Criteriul National

Între iluzii și real

Între iluzii și real
ianuarie 18
16:43 2017
Să învățăm să citim Lumea !
r
   Traim in lume si „Lumea ” este chiar asa cum NOI  o gandim si o punem in miscare.   Pare un adevar cunoscut, insa nesocotit de toti. Eu nu sunt ca ceilalti; mie nu mi se poate intampla asa ceva , auzim frecvent. 
   Sa ne oprim la o situatie prezenta   in  randul tinerilor. 
Iata : mai mult de jumatate din tinerii care termina liceul urmeaza cursuri universitare sau scoli postliceale, cu speranta vaga ca asa vor gasi de lucru. E drept ca majoritatea nu aprofundeaza ceea ce invata, poate nici nu trebuie, vazand ca lectiile sunt ca intr-o poveste, fara corespondent in viata reala. Cu toate acestea, sprijiniti de „parinti orgoliosi” vor sa se aleaga cu o diploma, doar de aceea au dat banii. Cu atat vor ramane cei care privesc studiile astfel !
 
  Nu vrem, nu putem sau si vrem si putem sa intelegem Schimbarea Schimbarilor din lumea actuala, dar nu ne pasa ?
 
   PROFESORI , care mai aveti buna-credinta, invatati discipolii sa citeasca Lumea in care traim !
  Dezorientarea tinerilor cu stiinta este cauza vietii fara speranta, a parasirii tarii catre oriunde se poate munci.
 
   Parinti ! Renunta-ti la ambitiile desarte ! Finantati numai cunoasterea care-i va asigura copilului dvs. independenta economica  ! Munca efectiva il va trezi si va intelege de la „profesorul emerit”-NEVOIA- ca scoala nu-i loc de joaca, ci laborator unde invatam sa citim „Lumea „.
Sursa foto Damaideparte.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro