Criteriul National

Întrebări frecvente despre îngrijirea protezelor dentare

Întrebări frecvente despre îngrijirea protezelor dentare
iulie 15
07:00 2019
Proteza dentară este un dispozitiv medical unic, personalizat fiecărui pacient, realizat în scopul restaurării integrității arcadelor dentare.
Proteza dentară reface anatomia dento-facială a pacientului cu ajutorul unui medic stomatolog de specialitate.Protezele mobilizabile parțiale sau totale necesită o îngrijire constantă pentru a le păstra curate și funcționale. Este important ca protezele să fie la fel îngrijite precum dinții naturali. O igienă orală corespunzătoare este la fel de importantă în cazul protezelor ca și în cazul dinților naturali.
În cazul în care doriți să optați pentru tratament cu proteze dentare, iată câteva întrebări pe care trebuie să vi le puneți înainte:

Cât de des trebuie curățate protezele?

O igienizare riguroasă este indicată cel puțin o dată pe zi, dar și după unele mese în caz că este nevoie. În afara acestor igienizări, puteși clăti proteza sub un jet de apă după fiecare masă dacă simțiți că este nevoie.

Nu uitați ca atunci când va îndepărtați proteza pentru clătire, să vă curătați și dinții, gingiile și mucoasele orale, precum și limba.

Există produse speciale pentru igienizarea protezelor dentare?

Există o multitudine de produse concepute pentru curățarea protezelor: periuțe speciale, paste de curățat sau soluții. Pastilele efervescente reprezintă un produs de curățare extrem de eficient. Protezele se introduc într-o soluție preparataă din 1 sau 2 pastile diluate într-un pahar cu apă.

Soluțiile efervescente au un efect ridicat de curățare și igienizare, îndepartand petele care nu ies la periaj și împrospătând aspectul protezelor. Este important să respectati instrucțiunile din prospectul fiecărui produs pentru rezultate impecabile.

Cum trebuie curățate protezele?

  • Curățați protezele deasupra unui vas cu apă sau deasupra chiuvetei pline cu apă pentru a evita fisurarea acestora în caz ca le scăpați.
  • Folosiți o periuță cu cap mic sau mediu cu peri moi. Evitați periuțele cu peri tari deoarece acestea pot deteriora suprafața sensibilă a protezelor. Există periuțe specific concepute pentru curățarea protezelor.
  • Folosiți săpun, lichid de spălat vase diluat sau un produs specific pentru curățarea protezelor. Este bine să evitați detergenții puternici sau pastele de dinți foarte abrazive. Evitați, în special, pastele de dinți cu proprietăți de albire sau orice alți agenți de albire deoarece sunt extrem de abrazivi și dăunători.
  • Periați cu grijă toate suprafețele protezei, inclusiv cea interioară având grijă să nu îndoiți materialul acrilic. Dacă proteza conține capse, crosete sau alte elemente de ancorare, aveți grijă să nu le îndoiți sau rupeți.
  • Curățați cu atenție și cavitatea bucală folosind o periuță cu peri moi. Periați cu mare atenție dinții pe care se sprijină elementele de ancorare ale protezei (capse, crosete), deoarece acesta este un loc în care se poate acumula placa dentară. Nu uitați de mucoasa palatului, gingii și limba.

La ce trebuie să fiți atenți?

Nu folosiți apă fierbinte deoarece poate deforma proteza. Dacă proteza este căptușită cu un material pentru gingii sensibile, întrebați medicul stomatolog care este cel mai indicat produs de curățare.

Unele proteze parțiale au sisteme metalice de ancorare. Anumite produse de curățare pot deteriora metalul; asadar, este bine să discutați cu medicul dentist despre opțiunile disponibile de igienizare.

Protezele dentare sunt o soluție dentară de lungă durată care are un impact major asupra aspectului fizic al pacientului, de aceea este necesar ca proteza să fie una de calitate și una aspectuoasă.
Cabinetul stomatologic Dentocalm (www.dentocalm.ro) vă poate ajută să găsiți soluția ideală în acest sens!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul