Criteriul National

Între solidaritate și egoism în vremea stării de urgență

Între solidaritate și egoism în vremea stării de urgență
martie 23
09:57 2020

MDk4MTYxNzEwZjQ1ZTc0Y2E3YzkzODliZTg5M2I=.thumb

Autoritățile statului, cu referire la Ministerul de interne, au dispus măsuri clare , aplicarea și respectarea lor, în mod firesc, ar trebui să fie în plină desfășurare.Una e ce scrie în lege și în ordonantele de masuri – aduse la cunoștința toturor prin mijloacele de informare- și altceva găsim în viața reală, în sate și orașe.
Constat, în zona unde locuiesc, că majoritatea oamenilor continua să creadă că măsurile ordonate nu-s obligatorii și pentru ei și că această lege e ca și altele, n-are cine să vadă dacă fiecare cetățean o respectă sau nu. Oamenii nu mai au reprezentarea limitei Libertății lor.În ultimii 30 de ani li s-a vorbit numai de drepturi și libertăți, nu și de obligații.
Reamintim tuturor… Libertatea ta încetează exact atunci și acolo când lezezi dreptul legim al altuia !
Nu de o încălcare a dreptului la viața și sănătatea Aproapelui este vorba atunci când ne comportăm ca și cum n-am fi într-o Stare de Urgență ?
Solidaritate, iubire , cuvinte mari rămase fără acoperire în viața socială, fiindcă egoismul individual sau/și colectiv nu le-au dat nicio șansă de manifestare. Da, acest Adevar- egoismul generalizat – este deosebit de trist, însă numai identificând Adevărul și strigându-l în piață publică , ne vom trezi și vom vedea pericolul la care ne expunem și îi expunem și pe ceilalți, fiind cu toții în această stare de pericol iminent.
Gata cu apelul la conștiința fiecăruia, la conștiința civică și solidaritatea umană ca mijloc de a acționa eficace împotriva Virusului !
Numai frica de sancțiuni ne va determina să conștientizăm și să vedem gravitatea situației și în consecință să ne comportăm așa cum ni se cere de către Autorități.
Aplicarea măsurilor trebuie făcută întocmai și la timp.
Există aceste forțe în teren, singurele care pot să instaureze disciplina în sate și orașe în această perioadă a stării de urgență?
Greu de spus. Personal am văzut azi dimineață, în mai multe locații din zona în care locuiesc, în spații publice grupuri de persoane, chiar peste zece, majoritatea bărbați, adunate la câte un automat de cafea, stând unul lângă altul, ca și cum era o zi obișnuită.Aceștia- unii poate purtători ai virusului-plecau apoi la muncă, intrând în contact cu alte zeci de persoane. Unde erau polițiștii la ora 7:00 să împiedice astfel de grupuri de persoane? Șeful poliției județene ar trebui să știe, deoarece el are comanda , inclusiv a polițiștilor locali.
Cu regret reamintesc un adevar care nu ne bucură și vă întreb pe dumneavoastră : Frica și speranța au rămas singurii stâlpi ai ordinii sociale ! ?
Știe cineva vreun miracol prin care să ne facem înțeleși despre limitele Libertății și a drepturilor în vreme de urgență națională și să transformăm egoismul în altruism, în solidaritate umană ?
Până la apariția Miracolului, trebuie ca legea stării de urgență să fie aplicată întocmai și imediat, nediscriminatoriu, în sate și orașe !

Sursa foto : https :// google.com

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 23 Martie 2020 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul