Criteriul National

Între iluzii și real

Între iluzii și real
ianuarie 18
16:43 2017
Să învățăm să citim Lumea !
r
   Traim in lume si „Lumea ” este chiar asa cum NOI  o gandim si o punem in miscare.   Pare un adevar cunoscut, insa nesocotit de toti. Eu nu sunt ca ceilalti; mie nu mi se poate intampla asa ceva , auzim frecvent. 
   Sa ne oprim la o situatie prezenta   in  randul tinerilor. 
Iata : mai mult de jumatate din tinerii care termina liceul urmeaza cursuri universitare sau scoli postliceale, cu speranta vaga ca asa vor gasi de lucru. E drept ca majoritatea nu aprofundeaza ceea ce invata, poate nici nu trebuie, vazand ca lectiile sunt ca intr-o poveste, fara corespondent in viata reala. Cu toate acestea, sprijiniti de „parinti orgoliosi” vor sa se aleaga cu o diploma, doar de aceea au dat banii. Cu atat vor ramane cei care privesc studiile astfel !
 
  Nu vrem, nu putem sau si vrem si putem sa intelegem Schimbarea Schimbarilor din lumea actuala, dar nu ne pasa ?
 
   PROFESORI , care mai aveti buna-credinta, invatati discipolii sa citeasca Lumea in care traim !
  Dezorientarea tinerilor cu stiinta este cauza vietii fara speranta, a parasirii tarii catre oriunde se poate munci.
 
   Parinti ! Renunta-ti la ambitiile desarte ! Finantati numai cunoasterea care-i va asigura copilului dvs. independenta economica  ! Munca efectiva il va trezi si va intelege de la „profesorul emerit”-NEVOIA- ca scoala nu-i loc de joaca, ci laborator unde invatam sa citim „Lumea „.
Sursa foto Damaideparte.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo