Criteriul National

INTRE FOCUL PURIFICATOR SI… PLANUL DE AUSTERITATE IMPUS – Contra-editorial

iulie 17
19:42 2015

 

 Motto -„Focul întăreşte întotdeauna ceea ce nu poate distruge.” Oscar Wilde

 ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL CONFESIV, SENTIMENTAL DAR SI MILITANT!

Caricatura-crisis-europa-recortes

Recent Grecia a cerut ajutorul unor tari europene pentru a stinge cat mai repede puternicele incendii de vegetatie din apropiere de Atena si din sudul Peloponezului, la 300 de kilometri de capitala tarii.

Nu este deloc o gluma sau o alerta venita din neant! Chiar, cu riscul de a merge mai departe , as indrazni sa subliniez o idee ce poate avea implicatii mai profunde, subliminale- focul este elementul purificator ce are intotdeauna darul de a crea!

Insa, de la realitate la filosofie este o cale foarte lunga ! Si aceasta se cuantifica in modul in care se poate izbavi aceasta tara crestin-ortodoxa…

Bineinteles, resorturile, pacatele realizate de catre guvernanti, de catre populatie nu sunt de colo, nu sunt de lepadat…S-a ajuns insa, la un anumit nivel in care, peste tot in lume Grecia sa fie data ca si un exemplu negativ.Iar acest lucru, propagat de media are darul de a infesta mintile si sufletele multora…

Bineinteles, ca si tanar, ca si artist,  ma dezic de acest trend deoarece, frumusetea, demnitatea, onestitatea constituie pentru mine virtutile necesare in a le promova si a le arata, atat cat m-as pricepe si eu…

Totusi, revenind la elementul foc, unul nedorit ce a aparut in poate una dintre cele mai delicate momente, as mai avea ceva de precizat!

Inchipuiti-va ca, pentru a controla flacarile , incendiile …mediul inconjurator este ingreunat si totodata influentat  de vant si de temperaturile ridicate, iar de aceea se explica acum de ce unii locuitori din Atena au inceput sa-si paraseasca locuintele dupa ce un fum gros a invaluit orasul.

lakonia_fire_33474900

Iar aceasta calamitate vine dupa ce Bundestagul, reunit în sesiune extraordinară, a aprobat planul destinat Greciei.Asemeni unor semne divine, Bundestagul a convocat o şedinţă extraordinară pe această temă, în pofida vacanţei parlamentare.

Si, aici credeti ca tocmai Angela Merkel le-a spus parlamentarilor germani că Grecia este dispusă să colaboreze cu creditorii europeni şi că a demonstrat angajamentul de a continua reformele?

….

 

Amintiti-va de liderii zonei euro ce au ajuns pe 13 iulie, la un acord cu partea elenă pentru negocierea unui al treilea program de asistenţă financiară, care să permită rămânerea Greciei în zona euro.

De acum inacolo, Grecia şi-a asigurat restructurarea datoriilor şi finanţarea pe termen mediu în cadrul unei pachet în valoare de 86 de miliarde de euro .Acordul este dificil insa actorul, dictatorul Tsipras crede ca doar asa se poate  evita un plan de strangulare financiară şi de prăbuşire a sistemului bancar.

În această bătălie dură, nimeni nu a reuşit să obţinem restructurarea datoriilor…Poate fi doar un basm prost alcatuit in care Grecia se zbate in saracie ,deoarece are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).

Sa nu ma acuzati c-as fi deviat de la aceste coordonate amintite in titlu..Dar, prea pare  o incercare perfect gandita si planificata de niste „baieti ” ce se dau si destepti!

Daca aduceti contra-argumente, atunci cum anume va explicati ascensiunea si felul in care au ajuns Syriza la putere sau modul in care „au bagat” grecii batul prin gard Troicii?

Caricatura internationala

Bineinteles, acum nu trebuie sa facem rabat sau sa cautam explicatii logice, insa scenele cu demisia ministrului de finante, motivele demisiei alaturi de primul pachet mai „bland” imi tot dau idei dintre cele mai diverse…

 

Inlaturandu-le am ajuns la o constatare! Poporul grec a devenit de fapt o „jucarie” in mana acestor malefici (pentru moment), insa doar o mica parte din el continua lupta de rezistenta, de gherila!

 

Evolutia ulterioara , atent planificata a acestor camatari ma determina sa cred ca, pana la urma , partial le-a..cam iesit !

Criza sociala a inceput sa fie si una psihologica deoarece, impactul provocat de aceste evenimente – trebuie implementat pana la urmarile ulterioare, pana la efectele lor!

Cum parlamentul grec s-a ratoit sa apere poporul dar pana la urma a fost nevoit sa cedeze, scenariul pica prost!

Aiurea… De la inceput, aceasta diversiune a fost pusa in scena de parca ar fi provocat o Revolutie. Asa s-a dorit, fara doar si poate! Mai mult ca sigur ca, in timp elenii vor avea posibilitatea sa rumege ideea si chiar sa se impace cu ea.

Fara a fi ironic,sunt de parere ca,daca mai tinea faza cu bancomatele vreo 3 luni ,peste 50% chiar ar fi sustinut masurile din convingere.
Totul pare un proiect bine gandit in faza de realizare .Genial e putin spus…Maleficii s-au folosit de toate mijloacele posibile si imposibile…

Si acum, poate ca intelegeti de ce anume ma implic si scriu de mai bine de doua luni contra-editoriale pe aceasta tema…

sah

Da, stimabililor,noi suntem masa. Conducatorii tarilor, presedintii si premierii sunt figurile mai importante, ca niste piese pe tabla de sah. Numai ca stau, in faza de..a deschide meciul!

 Intrebarea pe final ar „suna” asa..Oare cine joaca? N-ar fi timpul sa stim si noi?

 

Surse foto : www.romaniatv.netjurnalul.roalumnos.unir.netwww.sitas.org

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro