pot conduce spre situatii neplacute. Sau poate ca pntru autoritati aceasta pista nu reprezinta o prioritate pentru comunitate?

Dar in acest caz edilii au o problema mult mai grava.Lipsa de implicare coroborata cu acel infamy dispret…Da, stimabililor,,,. Dispret fata de cei care i-au trimis sa administreze orasul si care sunt tratati de sus de niste oameni care cred ca functiile vremelnice pe care le ocupa le dau dreptul de a fi …nesimtiti.

Surse foto : deviant-catalyst.appspot.com, www.ziuaconstanta.ro,

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro