Criteriul National

Întrebări esentiale despre sistemul de alarma

Întrebări esentiale despre sistemul de alarma
iunie 22
18:47 2017

Dacă iti doresti sa achizitionezi un sistem de alarma, inainte de a lua o decizie trebuie sa tii cont de mai multe criterii. Pentru asta, ai nevoie de informatii. Iata, asadar, trei intrebari la care trebuie sa raspunzi.

Ce este un sistem de alarma?

Un sistem de alarma este reprezentat de mai multe elemente care pot detecta prezenta persoanelor nedorite intr-un spatiu pe care il detii. De regula, sistemul de alarma este destinat apartamentelor, spatiilor comerciale, vilelor sau chiar si spatiilor exterioare, atunci cand acestea au diverse bunuri ce pot fi sustrase.

Sistemul de alarma poate sa vina la pachet cu o multime de functii interesante, care sa creasca protectia si sa ofere siguranta si impotriva incendiilor sau inundatiilor.

Din ce este alcatuit un sistem de alarma?

Un sistem de alarma are mai multe componente. Cea mai importanta componenta este centrala de alarma, de unde se controleaza fiecare actiune a sistemului printr-o tastatura.

De asemenea, sunt foarte importante sirenele si evident, detectoarele. Detectoarele pot fi de diverse feluri, incepand cu cele de miscare si continuand cu cele pentru geam spart, detectorul magnetic, detectorul de vibratie, de soc, de scurgeri d gaz sau de fum. Toate sunt extrem de importante si cu cat sunt mai multe, cu atat este mai bine.

O alta componenta a sistemului de alarma este dispozitivul pentru comunicarea cu telefonul mobil si evident, telecomanda pentru armare si pentru dezarmare.

Sistemul de alarma poate sa fie foarte complex, cu zeci sau chiar sute de componente sau poate sa fie foarte simplu, cu 1-2 senzori si o sirena de interior.

Se recomanda instalarea unui astfel de sistem in paralel cu unul de supraveghere video?

Da, aceasta combinatie de sisteme este intotdeaua binevenita. Informati complete despre configurarea si montarea sistemelor de supraveghere va inviti sa cititi pe acest link.

Cum alegi sistemul de alarma?

Alegerea sistemului de alarma se face in functie de mai multe criterii. Un prim criteriu este spatiul pentru care vrei sa beneficiezi de un astfel de produs. In principiu, nevoile nu sunt aceleasi pentru un spatiu de birouri si pentru o casa. Fiecare loc are anumite particularitati de care trebuie sa se tina cont.

Daca iti doresti o solutie cat mai complexa si foarte potrivita pentru nevoile tale, alegerea sistemului de alarma trebuie sa fie facuta de un profesionist. Exista destul de multi oameni care se ocupa exclusiv de acest lucru si reusesc sa ofere un echilibru cat mai mare intre nevoile clientilor si solutiile de alarma pe care pot sa le adopte.

Ceea ce este cert, este faptul ca un sistem de alarma este din ce in ce mai necesar.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo