Criteriul National

INTRE FOCUL PURIFICATOR SI… PLANUL DE AUSTERITATE IMPUS – Contra-editorial

iulie 17
19:42 2015

 

 Motto -„Focul întăreşte întotdeauna ceea ce nu poate distruge.” Oscar Wilde

 ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL CONFESIV, SENTIMENTAL DAR SI MILITANT!

Caricatura-crisis-europa-recortes

Recent Grecia a cerut ajutorul unor tari europene pentru a stinge cat mai repede puternicele incendii de vegetatie din apropiere de Atena si din sudul Peloponezului, la 300 de kilometri de capitala tarii.

Nu este deloc o gluma sau o alerta venita din neant! Chiar, cu riscul de a merge mai departe , as indrazni sa subliniez o idee ce poate avea implicatii mai profunde, subliminale- focul este elementul purificator ce are intotdeauna darul de a crea!

Insa, de la realitate la filosofie este o cale foarte lunga ! Si aceasta se cuantifica in modul in care se poate izbavi aceasta tara crestin-ortodoxa…

Bineinteles, resorturile, pacatele realizate de catre guvernanti, de catre populatie nu sunt de colo, nu sunt de lepadat…S-a ajuns insa, la un anumit nivel in care, peste tot in lume Grecia sa fie data ca si un exemplu negativ.Iar acest lucru, propagat de media are darul de a infesta mintile si sufletele multora…

Bineinteles, ca si tanar, ca si artist,  ma dezic de acest trend deoarece, frumusetea, demnitatea, onestitatea constituie pentru mine virtutile necesare in a le promova si a le arata, atat cat m-as pricepe si eu…

Totusi, revenind la elementul foc, unul nedorit ce a aparut in poate una dintre cele mai delicate momente, as mai avea ceva de precizat!

Inchipuiti-va ca, pentru a controla flacarile , incendiile …mediul inconjurator este ingreunat si totodata influentat  de vant si de temperaturile ridicate, iar de aceea se explica acum de ce unii locuitori din Atena au inceput sa-si paraseasca locuintele dupa ce un fum gros a invaluit orasul.

lakonia_fire_33474900

Iar aceasta calamitate vine dupa ce Bundestagul, reunit în sesiune extraordinară, a aprobat planul destinat Greciei.Asemeni unor semne divine, Bundestagul a convocat o şedinţă extraordinară pe această temă, în pofida vacanţei parlamentare.

Si, aici credeti ca tocmai Angela Merkel le-a spus parlamentarilor germani că Grecia este dispusă să colaboreze cu creditorii europeni şi că a demonstrat angajamentul de a continua reformele?

….

 

Amintiti-va de liderii zonei euro ce au ajuns pe 13 iulie, la un acord cu partea elenă pentru negocierea unui al treilea program de asistenţă financiară, care să permită rămânerea Greciei în zona euro.

De acum inacolo, Grecia şi-a asigurat restructurarea datoriilor şi finanţarea pe termen mediu în cadrul unei pachet în valoare de 86 de miliarde de euro .Acordul este dificil insa actorul, dictatorul Tsipras crede ca doar asa se poate  evita un plan de strangulare financiară şi de prăbuşire a sistemului bancar.

În această bătălie dură, nimeni nu a reuşit să obţinem restructurarea datoriilor…Poate fi doar un basm prost alcatuit in care Grecia se zbate in saracie ,deoarece are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).

Sa nu ma acuzati c-as fi deviat de la aceste coordonate amintite in titlu..Dar, prea pare  o incercare perfect gandita si planificata de niste „baieti ” ce se dau si destepti!

Daca aduceti contra-argumente, atunci cum anume va explicati ascensiunea si felul in care au ajuns Syriza la putere sau modul in care „au bagat” grecii batul prin gard Troicii?

Caricatura internationala

Bineinteles, acum nu trebuie sa facem rabat sau sa cautam explicatii logice, insa scenele cu demisia ministrului de finante, motivele demisiei alaturi de primul pachet mai „bland” imi tot dau idei dintre cele mai diverse…

 

Inlaturandu-le am ajuns la o constatare! Poporul grec a devenit de fapt o „jucarie” in mana acestor malefici (pentru moment), insa doar o mica parte din el continua lupta de rezistenta, de gherila!

 

Evolutia ulterioara , atent planificata a acestor camatari ma determina sa cred ca, pana la urma , partial le-a..cam iesit !

Criza sociala a inceput sa fie si una psihologica deoarece, impactul provocat de aceste evenimente – trebuie implementat pana la urmarile ulterioare, pana la efectele lor!

Cum parlamentul grec s-a ratoit sa apere poporul dar pana la urma a fost nevoit sa cedeze, scenariul pica prost!

Aiurea… De la inceput, aceasta diversiune a fost pusa in scena de parca ar fi provocat o Revolutie. Asa s-a dorit, fara doar si poate! Mai mult ca sigur ca, in timp elenii vor avea posibilitatea sa rumege ideea si chiar sa se impace cu ea.

Fara a fi ironic,sunt de parere ca,daca mai tinea faza cu bancomatele vreo 3 luni ,peste 50% chiar ar fi sustinut masurile din convingere.
Totul pare un proiect bine gandit in faza de realizare .Genial e putin spus…Maleficii s-au folosit de toate mijloacele posibile si imposibile…

Si acum, poate ca intelegeti de ce anume ma implic si scriu de mai bine de doua luni contra-editoriale pe aceasta tema…

sah

Da, stimabililor,noi suntem masa. Conducatorii tarilor, presedintii si premierii sunt figurile mai importante, ca niste piese pe tabla de sah. Numai ca stau, in faza de..a deschide meciul!

 Intrebarea pe final ar „suna” asa..Oare cine joaca? N-ar fi timpul sa stim si noi?

 

Surse foto : www.romaniatv.netjurnalul.roalumnos.unir.netwww.sitas.org

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo